Autobuz cu militari americani, implicat într-un accident mortal pe Autostrada A4, Constanța – Ovidiu! Sentință definitivă


 
  • Bărbatul accidentat de autobuzul ce transporta militari americani la baza N.A.T.O de la Kogălniceanu era șofer de camion. 
  • Victima oprise autostradă să ajute un alt șofer să schimbe o roată.
 
Sentință definitivă în cazul bărbatului accidentat mortal de un autobuz ce transporta militari americani la baza N.A.T.O de la Kogălniceanu! Tragedia a avut loc pe data de 15 iunie 2019, pe autostrada A4 (Ovidiu – Agigea.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea șoferului de autobuz la pedeapsa de doi ani şi opt luni cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă și de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
În motivarea deciziei, instanţa a reţinut că doar un astfel de regim (cu executare) poate realiza scopul şi funcţiile pedepsei.
 
În acest sens, magistrații au mai reținut că pedeapsa aplicată are şi funcţia de prevenire a săvârşirii altor infracţiuni, ea trebuind să reflecte periculozitatea faptei penale săvârşite, pericolul pe care îl constituie persoana inculpatului lăsat în societate.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că la data de 15 iunie 2019, în jurul orelor 14:00, organele de poliție din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A2 București – Constanța, au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că, pe autostrada A4, pe sensul de mers Agigea - Ovidiu, în zona kilometrului 2, s-a produs un accident rutier soldat cu victime, conducătorul autovehiculului implicat în evenimentul rutier părăsind locul accidentului.
 

La fața locului s-au deplasat organele de poliție și un echipaj S.M.U.R.D, fiind constatat decesul unei persoane implicate în accidentul rutier.
 
În fața organelor de poliție că, un martor (șofer) a precizat că, în data de 15 iunie 2019, în jurul orelor 13:40, a oprit pe banda de urgență, întrucât făcuse pană de cauciuc.

 
A pus în funcțiune luminile de avarie și a instalat triunghiurile reflectorizante pentru a fi observat de ceilalți participanți la trafic. A încercat să desfacă roată, dar era înțepenită, motiv pentru care a decis să facă semn autovehiculelor care treceau pe lângă el pentru a cere ajutor.
 
La aproximativ 5-7 minute, a oprit pe banda de urgență un camion, iar conducătorul acestuia a venit să-l întrebe ce s-a întâmplat. I-a spus ce s-a întâmplat și acesta a revenit la camion, de unde a luat un levier cu care au desfăcut roata, constatând că este parțial dezumflată.
 
Conducătorul auto s-a deplasat din nou la camion pentru a lua un furtun cu care să umfle roata cu ajutorul compresorului. În timp ce se afla la lada cu scule a camionului iar martorul se afla la portbagajul autovehiculului marca VW Passat, șoferul camionului a fost lovit de un autocar care și-a continuat deplasarea.
 
Autocarul implicat în evenimentul rutier ar fi avut ca destinație baza militară N.A.T.O din localitatea Mihail Kogălniceanu.
 
Potrivit anchetatorilor, după accident, autocarul a intrat în baza militară pentru debarcarea pasagerilor - soldați americani.
 
După identificare, în fața organelor de poliție, șoferul a declarat că a condus autobuzul în cauză pe autostrada A4, efectuând o cursă de pasageri cu destinația baza militară N.A.T.O din localitatea Mihail Kogălniceanu, iar după debarcarea acestora a parcat autobuzul.
 
Autobuzul prezenta avarii în partea dreaptă față, respectiv bara fața fiind spartă în partea dreaptă, farurile sparte, prezentând urme de culoare brun roșcată.
 
Cu privire la aceste aspecte, șoferul a declarat că, în momentul în care se deplasa pe autostrada A4, sens de mers Agigea-Ovidiu, la un moment dat a trecut pe lângă un camion staționat pe banda de urgență și a auzit o bubuitură puternică, dar nu a realizat ce a lovit, continuându-și deplasarea până la unitatea militară din localitatea Mihail Kogălniceanu, unde au debarcat soldații americani, parcând autobuzul la locul arătat.
 
A precizat că a văzut avariile când a ajuns la baza militară, iar după ce a parcat autobuzul a luat legătura cu proprietarul autocarului, numitul (...), căruia i-a relatat cele întâmplate, acesta recomandându-i să meargă la Serviciul Rutier pentru a obține o dovadă.
 
Tot cu această ocazie, inculpatul a condus organele de poliție la locul unde aruncase diagrama tahometru, un coș de gunoi din incinta societății unde parcase autobuzul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se cer daune de 30 de milioane de euro
Cazul medicului anestezist din Constanța, acuzat de moartea unei paciente, amânat pentru februarie 2022

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DRDP Constanța, în doliu în urma decesului motociclistului de pe A4- „Rămane pentru totdeauna în conștiință puterea lui de muncă, grija firească de copii și familie“

01 Nov 2023 3251

Accident mortal Constanța azi Oficial de la IPJ Constanța, despre accidentul de pe A4, unde un motociclist a murit (VIDEO)

30 Oct 2023 12053

Accident mortal Constanța UPDATE. Un motociclist a murit în urma unui eveniment rutier pe autostrada A4 (FOTO+VIDEO)

30 Oct 2023 7882

Ce viteză avea camionul! Tragedie în Lazu! Șofer profesionist condamnat definitiv – „A dat dovadă de neatenție și apreciere eronată a situației concrete în trafic“

23 Mar 2023 1863

Accident mortal pe autostrada A4, Ovidiu – Agigea! Prima condamnare (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2023 3580

UPDATE Accident rutier mortal la ieșire de pe A4 în sensul giratoriu de la Agigea. Un tir a sărit peste balustradă (galerie foto+video)

17 Sep 2021 47719

Prima condamnare Un autobuz care transporta militari americani la baza N.A.T.O de la Kogălniceanu implicat într-un accident mortal pe Autostrada A4

28 Aug 2021 56262

Accident mortal pe A4, Constanța - Ovidiu. Un șofer a fost condamnat

11 Mar 2020 1605

Accident groaznic pe A4. Un bărbat a fost călcat de cel puţin trei maşini. Ce spun oficialii

10 Jul 2019 3741

Accident mortal pe A4 Ovidiu-Agigea. Un pieton a murit (galerie foto)

15 Jun 2019 7803

UPDATE 2. Accident mortal! Un autotren s-a răsturnat la ieşire din Constanţa, din direcţia Murfatlar (galerie foto+video)

08 Apr 2016 15260

A intrat în sensul giratoriu și s-a răsturnat cu mașina O femeie a murit pe loc în urma unui accident rutier din Ovidiu

01 May 2015 4496

Gest necugetat Traversarea autostrăzii i-a adus moartea

09 Jun 2014 3069