Justitie

Azi se decide libertatea lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa

Judecătorii Leonard Iustin Bourceanu şi Mihaela Vlăsceanu, judecători ai Secţiei Penale din Tribunalul Constanţa, vor decide azi libertatea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Decizia de azi va fi definitivă.
 
Iniţial, fostul şef al CJC a cerut să fie eliberat condiţionat magistraţilor de la Judecătoria Medgidia. Pe data de 23 ianuarie, judecătorii din Medgidia au respins solicitarea lui Nicuşor Constantinescu privind liberarea condiţionată, ca nefondată.
 
Nemulţumit de decizia Judecătoriei Medgidia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a formulat o contestaţie, aceasta fiind trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care azi va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că, în faţa magistraţilor de la Judecătoria Medgidia, Nicuşor Daniel Constantinescu a spus: pentru că speranţa de viaţă este de 5 ani, operaţia a avut loc în 2014, iar cei 5 ani expiră anul acesta, este dreptul său şi al familiei sale la viaţă şi de a se bucura de fiecare lună, zi pe care o mai are de la Dumnezeu, dreptul de a vedea evoluţia medicală din Europa şi dacă poate continua tratamentele pe care din păcate nu le poate face nici în reţeaua de penitenciare, nici în reţeaua privată la nivelul din Germania.
 
„Consideră că întruneşte toate condiţiile legale, a participat şi a încercat să supravieţuiască acestui teribil abuz care s-a petrecut asupra sa şi a familiei sale, iar instanţa trebuie să ţină cont de toate aceste chestiuni şi să-l repună în drepturi, pentru că încălcarea separării puterilor în stat de către DNA şi, în cazul său, încălcarea voinţei cetăţenilor de a avea primar, de a avea preşedinte de Consiliu Judeţean generat din alegeri uninominale, a fost ales de 270.000 de cetăţeni - şi de a fi privaţi de a fi reprezentaţi, cu atât mai mult cu cât în acest moment are şi interdicţia de a candida la 5 ani de la expirarea mandatului, încălcări care au fost constatate şi de Curtea Constituţională şi care sunt foarte grave pentru că slăbesc încrederea în democraţie şi justiţie, ori în cazul său nu s-a respectat Constituţia României. Solicită instanţei liberarea sa condiţionată de îndată pentru că trebuie şi are dreptul la viaţă atât el, cât şi familia sa“, se mai arată în decizia Judecătoriei Medgidia, conform rolii.ro.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în prezent în detenţie. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, fostul şef al CJC a luat tot cinci ani de închisoare. Cele două pedepse sunt definitive. Recent, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive. Solicitarea se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru mâine.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, veşti importante de la Curtea de Apel Galaţi

10 Aug 2019 1408

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

12 Jul 2019 1158

ÎCCJ Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Decizia este definitivă

11 Jul 2019 2435

Fostul preşedinte al CJ Constanţa ar putea afla sentinţa finală în dosarul în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare

10 Jul 2019 1052

Medicul de familie al lui Nicuşor Constantinescu este noul manager interimar al Spitalului CF Constanţa

03 Jul 2019 4140

ÎCCJ Noutăţi cu privire la dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

13 Jun 2019 1636

Ce a decis ÎCCJ cu privire la dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

07 Jun 2019 1787

Comisarul şef adjunct al CJPC, Horia Constantinescu, implicat în carambolul de pe Ion Lahovari

23 May 2019 6858

Legătura avocatei lui Răzvan Ciobanu cu Nicușor Daniel Constantinescu. Cum l-a ajutat pe fostul șef al CJC

18 May 2019 1588

ÎCCJ Noutăţi în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

17 May 2019 1181

O nouă condamnare pentru Nicuşor Constantinescu. Dosarul are legătură cu elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol

09 May 2019 967

Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef CJ Constanţa, condamnat în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol

08 May 2019 4628

Oficial DNA Constanţa! Ce au spus procurorii cu privire la noul dosar în care este cercetat Nicuşor Constantinescu

15 Apr 2019 614

Ce a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, la ieşirea fostului lider CJ de la DNA Constanţa (video)

15 Apr 2019 1643

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1451