Atenţie! Tinere din Constanţa, percheziţionate de un fals poliţist de la Antidrog

Un fals poliţist de la Antidrog, anterior condamnat pentru furt calificat şi tâlhărie, solicită revizuirea dosarului în care a fost osândit la trei ani de închisoare cu executare. Primul termen al cauzei a fost stabilit pentru începutul lunii septembrie.
 
Individul este un client mai vechi al oamenilor legii din Constanţa. În prezenta cauză, procurorii spun că inculpatul le arăta tinerelor o legitimaţie falsă şi le cerea să-şi golească poşetele, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în timp ce se afla în incinta unei cafenele, din municipiul Constanţa, a folosit fără drept calitatea de poliţist de la Antidrog şi a efectuat un control al bagajelor pe care le aveau asupra lor două tinere.
 
Concret, cetăţeanul le-a prezentat fetelor o legitimaţie falsă, afirmând că este ofiţer de la Antidrog şi le-a cerut să scoată tot ce au în geantă, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri. În timpul controlului, unul dintre angajaţii cafenelei i-a cerut „poliţistului“ să părăsească localul, însă acesta a refuzat, motivând că este „poliţist de la Serviciul Antidrog“, moment în care un ospătar a apăsat butonul de panică. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii firmei de pază, care l-au imobilizat pe individ, acesta fiind dus la Poliţie.
 
În cursul cercetărilor specifice, au fost solicitate relaţii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar potrivit unei adrese, a reieşit că inculpatul nu figurează ca fiind angajat al Poliţiei Române.
 
Fiind audiat, cetăţeanul a recunoscut săvârşirea faptelor, precizând că nu a fost pentru prima dată când s-a dat drept poliţist de la Antidrog. Cu doar câteva ore înainte de a merge în cafeneaua mai sus precizată, bărbatul, după cum chiar el al susţinut, a abordat, într-un autobuz, alte fete, cărora le-a spus că este poliţist şi le-a solicitat să-şi deschidă poşetele, să golească tot ce au în acestea, în scopul identificării de droguri.
 
Judecătorii au decis condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu executare.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

20 Jul, 2018 11:41

DA-TI NUMELE INFRACTORULUI!!

Articole asemanatoare

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 513

Poliția Română, postare acidă pe Facebook, după experimentul din Portul Constanța ”Vă prezentăm o fotografie cu un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol”

23 Dec 2023 959

Activități antidrog derulate de CPECA Constanța, în cadrul proiectului local de prevenire „Dependeți de Libertate 2023-2024”, ediția a IV-a (FOTO)

10 Nov 2023 756

Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)

09 Oct 2023 1069

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 1366

Vizată și mama lui Vlad Pascu Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)

14 Sep 2023 791

Acțiune a polițiștilor pe DJ 226 și DN 2A în județul Constanța (GALERIE FOTO)

13 Sep 2023 817

Percheziții în Constanța și Năvodari Descoperită o cultură de cannabis! A fost ridicată o cantitate însemnată de droguri (FOTO)

02 Sep 2023 1416

Prins în flagrant în Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri și conducere sub influența substanțelor, capturat de polițiști

02 Sep 2023 1144

Activități preventive defășurate de polițiștii din Constanța

17 Aug 2023 786

Știri Constanța Autoritățile desfășoară activități de prevenire a infracțiunilor în stațiunile de pe litoral

13 Aug 2023 914

Ce activități preventive au defășurat polițiștii din Constanța

10 Aug 2023 947

IPJ Constanța Activități de informare publică privind Legea Anastasia

09 Aug 2023 886

Știri Constanța azi Activități de prevenire a consumului de droguri și a faptelor comise cu violență desfășurate de polițiștii (FOTO)

03 Aug 2023 945

Agenția Națională Antidrog, activitate de prevenrie a substanțelor interzise la Caravana de Taekwondo de la Eforie Sud!

31 Jul 2023 724