Bancă jefuită la Constanța, în 40 de secunde, cu un pistol de jucărie! Ani mai târziu, unul dintre autori a fost condamnat din nou! Sprijinea un fals medic



 
  • Pe scurt, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea bărbatului la închisoare cu executare, sentința fiind una definitivă. 
 
Unul dintre indivizii care, în 2012, au jefuit banca Intesa SanPaolo Bank din Constanţa, reuşind să fugă cu circa 20.000 de lei, are din nou probleme cu legea! Cel în cauză - condamnat pentru jaful din 2012 la cinci ani şi jumătate, ulterior el fiind eliberat după trei ani de închisoare pentru bună purtare - a fost condamnat vinerea trecută de Curtea de Apel Constanța într-un alt dosar penal.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că inculpatul (G.V.) ar fi sprijinit activitatea infracțională a unei alte persoane în sensul că împreună s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate (...) unde a asigurat locul comiterii faptei.
 
Mai precis, conform procurorilor, individul ar fi înlesnit astfel comiterea faptei de către celălalt inculpat, care și-a declinat calitatea mincinoasă de medic, menținând starea de eroare în care persoana vătămată se afla referitor la implicarea fiicei acesteia într-un accident, obținând, în mod injust, suma de 3.100 lei.
 
Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune.

„Medicul“ a luat șase ani de închisoare.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Revenind la jaful din 2012, prin intermediul unui comunicat de presă, la data de 26 aprilie 2012, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat sesizarea Judecătoriei cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de cei doi suspecți, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

 
În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că, în ziua de 9 martie 2012, la ora 16.50, având feţele acoperite cu cagule improvizate şi fiind înarmaţi cu un pistol, ar fi pătruns în incinta unei unităţi bancare din municipiul Constanţa.
 

Aici, prin ameninţare, ar fi sustras dintr-un sertar suma 19.496 de lei.
 
Toată acţiunea a durat 40 de secunde.
 
Interesant este faptul că arma s-a dovedit ulterior a fi un pistol de jucărie.
 
În cele din urmă, ei au fost prinşi de anchetatori şi s-au ales cu pedepse pornind de la cinci ani şi jumătate de închisoare, fiind transferaţi la penitenciarul din Tulcea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scene interzise minorilor pe plaja Modern din Constanța! Martorii nu doresc să se prezinte la proces
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenințare cu bombă, ca-n filme, la Mangalia! Prima condamnare

18 Apr 2022 2313

A jefuit o bancă din Constanţa şi a scăpat pentru bună purtare

03 Jun 2016 3491

Lovitură la o băncă din București. În mai puțin de un minut, patru hoți au furat un bancomat!

04 Aug 2015 2087

Banc Jaf la Atena

03 Nov 2014 2218