Avocat agresat în sediul Poliției Mamaia! Dosarul, în apel

  • Conform actului de acuzare, pe data de 29 august 2019, polițistul Tiberiu Petrovici, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, în timpul pauzei de masă, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în sediul Poliției Mamaia, în calitate de membru al Baroului.

Dosarul în care polițistul Tiberiu Petrovici, din cadrul poliției Mamaia, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar și pentru purtare abuzivă, a ajuns la Curtea de Apel Constanța. Parte civilă în cauză este avocatul Adrian Gheorghiță, din Baroul Constanța, ambii aflându-se în timpul serviciului.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanța.
 
Conform actului de acuzare, pe data de 29 august 2019, polițistul Tiberiu Petrovici, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, în timpul pauzei de masă, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în sediul Poliției Mamaia, în calitate de membru al Baroului.
 
Instanța a stabilit pentru polițistul Tiberiu Petrovici, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, pedeapsa de șase luni de închisoare, și pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă pedeapsa de șase luni închisoare.
 
În continuare, judecătoarea Mara Isabella Iacob a stabilit pentru inculpat pedeapsa de șase luni de închisoare, la care s-a adaugat o treime din cealaltă pedeapsă stabilită - două luni de închisoare, în final stabilind pentru inculpat pedeapsa de opt luni de închisoare.
 
Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei, iar termenul de supraveghere a fost stabilit la doi ani.
 
Polițistul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei“ Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 30 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
 
Potrivit motivării judecătoarei Mara Isabella Iacob, „în timpul procesului penal, inculpatul a încercat să acrediteze ideea că persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliției sub un motiv fals, că în realitate totul a fost o înscenare“.

 
„De altfel, pornind de la această idee a și solicitat achitarea sa sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă. Instanța arată că nu poate reține apărările inculpatului, din moment ce acțiunea violentă a fost dovedită în prezenta cauză. Mai mult, subliniază instanța că inculpatul, având o funcție publică, trebuie să dea dovadă de suficientă răbdare și stăpânire de sine“, conform motivării.
 

„Pe de altă parte, coroborarea probelor din dosar a evidențiat faptul că persoana vătămată i-a reproșat în mod repetat inculpatului că îi vorbește în timp ce consumă alimente, exprimarea utilizată de persoana vătămată fiind mult mai nepotrivită. Având în vedere data săvârșirii infracțiunii, consecințele minime produse asupra victimei din punct de vedere al integrității corporale, vârsta inculpatului și posibilitățile sale de îndreptare, instanța consideră că la acest moment nu se impune condamnarea sa, fiind suficientă aplicarea unor pedepse și supravegherea pe durata termenului legal“, se mai arată în motivarea hotărârii.
 
Citește și
 
Tânărul care a spart sediul PNL Constanța a comis-o din nou!

A recunoscut tot la DNA!
Un afacerist din București, condamnat la Constanța!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Forțele aliate se retrag din Afganistan Lista militarilor români ucişi în misiunile executate în teatrele de operaţii

16 Apr 2021 1068

Judecătoarea Mara Iacob și-a motivat decizia în cazul avocatului Adrian Gheorghiţă agresat de un polițistul Tiberiu Petrovici

28 Dec 2020 895

Avocatul Adrian Gheorghiţă agresat în Poliţia Mamaia. Opt luni de închisoare pentru polițistul Tiberiu Petrovici

08 Dec 2020 1578

Polițistul Tiberiu Petrovici l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță. Procesul, amânat

30 Oct 2020 1082

Ce s-a întâmplat în dosarul polițistului care ar fi agresat un avocat constănțean

12 Sep 2020 1367

Avocat contra polițist, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța

10 Sep 2020 1357

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 iunie 2020

30 Jun 2020 1464

Avocatul Adrian Gheorghiţă se întâlnește azi în instanță cu polițistul Tiberiu Petrovici

25 Jun 2020 1060

Avocatul Adrian Gheorghiţă, agresat de un polițist în sediul Poliţiei Mamaia. Când începe procesul

10 Jun 2020 1954

Poliţistul Tiberiu Petrovici, acuzat că l-a agresat pe avocatul Adrian Gheorghiţă. Începe judecata

11 Mar 2020 2071

Avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, agresat de un poliţist în sediul Poliţiei Mamaia. Omul legii, trimis în judecată

18 Feb 2020 2019

Creditorii Data Net SRL, convocaţi pentru aprobarea strategiei de vânzare a bunurilor

02 Apr 2016 2162

GHEORGHITA GELU ADRIAN

18 Jul 2013 1138

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL renunţă la candidatură Adrian Gheorghiţă, atac la conducerea locală a partidului

03 May 2012 5354

Astăzi este ziua consilierului judeţean Adrian Gelu Gheorghiţă

24 Jan 2012 1537