Atenție, constănțeni! A început procesul pentru Regulamentul parcărilor publice din Constanța. Ce s-a întâmplat la primul termen

  • Dosarul are indicativul 7099/118/2021 și a fost deschis de Organizația Patronală Mamaia Constanța.
  • Cazul a fost analizat ieri de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal, în completul CA7 prezidat de magistratul Loredana Motoc.
  • „Astăzi (nr., ieri) a avut loc primul termen de judecată, însă procesul s-a amânat, cauza fiind introducerea unei cereri de intervenție în interes alăturat Organizației Patronale Mamaia Constanța de către o doamnă avocat din Baroul Constanța. La acest termen, s-a pus în discuție necesitatea ca cererea de intervenție să fie timbrată, motiv pentru care urmează ca intervenienta să fie citată cu mențiunea de a asigura timbrajul“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, avocatul Adriana Turnea, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța.
 
Procesul în care a fost contestat Regulamentul parcărilor publice din Constanța a început ieri, 6 decembrie 2021, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Dosarul are indicativul 7099/118/2021 și a fost deschis de Organizația Patronală Mamaia Constanța.
 
Cazul a fost analizat ieri de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal, în completul CA7 prezidat de magistratul Loredana Motoc.
 
Contactat telefonic, avocatul Adriana Turnea, din cadrul Baroului Constanța, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul s-a amânat pentru luna ianuarie 2022.
 
„Astăzi (nr., ieri) a avut loc primul termen de judecată, însă procesul s-a amânat, cauza fiind introducerea unei cereri de intervenție în interes alăturat Organizației Patronale Mamaia Constanța de către o doamnă avocat din Baroul Constanța. La acest termen, s-a pus în discuție necesitatea ca cererea de intervenție să fie timbrată, motiv pentru care urmează ca intervenienta să fie citată cu mențiunea de a asigura timbrajul“, a explicat avocatul Adriana Turnea.
 
„Următoarea înfățișare a fost stabilită pentru data de 31 ianuarie 2022, când se va pune în discuție admisibilitatea în principiu a cererii și, cel mai probabil, se va discuta și administrarea probatoriului propus în cauză“, a mai precizat reprezentantul Organizației Patronale Mamaia Constanța.
 
Ce s-a contestat
 
Totodată, avocatul a explicat că, în mare, acțiunea prin care se cere anularea HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021 vizează nerespectarea Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, dar și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

 
„În cerere, facem referire la faptul că opinia publică nu a fost complet informată în legătură cu noul regulament, la dispoziția publicului s-a pus doar proiectul regulamentului, nu și avizele de specialitate sau alte documente justificative“, a explicat avocatul Adriana Turnea.
 

De asemenea, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța a mai precizat că acțiunea se întemeiată și pe nerespectarea Ordonanței 43/1997 privind regimul drumurilor, în sensul că nu ar fi fost obținute toate avizele necesare pentru acest proiect.
 
Așa cum am precizat anterior, următoarea înfățișare în cauză a fost fixată pentru data de 31 ianuarie 2022, cazul urmând să se judece de la ora 13.30.
 
Oricare va fi hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
În prezent, pe rolul Tribunalului Constanța există alte două acțiuni împotriva actualului Regulament al parcărilor publice din municipiu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces important la tribunal! Regulamentul parcărilor din Constanța, contestat a treia oară!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 729

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 707

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 607

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 961

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 857

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 534

Primăria Constanța S-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul parcărilor supraetajate

06 Feb 2024 646

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3869

Taxa pe un loc de parcare din cartierul Inel II Constanța, decisă de Curtea de Apel

28 Jan 2024 1983

Constanța! Tânăr bătut după ocuparea unui loc de parcare. S-a lăsat cu o trimitere în judecată

25 Jan 2024 1273

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 830

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1119

Primarul Municipiului Constanța a pierdut procesul privind locurile de parcare gratuită pentru persoanele cu dizabilități! Motivarea tribunalului (DOCUMENT)

27 Dec 2023 10631

Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

26 Nov 2023 678

Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități! Primarul pierde procesul (MINUTA)

21 Nov 2023 1128