Autorul unui eveniment fără precedent pentru justiția din Constanța cere să fie eliberat!
Indiviul care și-a înjunghiat luna trecută fosta parteneră de viață chiar în sala de judecată 1 a Judecătoriei Constanța a solicitat să fie pus în libertate!

Cererea lui a fost analizată și, ulterior, respinsă de judecătorii de la Tribunalul Constanța, hotărârea fiind una definitivă.

Ancheta în dosar este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.  

În sacrina individului, procurorii au reținut trei infracțiuni, respectiv: vătămare corporală, tulburarea ordinii și lini?tii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

În ordonanța de reținere se arată că „la data de 23.06.2022, în jurul orelor 11.37, în timp ce se afla în incinta Judecătoriei Constanța, în sala de judecată nr. 1, unde se desfășura o ședință de judecată și în interiorul căreia se mai aflau aproximativ 10 persoane (judecător, grefier, avocați, justițiabili), așteptând să fie strigată cauza, suspectul, fostul concubin al persoanei vătămate (...), venind din spate, cu intențai de a-i produce un prejudiciu estitic grav și permanent, a agresat-o fizic pe aceasta în sensul că a tăiat-o cu o lamă tip cutter, pe care o avea asupra sa, în zona obtazului drept, provocându-i acesteia o plagă cu lungimea de aproximativ 10 cm, leziune care necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale, acțiune care a generat, de asemenea, o stare de temere și indignare în rândul celorlalte persoane prezente, tulburând astfel ordine și liniștea publică“.  Oficial de la Poliție
 

Polițiștii Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în incinta Judecătoriei Constanța s-ar afla o persoană care prezintă o plagă tăiată.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o femeie, de 33 de ani, care ar fi fost tăiată, în zona feței, de către fostul concubin, de 44 de ani.
 
Din primele cercetări, se pare că incidentul a avut loc în timp ce ambele persoane se aflau într-o sală de judecată, într-un proces civil.
 
Autorul se află în custodia polițiștilor, urmând a fi condus la audieri.
 
Femeia a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, fiind conștientă și cooperantă.

 
 
Preotul militar Laurențiu Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precizează că jandarmii prezenți la locul incidentului au imobilizat agresorul, solicitând ulterior ajutorul unui echipaj medical de prim ajutor.
 

„La data de, 23 iunie, în cadrul unei ședințe de judecată publică, de la Judecătoria Constanța, un bărbat a atacat o femeie, rănind-o pe aceasta cu o lamă tip cuter în zona feței. În urma acestui incident, jandarmii aflați la fața locului au intervenit, imobilizându-l și încătușându-l pe respectivul agresor. Au solicitat prezența unui echipaj medical de urgență pentru acordarea îngrijirilor medicale părții vătămate”, a declarat Laurențiu Oprea.
 
Potrivit acestuia, din informațiile pe care le are instituția, persoana vătămată este în afara oricărui pericol, iar agresorul se află în custodia polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție, în vederea continuării cercetărilor în cazul de față.
 

„În momentul intrării în judecătorie, mai ales cum a fost astăzi, o zi plină cu ședințe în cele patru săli, fluxul de persoane a fost mare, fiind aproape imposibilă verificarea fiecărei persoane care intră acolo. Procedura prevede punctual verificarea anumitor persoane, care prezintă un comportament inadecvat sau o ținută indecentă”, a afirmat militarul.
 
Preotul militar a mai precizat că, în situația de față, montarea unui scanner la intrare în Judecătoria Constanța, pentru verificarea individuală a celor care trec pragul ar fi „un real ajutor”, facilitând accesul în instituție.

 
Ioana Roxana Oltean, purtător de cuvânt al Judecătoriei Constanța, a declarat: „ în sala de judecată 1 a Judecătoriei Constanța, în jurul orei 12.00, a avut loc un incident soldat cu vătămarea părții reclamante de către partea pârâtă, într-un dosar având ca obiect exercitare autoritate părintească“.
 

„În ședința publică de judecată, în timp ce se dezbătea o altă cauză civilă din același interval orar, reclamanta se afla în banca a doua, în spatele doamnei avocat, care o asista. Pârâtul s-a așezat pe banca din spatele reclamantei, și în mod neprevăzut, i-a provocat o leziune în zona obrazului cu un obiect ascuțit. Ședința a fost suspendată, iar jandarmii au intervenit pentru a imobiliza agresorul. A fost apelat numărul de urgență 112, iar agresorul a fost preluat de autoritățile ocmpetente. La acel moment se aflau în sală aproxiamtiv 10 persoane. Nicio altă persoană nu a fost vătămată sau implicate în acest incident. Cercetările vor fi continuate de autoritățile competente“, a mai spus Ioana Roxana Oltean, purtător de cuvânt al Judecătoriei Constanța.

 
Ancheta este continuată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.   

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie finală în cazul femeii înjunghiate în Sala 1 a Judecătoriei Constanța

04 Sep 2022 837

A fost arestat preventiv concubinul, principalul suspect în cazul femeii înjunghiate la Eforie Nord

25 Aug 2022 670

Imaginile tragediei de la Eforie Nord! O femeie a fost înjunghiată într-un camping (VIDEO)

25 Aug 2022 3655

Oficial de la Parchetul Tribunalului Constanța despre cazul femeii înjunghiate într-un camping din Eforie Nord (VIDEO)

24 Aug 2022 867

Tânără din București înjunghiată într-un camping din Eforie Nord. Principalul suspect, soțul victimei

24 Aug 2022 7623

Ce decizie au luat magistrații în dosarul femeii tăiate pe față chiar în Judecătoria Constanța

20 Aug 2022 884

Femeie înjunghiată în Sala 1 a Judecătoriei Constanța! Cum au intervenit forțele de ordine. Atacatorul a fost trimis în judecată! (VIDEO)

13 Aug 2022 7144

Eveniment fără precedent pentru justiția din Constanța! Anunțul procurorilor

12 Aug 2022 1945

ZIUA LIVE. Femeie atacată în sală, la Judecătoria Constanța! Cum ne apără, efectiv, ordinul de protecție

12 Jul 2022 1106

Oficial! Decizia magistraților în cazul femeii înjunghiate în Sala 1 a Judecătoriei Constanța (MINUTĂ)

27 Jun 2022 1094

Fragmente din ordonanța de reținere! Femeie înjunghiată în Sala 1 a Judecătoriei! Retrospectiva evenimentului care a șocat justiția din Constanța! (FOTO+VIDEO)

24 Jun 2022 2109

Bărbatul care și-a înjunghiat fosta concubină, la Judecătoria Constanța, reținut. Mâine va fi dus la arestare

23 Jun 2022 743

IJJ Constanța, despre intervenția jandarmilor în cazul femeii înjunghiate în sala de judecată (VIDEO)

23 Jun 2022 1216

Detalii despre femeia înjunghiată în sala de judecată la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jun 2022 3974

UPDATE Femeie înjunghiată de fostul concubin la Judecătoria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jun 2022 5837