Justitie

Azi, primul termen Preotul Valeriu Roman, judecat de Gabriel Neacşu, fostul şef al Internelor din IPJ Constanţa (video)

Azi, la Judecătoria Constanţa va avea loc primul termen în dosarul în care preotul Valeriu Roman, consilier Patrimoniu în Permanenţa Consiliului Eparhial Tomis din Arhiepiscopia Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Roman a fost deferit Justiţiei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
 
Dosarul se află, potrivit surselor noastre, pe masa judecătorului Gabriel Neacşu, magistrat al Judecătoriei Constanţa, fostul şef al Serviciului Cercetări Penale şi al Biroului Control Intern din structura Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. De menţionat că judecătorul Gabriel Neacşu a fost singurul constănţean admis în magistratură în 2012, în sesiunea august - septembrie.
 
Amintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, „la data de 31 ianuarie 2013, orele 16.00, inculpatul Roman Valeriu a condus autoturismul marca Audi, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanţa, circulând dinspre strada Theodor Burada către strada Caraiman“. În momentul în care a ajuns în zona Institutului de Scafandri, continuă procurorii, preotul „a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, tamponând astfel autoturismele marca Ford, condus de numitul G.C.R., şi, respectiv, marca Skoda, condus de numitul M.A.G“. În urma coliziunii, ultimul autoturism s-a răsturnat şi a lovit un alt autoturism, care era parcat în acea zonă, iar în urma producerii accidentului, au suferit vătămări corporale mai multe persoane.
 
La momentul producerii accidentului, poliţiştii au spus că Valeriu Roman se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, care a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauză. Totodată, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpatul Valeriu Roman pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336, alin. 1 din Codul penal.

Înaltpreasfinţitul Teodosie: „I s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“

Contrar celor stabilite de magistraţi, Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a spus în cadrul unui eveniment cultural că ceea ce i s-a întâmplat preotului Valeriu Roman a fost „un episod care nu i-a aparţinut“.
 
„I s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă. Avem martori pentru aceasta. Dar limonada aceasta cuprindea ceva… avea ceva necurat. De aceea, el (n.r. preotul Valeriu Roman) este omul cuminte pe care nu l-a văzut niciodată cineva clătinându-se decât atunci când cineva i-a pus un gând rău. Dar Dumnezeu l-a apărat (n.r. pe preotul Valeriu Roman) şi a mers cu el (n.r. cu preotul Valeriu Roman) şi iată este omul integru, omul bun care trebuie să rămână lângă noi. Dumnezeu i-a iertat pe tâlhari, pe desfrânate şi pe toţi ucigaşii. Oare noi să nu iertăm o greşeală făcută prin altcineva care a fost pusă pe seama unui om? De aceea, vă întreb pe dumneavoastră şi cred că sunteţi de acord că oricine trebuie aşezat unde îi este locul (n.r. pe fundal se aud aplauze, iar preotul Valeriu Roman face o plecăciune)“, a mai spus Înaltpreasfinţitul Teodosie.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa şi rtv.net
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un adolescent român a câștigat premiul cel mare la Loteria Copiilor din Barcelona

06 Jan 2019 576

Constănțeanul Bogdan Ioan, finalistul „Vocea României“ din echipa lui Smiley, are nevoie de noi! Să-l susţinem!

14 Dec 2018 2860

Un preot din Arhiepiscopia Tomisului, condamnat definitiv pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (video)

01 Mar 2018 1860

A început judecata în apelul dosarului în care preotul Valeriu Roman a fost condamnat

12 Jan 2018 850

Preotul Valeriu Roman, condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, nemulţumit de pedeapsă (video)

18 Oct 2017 1796

ÎPS Teodosie - „I s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“. Consilier Patrimoniu în Arhiepiscopia Tomisului, preotul Roman Valeriu a fost condamnat (video)

05 Oct 2017 3481

Judecata preotului Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, continuă luna viitoare

21 Aug 2017 1187

Judecata preotului Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, amânată

16 Jun 2017 3116

Dosarul preotului Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, amânat pentru luna mai

09 Apr 2017 1249

#Termen 3 Preotul Valeriu Roman, consilier în Arhiepiscopia Tomisului, aşteptat în faţa judecătorilor

10 Feb 2017 1692

ÎPS Teodosie - „I s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“ Preotul Valeriu Roman este aşteptat la Judecătoria Constanţa

20 Jan 2017 1696

Preotul Valeriu Roman, la Judecătoria Constanţa. Dosarul a fost amânat pentru ianuarie 2017

25 Nov 2016 1819

Consilier Patrimoniu în Arhiepiscopia Tomisului Preotul Roman Valeriu a fost trimis în judecată (video)

09 Nov 2016 4988

IJ verifică afirmațiile judecătoarei care a făcut plângere penală împotriva lui Valeriu Zgonea și Hans Klemm

19 May 2016 1061

Partidul Ecologist Român a ales trei candidați pentru funcția de consilier local în CLM Constanța

28 Apr 2016 2261