Averea comisarului șef Dancu, fostul șef al IPJ Constanța, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel. „Niște oameni de bine mi-au făcut o sesizare“

  • Cazul are indicativul 421/36/2022 și a fost înregistrat la solicitarea Agenției Naționale de Integritate.
  • ANI a anunțat că s-ar fi constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de peste 340.000 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de acesta în perioada exercitării funcției.
  • „Niște oameni de bine mi-au făcut o sesizare (...). Nu mi se pare normal ca ANI să nu mă cheme și să îmi aducă la cunoștință raportul în baza căruia ei au ajuns la chestia asta. Ca orice raport, eu puteam să-l contest și fac o serie de precizări. Nu știu cum au ajuns ei la valorile astea“, a declarat, cu o ocazie anterioară, cms.șef Dancu pentru ZIUA de Constanța.
 
Dosarul în care va fi analizată averea comisarului șef Constantin Dancu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a fost oficial înregistrat pe rolul Comisiei de cercetare a averilor, în materia Contencios administrativ și fiscal.
 
Cazul are indicativul 421/36/2022 și a fost înregistrat la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, după ce ANI a anunțat că s-ar fi constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de peste 340.000 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de acesta în perioada exercitării funcției.
 
În schimb, însă, cms. șef Constantin Dancu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, a explicat, printre altele, că „în comunicat se arată că verificările s-au făcut ca urmare a încheierii mandatului meu, a ieșirii mele la pensie! Total eronat! Verificările s-au făcut ca urmare a unei sesizări din 2014. Niște oameni de bine mi-au făcut o sesizare (...). Nu mi se pare normal ca ANI să nu mă cheme și să îmi aducă la cunoștință raportul în baza căruia ei au ajuns la chestia asta. Ca orice raport, eu puteam să-l contest și fac o serie de precizări. Nu știu cum au ajuns ei la valorile astea“.
 
Primul termen în procesul privind controlul averilor a fost fixat la data de 29 septembrie 2022, de la ora 11.00.
 
Amintim, Agenția Națională de Integritate a anunțat, pe 28 iulie 2022, că inspectorii de integritate au efectuat verificări cu privire la fostul șef al IPJ Constanța, dar și la alți lucrători de poliție din țară.
 
 
Potrivit ANI, în urma verificărilor, s-ar fi constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de peste 340.000 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de acesta în perioada exercitării funcției.
 
În cauză, ANI anunțase încă de atunci că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța.
 

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 344.132 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice“, anunțase ANI.
 
Amintim, comisarul șef Constantin Dancu a fost șeful IPJ Constanța până în vara anului 2020, când a ieșit la pensie, locul său în fruntea innspectoratului de poliție fiind luat de chestorul Adrian Glugă.

 
Contactat telefonic la momentul anunțului făcut de Agenția de Integritate, comisarul șef Constantin Dancu a făcut următoarele precizări pentru ZIUA de Constanța:
 
„Nu mi se pare normal ca eu să aflu din presă. În comunicat se arată că verificările s-au făcut ca urmare a încheierii mandatului meu, a ieșirii mele la pensie! Total eronat! Verificările s-au făcut ca urmare a unei sesizări din 2014. Niște oameni de bine mi-au făcut o sesizare (...). Nu mi se pare normal ca ANI să nu mă cheme și să îmi aducă la cunoștință raportul în baza căruia ei au ajuns la chestia asta. Ca orice raport, eu puteam să-l contest și fac o serie de precizări. Nu știu cum au ajuns ei la valorile astea. ANI mi-a cerut să le pun niste documente la dispoziție, dar atâta tot. Mi se părea normal ca ANI să mă cheme și să-mi arate raportul“.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va putea fi atacată de către oricare din părțile nemulțumite la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fost șef al IPJ Constanța, cu peste 340.000 de lei avere nejustificată, acuză ANI! Ce spune comisarul șef Dancu (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanța și primarul municipiului, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

11 Feb 2024 1031

Antuanela Dancu, șef serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Constanța contestă decizia de pensionare

05 Nov 2023 8423

Declarații de Avere Constanța. Antuanela Dancu, șef serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Constanța deține un apartament și trei case de locuit (DOCUMENTE)

04 Oct 2023 1155

Ioana-Laura Dancu - Avocat Constanța

04 Jul 2023 421

Audit în Primăria Constanța. Este vizat Serviciul Registratură și Management Documente

06 Apr 2023 1327

Șofer rupt de beat, depistat pe o șosea din România. A fost implicat într-o tamponare

30 Oct 2022 1149

Începe procesul pe averea comisarului șef Dancu, fostul comandant al IPJ Constanța!

21 Sep 2022 4663

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 11616

Polițiști luați în colimator de inspectorii de integritate! Averi nejustificate, reclamă ANI

28 Jul 2022 1507

Fost șef al IPJ Constanța, cu peste 340.000 de lei avere nejustificată, acuză ANI! Ce spune comisarul șef Dancu (DOCUMENTE)

28 Jul 2022 7947

MApN Reuniunea extraordinară a miniștrilor apărării în format B9. Ce subiecte au fost analizate

25 Feb 2022 1555

Sărbătoare la IPJ Constanța! Este ziua de naștere a chestorului Constantin-Adrian Glugă

12 Jan 2022 4405

LIVE VIDEO Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ajung azi în portul militar Constanța

09 Jan 2022 2341

Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe

22 Dec 2021 1499

S-a stins din viață un fost șef al poliției din Constanța. Activitatea sa profesională a fost legată și de județul Tulcea

15 Oct 2021 5919