Justitie

Atenţie! Tinere din Constanţa, percheziţionate de un fals poliţist de la Antidrog

Un fals poliţist de la Antidrog, anterior condamnat pentru furt calificat şi tâlhărie, solicită revizuirea dosarului în care a fost osândit la trei ani de închisoare cu executare. Primul termen al cauzei a fost stabilit pentru începutul lunii septembrie.
 
Individul este un client mai vechi al oamenilor legii din Constanţa. În prezenta cauză, procurorii spun că inculpatul le arăta tinerelor o legitimaţie falsă şi le cerea să-şi golească poşetele, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în timp ce se afla în incinta unei cafenele, din municipiul Constanţa, a folosit fără drept calitatea de poliţist de la Antidrog şi a efectuat un control al bagajelor pe care le aveau asupra lor două tinere.
 
Concret, cetăţeanul le-a prezentat fetelor o legitimaţie falsă, afirmând că este ofiţer de la Antidrog şi le-a cerut să scoată tot ce au în geantă, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri. În timpul controlului, unul dintre angajaţii cafenelei i-a cerut „poliţistului“ să părăsească localul, însă acesta a refuzat, motivând că este „poliţist de la Serviciul Antidrog“, moment în care un ospătar a apăsat butonul de panică. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii firmei de pază, care l-au imobilizat pe individ, acesta fiind dus la Poliţie.
 
În cursul cercetărilor specifice, au fost solicitate relaţii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar potrivit unei adrese, a reieşit că inculpatul nu figurează ca fiind angajat al Poliţiei Române.
 
Fiind audiat, cetăţeanul a recunoscut săvârşirea faptelor, precizând că nu a fost pentru prima dată când s-a dat drept poliţist de la Antidrog. Cu doar câteva ore înainte de a merge în cafeneaua mai sus precizată, bărbatul, după cum chiar el al susţinut, a abordat, într-un autobuz, alte fete, cărora le-a spus că este poliţist şi le-a solicitat să-şi deschidă poşetele, să golească tot ce au în acestea, în scopul identificării de droguri.
 
Judecătorii au decis condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu executare.  
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

20 Jul, 2018 11:41

DA-TI NUMELE INFRACTORULUI!!

Articole asemanatoare

Zeci de activități, concursuri și proiecte Asociația Tomis Antidrog Constanța, șapte ani de activitate

12 Jun 2019 683

Spitalul Județean de Urgență Constanța, acord-cadru pentru 36 de luni. Este vizată Secția de Primiri Urgențe (document)

12 Jan 2019 453

Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa, apel la modificarea de urgenţă a cadrului legislativ care permite consumul de droguri uşoare (galerie foto)

21 Sep 2018 765

Jefuit în timpul percheziţiei, în mijlocul Constanţei „Poliţişti de la Antidrog“, condamnaţi cu executare

11 Apr 2018 1779

Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa se alătură demersului iniţiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarma asupra promovării excesive a fumatului folosind noile aparate „fără fum“

19 Mar 2018 1995

Ziua Dobrogei Studenții, elevii și profesorii aleargă la Crosul Dobrogei. Când și unde va avea loc evenimentul

09 Nov 2017 1837

Eforturi de identificare şi destructurare a reţelelor de trafic Zeci de consumatori de canabis, etnobotanice şi ecstasy primesc consiliere în Centrul Antidrog Constanţa

04 Nov 2017 925

Parteneriat între Primărie, Consiliul Județean, IPJ, IJJ, spital și reprezentanții cluburilor pentru prevenirea consumului de droguri

05 Jun 2017 1766

Plan județean de acțiune pentru reducerea cererii de droguri prin prevenire şi asistenţă

30 May 2017 1129

Trafic de droguri, pe litoral, în minivacanţa de 1 mai. Ce au constatat polițiștii antidrog din Constanța

02 May 2017 3695

„Bună ziua! De la Antidrog vă deranjăm“ Un turist polonez, în vacanţă la Constanţa. Nu va uita niciodată această excursie

26 Apr 2017 5295

Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi la câte un an de închisoare. Cererea de revizuire, respinsă

22 Mar 2017 5987

Elevii constănțeni, învățați cum să nu cadă pradă delincvenței juvenile

26 Sep 2016 831

Taximetriștii din Mamaia, controlați de polițiști și de agenții antidrog

22 Aug 2016 1121

Razie în trafic, pe litoral! S-au dat amenzi de peste 100.000 de lei, iar zeci de șoferi au rămas fără permise

22 Aug 2016 1180