Avocat din Baroul Constanța dat în judecată de propriul client, pentru restituirea onorariului

  • Judecătoria Constanța a soluționat inițial prezentul dosar, în sensul respingerii acțiunii. 

Un avocat din Baroul Constanța a fost dat în judecată de un fost client! Acesta îi solicită fostului său apărător 1000 de lei, onorariului de avocat plătit. Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Judecătoriei Constanța, în noiembrie 2019, instanță care a respins cererea de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu avocatul constănțean.
 
Prin cererea de chemare în judecată, reclamantul, în contradictoriu cu avocatul (V.O.), a solicitat instanței obligarea acestuia din urmă la restituirea onorariului de avocat plătit, în cuantum de 1.000 de lei. În motivarea cererii, reclamantul a arătat că pârâtul a introdus o plângere penală pentru cinci infracțiuni, la solicitarea acestuia, însă parchetul a dispus o soluție de clasare.
 
În apărarea sa, avocatul a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii ca nefondată și nelegală. În motivare, el a arătat că potrivit legilor avocaturii, numai Baroul Constanța ar fi putut soluționa o asemenea cerere, învederând că o cerere identică a fost depusă și la Baroul Constanța, care a soluționat-o prin decizia nr. 8 din data de 21.06.2019 prin respingere. Totodată, a învederat că reclamantul mai avea o cale de atac la Consiliul Baroului.
 
Pe fondul cererii, instanța reține că reclamantul nu a depus la dosar contractul de asistență juridică încheiat între părți, deși instanța l-a citat în mod expres cu această mențiune, astfel încât în cauză nu s-a făcut dovada unui raport juridic existent între părți.
 
Așa cum precizam și mai sus, dosarul a fost soluționat inițial de Judecătoria Constanța, prin respingerea cererii de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu avocatul constănțean.
 
Nemulțumit de decizia primei instanțe, reclamantul a contestat decizia Judecătorie Constanța la Tribunalul Constanța.
 
Citește și
 
O avocată din Constanța este acuzată că a furat un dosar civil. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte


Dezbatere online pe tema continuității în justiție și respectării drepturilor omului în pandemie

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6000

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1014

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 777

Justiție Constanța Administrația Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu o societate din Valu lui Traian

30 Mar 2024 650

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3133

KK Innocons KFT, din Ungaria, cere insolvența LTA Mondial SRL, din Constanța, controlată de Liuță Adam

19 Mar 2024 2068

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Traumele sunt enorme. Este dărâmată! “ (VIDEO)

13 Mar 2024 1492

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 1057

Portul Constanța are un nou director executiv! Date din CV, averea și interesele (DOCUMENT)

15 Feb 2024 1776

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 876

Actrița Agatha Nicolau împlinește 84 de ani. Zece ani de carieră i-a petrecut la Teatrul Dramatic Constanța

07 Feb 2024 823

Matei Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai - „Regret faptele comise! Vreau să mă schimb, să ies din această tragedie!“ (DOCUMENT)

06 Feb 2024 1992

Primăria Comunei Oltina, județul Constanța, la judecată cu o firmă din județul Cluj! Ce a decis instanța

30 Jan 2024 804

Jafuri ca-n filme, la Constanța! Primele condamnări în cazul tinerilor implicați în jefuirea unor săli de jocuri din oraș

03 Jan 2024 1125