„Atitudine nedemnă faţă de colegi“ Când va analiza CSM cazul judecătoarei Ruxandra Grecu


Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va continua săptămâna viitoare analizarea cazului judecătoarei Ruxandra Grecu, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa. Transferată la instanţele bucureştene încă din anul 2011, în prezent judecătoarea este acuzată de către inspectorii judiciari de „atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili“.
 
În ce priveşte activitatea desfăşurată la Constanţa, este de amintit că Ruxandra Grecu a fost unul dintre primii judecători în faţa cărora Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost chemat să dea socoteală pentru acuzaţiile aduse de procurori. Cu toate acestea, pe întreg parcursul procesului, Constantinescu a refuzat să se prezinte în instanţă, chiar dacă magistratul a decis citarea sa cu mandat de aducere cu însoţitor.
 

Patru martori în cauză

 
În prezent însă, magistratul Ruxandra Grecu este acuzată de inspectorii judiciari că ar fi avut o „atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu“, abatere disciplinară prevăzută la articolul 99, litera k) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Pe parcursul cercetărilor de către Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, atât inspectorii judiciari, cât şi judecătoarea au propus martori. Astfel, martorii propuşi de către inspectorii judiciari sunt judecătoarea Liliana Nicoleta Arsenie şi grefiera Elena Voicu, ambele din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. La rândul său, Ruxandra Grecu a propus ca martori doi colegi de instanţă, respectiv magistratul Adina Pretoria Dumitrache şi judecătorul Dorel George Matei.
 
Cazul va fi analizat în cursul săptămânii viitoare de către forumul suprem al magistraţilor.
Legat de activitatea desfăşurată de magistratul Ruxandra Grecu în perioada în care se afla la Judecătoria Constanţa, este de menţionat că aceasta a fost preşedintele completului care a analizat unul dintre primele dosare deferite instanţei care îl privesc pe Nicuşor Constantinescu. În cauză, preşedintele de la acea vreme al Consiliului Judeţean Constanţa era acuzat de abuz în serviciu. Cu toate acestea, Constantinescu refuza constant să se prezinte la termenele de judecată, invocând faptul că este reprezentat de avocat şi că nu este necesară prezenţa sa. În repetate rânduri, judecătoarea Ruxandra Grecu l-a citat cu mandat de aducere cu însoţitor, însă Constantinescu nu a putut fi nici aşa adus la instanţă. În cele din urmă, în acest dosar, şeful CJC a fost achitat.
 
Citeşte şi:
 
Judecătoarea Ruxandra Grecu, cercetată disciplinar pentru „atitudine nedemnă“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 430

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 493

Știri justiție Constanța La Tribunalul Constanța sunt 17 posturi disponibile pentru transferul judecătorilor! Câte sunt la Curtea de Apel

10 Apr 2024 420

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1177

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, cere să fie numit procuror

02 Apr 2024 625

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 634

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 605

Tribunalul Constanța, cele mai multe posturi pe Dobrogea, disponibile pentru transfer! (DOCUMENT)

31 Mar 2024 502

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1109

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 803

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3015

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 645

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 655

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 612

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 685