Justitie

Baftă la complet! Se schimbă judecătorii pentru cererea Seaview Advertising privind sechestrul DNA


Magistraţi noi în procesul în care societatea afaceristului constănţean Ionuţ Barbu, Seaview Advertising SRL, se plânge de sentinţa pronunţată în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, prin prisma faptului că decizia i-a menţinut un sechestru pus greşit de DNA, de la bun început. În urma analizării contestaţiei formulate de firma constănţeană, judecătorii Completului nr. 5, complet căruia îi fusese repartizat iniţial dosarul, au decis că alţi colegi au competenţă în soluţionarea cererii.
 
Concret, cazul fusese repartizat aleatoriu Completului nr. 5 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, format din magistraţii Maricela Cobzariu, Andrei Claudiu Rus şi Săndel Lucian Macavei. La prima înfăţişare, însă, aceştia au stabilit că, în cauză, competenţa de soluţionare a contestaţiei la executare formulată de Seaview Advertising îi revine Completului nr. 4, fiind vorba despre o contestaţie împotriva deciziei penale nr. 32/A din 7 februarie 2019 a Curţii Supreme. Astfel, dosarul a fost înaintat acestuia. Completul nr. 4 este format din magistraţii Florentina Dragomir, Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei.
 

Judecătorii Dosarului Retrocedărilor

 
De precizat că judecătorii Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei sunt doi dintre cei trei magistraţi ce au format completul care a pronunţat sentinţa definitivă în Dosarul Retrocedărilor. Cel de-al treilea judecător, Ioana Bogdan, este detaşat la Institutul Naţional al Magistraturii, pentru o perioadă de trei ani.
Astfel, deşi completul ce ar fi trebuit să soluţioneze contestaţia la executarea sentinţei pronunţate de cei trei ar fi trebuit să o includă şi pe Ioana Bogdan, aceasta a fost înlocuită cu Florentina Dragomir, pentru a analiza solicitările Seaview Advertising.
 
Cât despre aceste solicitări transpuse în contestaţia la executare, este de menţionat că, aşa cum am arătat şi în ediţiile anterioare, acestea vizează un teren de circa 2.000 de metri pătraţi, situat în Mamaia Nord. Potrivit declaraţiilor făcute cu o ocazie anterioară de Ionuţ Barbu, acţionarul majoritar şi administratorul Seaview Advertising, procurorii DNA ar fi pus în mod greşit sechestru pe acel teren, după ce s-ar fi produs o încurcătură a numerelor cadastrale.
 
Omul de afaceri a menţionat că DNA a corectat greşeala şi a ridicat sechestrul, imediat ce li s-a adus procurorilor la cunoştinţă încurcătura. Cu toate acestea, remedierea greşelii nu ar fi fost comunicată şi instanţei, a susţinut Barbu, şi astfel odată cu condamnările pronunţate în Dosarul Retrocedărilor, firma Seaview Advertising s-a trezit cu menţinerea sechestrului pus greşit. Acesta este motivul pentru care reprezentanţii societăţii au formulat contestaţia la executare.
 
În urma deciziei luate la finele săptămânii trecute privind schimbarea completului de judecată, contestaţia la executare formulată de Seaview Advertising va primi un nou termen.
 
Citeşte şi:
 

Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor
Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecata privind retrocedarea celor 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu - Constanța s-a terminat! Când se va pronunța instanța

20 Oct 2020 1102

La peste 72 de ani de la naționalizare Despăgubiri pentru vechea fabrică de țiglă „Industria Dobrogeană“, deținută de Setrac Girgirian

12 Oct 2020 1446

Un imobil al fostei fabrici de Bere Bragadiru, din Constanța, revendicat în instanță. Ce au decis judecătorii

10 Oct 2020 1802

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cer rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Ce s-a decis la București

09 Oct 2020 1375

Judecătoria Constanța, decizie definitivă cu privire la terenurile afaceristului Cristi Borcea

07 Oct 2020 1580

Celebrul conac Zossima, din Constanța, locul unde se întâlneau Caragiale, Vlahuţă, Barbu Delavrancea și pictorul Grigorescu, revendicat în instanță!

06 Oct 2020 3120

Rejudecarea unei părți din dosarul Retrocedărilor din Constanța, amânată

03 Oct 2020 1018

Municipiul Constanța, victorios în procesul dintre Darie, Pușcași și Holland Development pentru terenuri retrocedate

02 Oct 2020 1586

O mică parte din dosarul Retrocedărilor din Constanţa, azi în atenția Curții Supreme

01 Oct 2020 865

Serviciul Român de Informații și problemele cu terenurile din Mamaia. Când se judecă procesele

30 Sep 2020 1211

Retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu - Constanța, în atenția magistraților din București

30 Sep 2020 1477

Un cunoscut doctor s-a plâns Curții Supreme de funcționarii Primăriei Constanța. Motivul – nouă dintre terenurile Dosarului Retrocedărilor

29 Sep 2020 2292

Stop SRLvrea să construiască un imobil pe un teren din Dosarul Retrocedărilor. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2020 1517

Proces cu parfum de istorie Primăria Constanța, învinsă de un reprezentant al vechii nobilimi

23 Sep 2020 1400

Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Radu Mazăre se aruncă din nou la mila Curții Supreme, pe 6 octombrie

22 Sep 2020 1385