Avocat contra polițist, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța

  • În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
  • Polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub acuzația că l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță.
Magistrații Judecătoriei Constanța vor deschide astăzi dosarul în care polițistul Tiberiu Popovici, din cadrul Postului de Poliție Mamaia, este acuzat că l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, din cadrul Baroului Constanța.
În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
Ședința este programată să se desfășoare începând cu ora 12.00, cazul fiind în atenția Completului P4, al Secției penale a Judecătoriei Constanța.
Polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Conform actului de acuzare, în urmă cu un an, pe data de 29 august 2019, polițistul, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în calitate de membru al Baroului.
Reamintim că, printr-un comunicat dat publicităţii pe data de 6 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arăta că la vremea respectivă s-a luat faţă de poliţist măsura preventivă a controlului judiciar.

 „S-a luat în calcul situaţia stării de fapt, antecedentele disciplinare ale poliţistului au demonstrat înclinaţia poliţistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanţa, în raportul de evidenţă psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală, a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au mai informat oficialii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Așa cum am precizat, dosarul va fi deschis azi de judecătorii Secției penale, după ce, la termenul anterior, s-a formulat o cerere de amânare a procesului.

Citește și:

Doliu în Baroul Constanța, după moartea avocatului Valentin Marin. Peste câteva zile ar fi trebuit să-și serbeze ziua de naștere
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța dispune intrarea în insolvență a LTA Mondial SRL, din Constanța! Decizia, contestată

25 Apr 2024 464

Firme Constanța Demisie la vârful Damen Shipyards Mangalia SA!

21 Apr 2024 608

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 623

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6011

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3406

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 510

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 669

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1021

Mai multe persoane, arestate la cererea DIICOT Constanța! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 934

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 777

Justiție Constanța Administrația Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu o societate din Valu lui Traian

30 Mar 2024 653

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 686

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3138

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1248

Avocat din Baroul Ialomița, trimis în judecată de procurorii DNA

22 Mar 2024 557