Banias şi-a recâştigat mandatul de ales. Preşedintele ALDE Constanţa - „Nu mai avem consilieri judeţeni. Acei oameni se reprezintă pe ei sau pe patronii lor!“


Fostul consilier judeţean Emil Banias, fratele deputatului ALDE Mircea Banias, a reuşit, după doi ani de procese, să-şi recâştige mandatul de ales judeţean.

În dosarul 4161/118/2017, Emil Banias a solicitat anularea actului administrativ Ordinul Prefectului Judeţului Constanţa nr. 261/2017.
Instanţa de contencios-administrativ a admis ieri cererea formulată de către reclamantul Emil Banias în contradictoriu cu Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa şi a dispus anularea Ordinului nr. 261/2017 emis de prefect, prin care s-a constatat încetarea mandatului de consilier judeţean al reclamantului. „Dispune repunerea reclamantului în toate drepturile conferite de funcţia de consilier judeţean, până la expirarea mandatului legal, cu plata retroactivă a tuturor drepturilor salariale neachitate, pană la efectiva punere în funcţie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia pronunţată pe 16 septembrie a.c. nu este definitivă, însă este executorie, cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Prefectura va face recurs, dar se aşteaptă să-i fie respins


Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că Instituţia Prefectului va formula recurs în termenul legal, dar se aşteaptă ca instanţa să-l respingă. Motivul: „Emil Banias a câştigat definitiv un alt proces prin care şi-a recăpătat tot în instanţă calitatea de membru ALDE. Până la pronunţarea definitivă în primul dosar, procesul prin care consilierul a contestat ordinul prefectului a fost suspendat, iar ulterior dosarul a rămas fără obiect”, a precizat Done.

Banias a câştigat şi procesul cu ALDE


Emil Banias a câştigat în prima instanţă pe 10.05.2018 procesul împotriva ALDE. Atunci, instanţa a respins excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocate de ALDE şi a admis acţiunea exercitată de reclamantul Banais. Magistraţii au decis anularea hotărârii nr. 1 din 27 05. 2017 a Delegaţiei Permanente Teritoriale a Filialei ALDE Constanţa prin care reclamantul a fost exclus din partid şi au dispus obligarea pârâtului la plata către reclamant a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru. ALDE nu s-a lăsat şi a făcut recurs, iar pe 27.06.2019, Curtea de Apel Constanţa a constatat tardivitatea recursului, hotărârea fiind definitivă.

Banias se întoarce în CJC. Conducerea ALDE susţine că nu mai are niciun ales judeţean


După ce procedural revenirea lui Emil Banias va fi rezolvată, acesta îşi va relua mandatul în Consiliul Judeţean Constanţa. Banias susţine că în calitate de membru ALDE, în timp ce senatorul Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, afirmă că formaţiunea pe care o reprezintă nu mai are, din punctul său de vedere, niciun reprezentant la nivelul administraţiei judeţene.

„Partidul nu este un restaurant, unde vine cine vrea, să se îmbete, apoi pleacă la culcare. Acest domn nu reprezintă ALDE, chiar dacă are o decizie judecătorească. De altfel, după cele întâmplate în ultima vreme în Consiliul Judeţean, eu consider că nu mai avem niciun consilier. De altfel, am analizat activitatea celor doi aleşi judeţeni şi le-am solicitat demisia. Normal că nu vor face acest lucru, dar ei nu mai reprezintă partidul, ci pe angajatorul lor, care le cere în ce fel să voteze“, a spus Ion Popa.

Popa a făcut referire la consilierii Steluţa Lebidov şi Marcel Savlovschi, angajaţi ai omului de afaceri Jean Paul Tucan, cândva şi el membru şi vicepreşedinte ALDE. De altfel, Lebidov, consilierul adus cu avionul din vacanţă pentru a asigura majoritatea PSD în Consiliul Judeţean la aprobarea bugetelor cluburilor şi asociaţiilor sportive şi la rectificarea de buget a CJC, urmează să-şi piardă calitatea de consilier, după repunerea în drepturi a lui Emil Banias.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul sediu al PNL și ALDE din București, transformat într-o „locuință individuală” care ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis

26 Feb 2024 1360

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 999

Congresul ALDE se desfășoară la București În marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.

20 Oct 2023 883

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1167

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 849

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

16 Oct 2023 1201

UPDATE Cine preia atribuțiile de primar la Medgidia, după eventuala demisie a primarului Valentin Vrabie?

10 Oct 2023 4554

Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

02 Aug 2023 1265

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1370

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2664

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 1048

Cotizații partide Ce partid din Constanța a avut cotizație 0 pe anul 2022?

02 May 2023 1228

Constănțeanul Claudiu Ceti, șeful de cabinet a lui Cristian Popescu Piedone, iese din singura firmă pe care o deținea

23 Jan 2023 2957

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2206

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 2718