Azi se decide libertatea pistolarului de la Filicori!

  • Tânărul este cercetat de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, lovirea sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice și uzul de armă fără drept.
  • Cel în cauză ar fi folosit pistolul cu bile de cauciuc, în conflictul de zilele trecute, în fața terasei Filicori, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
  • În urma folosirii armamentului, au fost răniți doi bărbați, ambii aflându-se la spital, în afara oricărui pericol.

Tânărul de 26 de ani, care a folosit pistolul cu bile de cauciuc, în conflictul de zilele trecute, în fața terasei Filicori, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, contestă arestatului la domiciliu. Nici procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care instrumentează dosarul, nu sunt mulțumiți de decizia Judecătoriei Constanța, instanță care au respins ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat și plasarea acestuia în stare de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2020 până la 17 decembrie 2020 inclusiv.
 
Tânărul este cercetat de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, lovirea sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice și uzul de armă fără drept.
 

Oficial de la Poliție

 
Potrivit oficialilor Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, în cursul zilei de marți, 17 noiembrie 2020, în jurul orei 15:45, polițiștii Secției 2 Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, un bărbat a folosit un pistol cu bile de cauciuc, în timpul unei altercații.
 
Polițiștii l-au depistat pe cel în cauză la fața locului, iar, din primele verificări, a rezultat faptul că acesta deține permis de armă. Bărbatul în cauză a fost condus la audieri, iar arma a fost ridicată, urmând a fi luate măsurile legale.
 

Două victime

 
În urma folosirii armamentului, au fost răniți doi bărbați, ambii aflându-se la spital, în afara oricărui pericol. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii situației de fapt.
 
Pe data de 17 noiembrie 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus reținerea 24 de ade ore a tânărului.
 

Cererea de arestare, respinsă 

 
Pe data de 18 noiembrie 2020, procurorii au cerut arestarea preventivă a celui în cauză, dosarul fiind trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța. În seara aceleiași zile, magistrații au respins ca neîntemeiată propunerea procurorilor, formulată în dosarul nr. 10407/P/2020, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, lovirea sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice și uzul de armă fără drept.
 
În continuare, Judecătoria Constanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului și a luat faţă de acesta a măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2020 până la 17 decembrie 2020 inclusiv.

 

Obligații

 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa, (...)fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“, se mai arată în decizia Judecătoriei Constanța.
 

Hotărârea magistraților a fost contestată la Tribunalul Constanța, atât de către inculpat, cât și de procurori.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Citește și
 
Decizii luate de urmașii fostului patron al lanțului de cafenele Filicori din Constanța, privind societatea Horeca Furniture SRL

Bărbatul care a folosit pistolul cu bile de cauciuc, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în arest la domiciliu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal și focuri de armă lângă terasa Filicori, din Constanța. Pronunțare amânată

14 Oct 2021 1821

Gabriel Matyas și Alexandru Ciocan, trimiși în judecată. Scandal și focuri de armă lângă terasa Filicori, din Constanța

11 Jan 2021 3167