Averea și interesele Irina Manole, şef în cadrul AFIR, arestată la Constanța, pentru mită, cere să fie eliberată. Cu ce se ocupă instituția


 
Irina Manole, de 61 de ani, din Tulcea, şefa Serviciului Active Fizice şi Plăţi Directe din cadrul OJFIR – Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea, arestată preventiv de Tribunalul Constanța, pentru luare de mită, cere să fie pusă în libertate.
 
Dosarul este instrumentat de procurorii DNA Constanța, potrivit cărora mita se ridică la suma de 70.000 de lei.    
 
Decizia Tribunalului Constanța nu a fost definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Irina Manole, fost consilier județean în Cadrul Consiliului Județean Tulcea, se află în fruntea Serviciului Active Fizice şi Plăţi Directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea din 2014.
 
Contactat telefonic, Nicolae-Ștefan Văduva, directorul OJFIR Tulcea, a declarat că „totul s-a ptrecut în fara programului, nu în incinta instituției“. „Mai multe nu pot spune“, și-a încheiat declarația Văduva.
 
Avere și interese
 
Potrivit declarației de avere – document completat la data de 06 mai 2020, Irina Manole deține, din 1990, împreună cu soțul său (Manole Ion) un teren intravilan, în Tulcea, în suptafață de 675 de metri pătrați. Soții Manole mai dețin o casă, din 1992, în Tulcea, în suprafață de 224 de metri pătrați.
 

În calitate de șef al Serviciului Active Fizice şi Plăţi Directe, Irina Manole câștigat un venit anual de 101,279 de lei. Asta în timp ce soțul său – căpitan port specialist - a câștigat 36.000 de lei de la ANR  și 16.000 de lei pensie.
 
Conform propriilor declarații, Irina Manole nu are alte interese.

  
Irina Manole se află în fruntea Serviciului Active Fizice şi Plăţi Directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea din 2014 iar în trecut a fost consilier județean în fost consilier județean în Cadrul Consiliului Județean Tulcea, din partea PDL.  
 
Potrivit datelor oficiale
 
Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea este unul dintre cele 41 de oficii județene din cadrul Agenției Naționale pentru Finanțarea Investițiilor Rurale - instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale având ca atribuție implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ( PNDR 2020).
 
Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR) este formată din 13 direcţii specializate la nivel central și din 8 Centre Regionale și 41 de Oficii Judeţene.
 
Județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea se află sub umbrela Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est Constanţa, condus, potrivit datelor oficiale, de director general adjunct Simona Leoveanu.
 
AFIR a preluat patrimoniul APDRP
 
Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) are ca atribuție implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ( PNDR 2020).
          
AFIR a preluat patrimoniul APDRP şi atribuţiile ce decurg din funcţia de monitorizare a Programului SAPARD, precum și atribuțiile de implementare tehnică, plată și monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013.
 
Agenţia a continuat efectuarea plăţilor pentru proiectele contractate prin SAPARD, iar până în decembrie 2013 a monitorizat toate proiectele care au fost finanţate prin acest Program pentru a se asigura că beneficiarii respectă clauzele asumate prin contractele de finanţare.
 
„Principalele direcţii de investiţii reprezintă o continuare firească a Programului SAPARD, dar și a PNDR 2007 - 2013. În concordanţă cu celelalte componente de investiţii se finanţează atât activităţile de diversificare economică, agroturism, conservarea patrimoniului natural, cultural şi arhitectural, cât şi renovarea satelor.
                                      
O altă prioritate de finanţare este Axa LEADER care are drept obiective încurajarea inovaţiei în sectorul agricol şi forestier, folosirea resurselor naturale şi culturale într-un mod raţional şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale“, se mai arată pe site-ul oficial al portal.afir.info/content.aspx.

În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţia de avere şi declaraţia de interese ale Irinei Manole. 

Citește și 


Oficial de la DNA despre cazul Irinei Manole, din Tulcea, şef în cadrul AFIR
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fonduri europene Pronunțare amânată în dosarul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla

17 Jun 2021 593

Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, arestat la cererea DNA Constanța

17 Jun 2021 1675

Unul cu executare, altul cu suspendare Fostul și actualul primar din Bărăganu, trimişi în judecată de DNA, condamnați. Apelul, în 2022

17 Jun 2021 1066

Fost șef al DNA Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

16 Jun 2021 1003

Cine este nemulțumit de achitarea fostului primar de la Cernavodă, Mariana Mircea

16 Jun 2021 1052

Fosta conducere a ISU Dobrogea, trimisă în judecată de DNA, achitată. Apelul dosarului, amânat pentru octombrie

14 Jun 2021 2046

Bani europeni pentru sute de hectare Fermier trimis în judecată de DNA Constanța. Prima decizie

12 Jun 2021 1120

Tribunalul Constanța a respins azi un acord de recunoaștere a vinovăției al DNA Constanța. Cine este vizat

09 Jun 2021 950

Unul dintre cei mai bogați oameni din România Judecătoria Medgidia - Ioan Niculae a stat suficient în spatele gratiilor! (document)

09 Jun 2021 687

UPDATE. DNA, acuzații oficiale! Un an și trei luni de închisoare cu amânare pentru un medic de familie din Constanța

09 Jun 2021 5576

Nemulțumiri după ce Tribunalul Constanța a dat undă verde pentru judecata dosarului Decebal Făgădău - Radu Mazăre

28 May 2021 1127

DNA Constanța, dosar cu un prejudiciu de peste 31 milioane de euro. Primul termen, la mai bine de un an de la trimiterea în judecată

26 May 2021 834

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru mită. Începe procesul

22 May 2021 1185

Cameră preliminară Tribunalul Constanța a stabilit ziua pronunțării în dosarul fostului șef al AVAS

21 May 2021 669

Trimis în judecată de DNA Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, va fi audiat de Tribunalul Constanța

20 May 2021 1512