Azi, la Constanţa, se va decide soarta completurilor de trei judecători de la Înalta Curte

Judecătorii de la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa vor decide azi soarta completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României! 
 
Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, din Constanţa, solicită anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători. Dosarul se află pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa, iar azi judecătorii ar trebui să se pronunţe asupra solicitării. 
 
De menţionat că Georgică Giurgiucanu a fost judecat şi condamnat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa de un complet de trei judecători.
 
Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei, cel din urmă fiind şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au decis condamnarea definitivă a omului de afaceri Georgică Giurgiucanu la cinci ani şi şase luni de închisoare. În continuare, Înalta Curte a decis să trimită cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969), cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina lui Giurgiucanu.
 
Amintim că, într-un alt dosar, Georgică Giurgiucanu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti suspendarea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la constituirea completurilor de trei judecători. Pe data de 20 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată, decizia instanţei nefiind una definitivă.
 
În opinia Curţii de Apel Bucureşti, Georgică Giurgiucanu nu a fost în măsură a justifica nici îndeplinirea cerinţei privind paguba iminentă, astfel cum aceasta a fost definită la art.2 alin.1 lit. ş din Legea 554/2004, ca prejudiciul material viitor şi previzibil sau, după caz, perturbarea previzibilă gravă a funcţionării unei autorităţi publice sau a unui serviciu public.
 
Pe baza acestor considerente, Curtea a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată. Decizia nu este definitivă. 
 
Citeşte şi: 
 
Terenurile ce aparţineau lui Jules Movilă Cristian Borcea, Camboianu, Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA, executaţi silit în cazul retrocedărilor suprapuse din Constanţa
 
Înalta Curte, decizie definitivă cu privire la Dosarul Retrocedărilor din Constanţa
 
Solicitarea unui afacerist din Constanţa, respinsă Curtea de Apel Bucureşti explică de ce sunt legale completurile de trei judecători de la Înalta Curte
 
Completurile de trei judecători de la Înalta Curte, în pericol? Ce dosar se va judeca la Constanţa şi cine este iniţiatorul
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 847

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 946

Municipiul Constanța, proces contra lui Georgică Giurgiucanu! Dosarul, amânat

12 Feb 2024 752

Teren din Faleză Nord, revendicat de Apele Române! Instanța a respins obiecțiunile la expertiza geologică

31 Dec 2023 1040

Municipiul Constanța prin Primar pierde procesul intentat unui protagonist de top al retrocedărilor din Constanța. Explicațiile judecătorilor

31 Aug 2023 5170

Teren din Zona Cazino, Mamaia, întors la Primăria Constanța! Beneficiar de top al Dosarului Retrocedărilor atacă HCL (DOCUMENTE)

25 Jul 2023 2138

Urmările Dosarului Retrocedărilor Municipalitatea Constanța, la judecată cu un protagonist de top al retrocedărilor din oraș!

11 Apr 2023 2680

Giurgiucanu, recurs pentru parcarea de lângă Plaja Modern. Judecătorii – „recurs lipsit de interes“

21 Mar 2022 1237

Ce a cerut afaceristul Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor, Curții Supreme. Cazul se judecă azi

15 Mar 2022 1806

Se cere ridicarea sechestrului DNA de pe un teren din Portul Tomis!

07 Feb 2022 2283

Dosarul Retrocedărilor, pretenții de peste 10 milioane de euro Ultima oră! Cererea lui Giurgiucanu, admisă

27 Jan 2022 2397

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor. Statul Român, autorizat să intervină în uraganul imobiliar „dezlănţuit“ în Capitală! Sunt vizate aproape 50 de terenuri

14 Jan 2022 2533

Al cui rămâne Portul Tomis? (DOCUMENTE)

10 Jan 2022 6209

Corneliu Bogdan Grigorov ridică un bloc pe bulevardul Mamaia. Legături cu nume sonore din Dosarul Retrocedărilor

06 Jan 2022 3713

Cum a închis Tribunalul Constanța dosarul pentru parcarea de lângă Plaja Modern

19 Nov 2021 2015