Atenție! Detalii cu un puternic impact emoțional Crimă la Cernavodă (rechizitoriu + video)


 
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța este în măsură să prezinte rechizitoriul unui crime ce a șocat sistemul de învățământ din Dobrogea! Pe data de 06 aprilie 2021, spun anchetatorii, Romică Cosmin Hărăbor, din Medgidia, ar fi ucis-o pe profesoara Cristina Palu, din Cernavodă, fostul psiholog al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia. 
 
Zilele trecute, Tribunalul Constanța a decis ca principalul suspect să rămână în arest preventiv, respingându-i cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.
 
Cum au aflat autoritățile de caz
 
În actul de sesizare a instanței, procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, arată, printre altele, că „la data de 08 aprilie 2021, orele 8,49, la sediul Secţiei 5 Poliţie Constanţa s-a prezentat din proprie iniţiativă numitul H.G.L, care a încunoştinţat lucrătorii de poliţie că în seara zilei de 07 aprilie 2021, în jurul orelor 21,00, la domiciliul său din Constanţa s-a prezentat fratele său H.R.C., (nr. inculpatul) care locuieşte în mun. Medgidia şi pe fondul unor discuţii legate de împrumutul unei sume de bani, i-a spus că ar fi omorât o femeie în oraşul Cernavodă, după care s-ar fi despărţit de acesta, fără însă a fi destul de convingător, motiv pentru care iniţial nici nu l-a crezut, însă ulterior, a decis să anunţetotuşi organele de poliţie“.
 

Sunat de concubină

 
Urmare acestei sesizări, lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Constanţa au sesizat lucrătorii Poliţiei  Municipiului Medgidia pentru a se face verificări în acest sens la domiciliul suspectului, ocazie cu care au identificat-o pe concubina acestuia.
 
Femeia a informat autorităţile că suspectul nu se află la domiciliu şi contactându-l telefonic la nr. (...), acesta i-a comunicat că se află pe raza localității Pietreni, stabilind să rămână pe loc pentru a intra în legătură cu lucrătorii de poliţie, ceea ce s-a şi întâmplat.
 
Sora victimei, apel la 112
 

Totodată, la data de 08 aprilie 2021, în jurul orelor 9,13, lucrătorii Poliţiei oraşului Cernavodă au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către (...) cu privire la faptul că sora sa, nu îi mai răspunde la uşă şi la telefon, yala de la uşa de intrare în apartament fiind blocată.
 
În această situaţie, lucrătorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă au pătruns în interiorul apartamentului cu ajutorul unei scări metalice pe geamul de la sufragerie, care era larg deschis şi au identificat pe victima în dormitorul apartamentului întinsă pe pat, cu faţa în jos, decedată, parţial dezbrăcată, cu mâinile la spate, având în gură (...), după care au deschis uşa de acces în apartament, permiţând intrarea organelor de poliţie.

 
S-a procedat la cercetarea locului faptei, consemnându-se detaliile conform menţiunilor din procesul-verbal aflat la dosarul penal, ocazie cu care s-au ridicat mai multe probe.
 

SMS – sunt la bancă

 
Sora victimei a relatat faptul că la data de 06 aprilie 2021, în jurul orelor 19,00 a fost contactată telefonic de sora sa, care i-a spus că va veni la domiciliul său inculpatul pentru a lăsa nişte materiale întrucât acestuia i s-a defectat autoturismul, persoană pe care o cunoştea şi ea întrucât cu câteva luni în urmă le montase uşi şi geamuri de termopan.
 
Aceasta a mai precizat că în data de 07 aprilie 2021, în jurul orelor 12,00 a contactat-o din nou telefonic pe sora sa, iar aceasta i-ar fi respins apelul şi i-a trimis un SMS spunând că se află la bancă, că nu poate vorbi la telefon şi când va ajunge acasă o va contacta, dar de atunci nu a mai putut lua legătura cu ea, iar în dimineaţa zilei de 08 aprilie 2021, în jurul orelor 08,00, mergând la uşa apartamentului surorii sale, văzând că uşa este încuiată şi nu o poate descuia din exterior, s-a speriat şi a sesizat Serviciul 112.
 

Suspectul ar fi înghițit antigel


Suspectul a fost identificat într-un autoturism marca Dacia Locan, închiriat, fiind într-o stare de agitaţie, existând indicii că acesta ar fi consumat dintr-un recipient antigel.
 
Urmare acestui aspect, inculpatul a fost condus la UPU al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa, constatându-se că acesta este conştient şi cooperant, medicul legist stabilind în urma erxaminării că nu prezintă leziuni traumatice recente sau semne ale acestora şi nu necesită zile de îngrijiri medicale.
 

Inculpatul i-a schimbat victimei tâmplăria PVC

 
Fiind adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cel în cauză a declarat că fiind de profesie tâmplar PVC, a desfășurat această activitate atât la diferite societăți cât și la particular, iar în urmă cu 2-3 ani de zile a fost desemnat, împreună cu un alt coleg de serviciu, al cărui nume nu îl mai reține, să execute o lucrare de schimbare tâmplărie PVC, la un balcon, la victimă.
 
Tot în rechizitoriu se mai arată că din cauza faptului că nu avea bani pentru a-și plăti chiria și celelalte obligații necesare traiului, inculpatul a luat hotărârea de a sustrage bani de la victimă, apreciind că aceasta din urmă are o situație materială bună, întrucât a observat diverse obiecte de valoare în casă, și cu atât mai mult că locuia singură.
 
În acest sens a întocmit un plan, spun anctetatorii, în sensul că voia să ajungă la domiciliul acesteia, să intre în vorbă cu ea și profitând de neatenția acesteia să-și însușească o cheie de la intrare în apartament, iar ulterior pe timpul nopții când aceasta dormea să intre în casă, s-o lege de mâini și să-i ceară să-i dea banii pe care îi deține.
 
Inculpatul le-a menționat procurorilor că a gândit acest scenariu, crezând în ipoteza că victima nu-l va recunoaște.
 
Pentru a-și duce la îndeplinire hotărârea, inculpatul a plecat din Medgidia cu un microbuz până la Cernavodă, apoi s-a deplasat la blocul în care victima locuia, a sunat la interfon dar nu i-a răspuns, după care a apelat-o telefonic de două ori însă fără efect.
 
Inculpatul le-a mai precizat anchetatorilor că cele de mai sus s-au întâmplat în ziua de marți 6 aprilie 2021. Văzând că nu i se răspunde la apeluri, inculpatul a plecat spre stația de autobuz din zona Turn, cu intenția de a lua autobuzul și a ajunge în Medgidia.
 
Când se afla în stația de autobuz, a fost sunat de către victimă, ocazie cu care i-a spus acesteia că a rămas cu mașina în pană, în Cernavodă, în timp ce venea de la un montaj și voia să lase la aceasta în apartament ceva.
 
Inculpatul a mai declarat că deținea asupra sa o pungă de plastic în care avea mai mulți șoricei din plastic, lungi aproximativ de 30 de cm. și o chingă din material textil, lungă de peste 3-4 metri, lată de 4 cm și groasă de 1-2 mm, unul dintre capete fiind de natură metalica, tip cârlig de agățare.
 
Un pahar cu apă
 
Victima și-a manifestat bunăvoința față de inculpat, astfel că l-a invitat în apartament, a purtat o discuție sumară cu acesta, pe holul de la intrare în apartament, iar pentru a-și realiza scopul propus, respectiv de a-și însuși cheia de la intrare în apartament, i-a cerut numitei victimei să-i aducă un pahar cu apă.
 
Normală nu minerală
 
În momentul în care aceasta a plecat spre bucătărie, inculpatul a observat în broasca ușii că se află un inel cu chei și întrucât victima i-a adus un pahar cu apă minerală, agresorul a refuzat pe motiv că nu obișnuiește să bea acest tip de apă, rugând-o să-i aducă apă normală.
 
În acest timp, inculpatul a încercat să scoată cheia de pe inel, dar din cauza faptului că acesta era strâns mai puternic, a emoțiilor și a nepriceperii, nu a reușit să-și însușească cheia.

 
„Stai ce vrei sa faci? De ce umbli la ușă?”.

 
În aceste împrejurări, pentru a găsi un nou motiv să rămână singur pe hol, a rugat-o pe P.C. să-i aducă un pix și o coală de hârtie pentru a scrie o declarație pe propria răspundere pentru COVID-19, în cazul în care  rămânea mai mult pe raza orașului Cernavodă. Aceasta fiind de acord s-a dus în sufragerie, timp în care inculpatul a încercat din nou să scoată cheia de pe inel fiind surprins de aceasta, sens în care victima i-a adresat cuvintele „Stai ce vrei sa faci? De ce umbli la ușă?”.
 
Întrucât aceasta vorbea pe un ton ridicat, inculpatul s-a întors cu fața spre victimă și pentru a o determina să nu mai țipe, a apucat-o cu mâna dreaptă de gât și cu mâna stângă a prins-o în partea din spate a capului și a tras-o spre el, cu scopul de a-i astupa gura. În aceste împrejurări, între cei doi a avut loc o încleștare, în sensul că victima voia să se îndepărteze de agresor, iar acesta s-o tragă spre el și s-o determine să nu mai țipe.
 
A fumat în bucătărie
 
„La un moment dat, inculpatul i-a cerut să nu mai țipe și fiindcă el însuși ajunsese într-o poziție lateral-dreapta a trântit-o la sol (...). În aceste împrejurări, victima a țipat din nou, moment în care inculpatul a luat hotărârea de a scoate din sacoșă chinga textilăși am înfășurat-o odată după gât (...). Față de această situație, inculpatul a crezut că victima a avut un episod de leșin, astfel că a luat-o cu ambele mâini de umeri și a vrut s-o ducă în patul din dormitor, dar întrucât s-a împiedicat, probabil de pantalonii acesteia sau de un covoraș, a scăpat-o din mâini, dar a luat-o din nou de jos și a pus-o în pat. Neștiind ce măsuri să adopte, dar și pentru a induce în eroare autoritățile, a luat hotărârea s-o dezbrace (...).  În momentul în care a reușit s-o pună în pat, cu fața în jos, a constatat că avea urme de sânge la nivelul feței. (...) Constatând că nu-și mai revine, inculpatul a rămas în continuare în apartamentul victimei, timp în care a fumat în bucătărie“, se mai arată în rechizitoriul cauzei.
 
Trei carduri și suma de 500 de lei.
 
Inculpatul a precizat că a intrat în apartamentul victimei în jurul orei 19:00 și a ieșit la ora 04:30–05:00, iar toată starea de fapt descrisă anterior, până la prinderea mâinilor la spate, crede că a durat aproximativ o oră, o oră și jumătate.
 
În continuare, inculpatul a căutat în geanta victimei ce se afla pe hol, pe un dulăpior, a luat din această geantă un portmoneu în care se aflau trei carduri și suma de 500 de lei.
 
De asemenea, și-a însușit și cheile de la autoturismul victimei întrucât pe timpul nopții luase hotărârea de a pleca cu autoturismul acesteia pe care îl cunoștea.
 
La plecare, dimineața, a luat și telefonul victimei, acesta fiind unul marca Samsung, fără a-l folosi în interes personal.
 
Telefon aruncat pe autostradă
Cu privire la acest telefon, inculpatul a precizat că în ziua de 7 aprilie 2021, în jurul orei 12:00, văzând că este sunată în repetate rânduri de către sora ei, la un moment dat, cu scopul de a nu mai suna, i-a scris și trimis un mesaj de pe telefonul numitei P.C. cu următorul conținut: „sunt la bancă, nu mai am baterie, ajung în 40 de minute”.
 
În urma acestor mesaje, inculpatul a închis telefonul și seara, în jurul orei 18:00, l-a aruncat pe autostradă. După ce a ieșit din apartament, a revenit în Medgidia, cu cursa Cernavodă - Medgidia.
 
La Medgidia a încercat să folosească unul dintre carduri la un bancomat BCR, întrucât găsise o notiță cu un cod, dar nu a fost corect si, în consecință, nu a putut sustrage nicio sumă de bani.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Crimă la Pecineaga! Suspectul numărul unu a fost trimis în judecată
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv! Sentință micșorată în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă (VIDEO)

29 May 2023 2178

Un copil și-a salvat mama sunând la 112! Tentativă la omor calificat în Cernavodă. Dosarul în apel

18 May 2023 2688

Urmează pronunțarea definitivă în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

07 May 2023 2387

Cernavodă. Tentativă la omor calificat. Prima condamnare

28 Apr 2023 1206

Curtea de Apel, primul termen în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

19 Mar 2023 1604

12 ani de la dublul asasinat din Cernavodă!

03 Jan 2023 6053

Cum motivează judecătorii moartea unui fost cadru didactic din Constanța!

06 Dec 2022 1835

Condamnare în cazul uciderii fostului psiholog al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia

23 Nov 2022 7057

Urmează pronunțarea în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

24 Oct 2022 1842

Un copil și-a salvat mama sunând la 112! Tentativă la omor calificat în Cernavodă! Începe procesul (VIDEO)

06 Oct 2022 4627

Dosarul crimei de la Cernavodă, amânat din cauza lipsei martorilor

23 May 2022 1553

Cernavodă! Cum s-a terminat ancheta în dosarul copilului care și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112 (VIDEO)

16 Apr 2022 1791

Judecătorii au emis mandat de aducere pe numele unui martor în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

05 Apr 2022 1785

UPDATE 2. Caz șocant la Cernavodă! Un copil și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112 (VIDEO)

23 Feb 2022 5984

Bărbatul acuzat de moartea unui fost cadru didactic, prezent la Tribunalul Constanța. Ce le-a cerut judecătorilor (VIDEO)

26 Jan 2022 1960