Bărbatul care ar fi răpit un copil din Săcele, în 2012, cere să fie pus în libertate!

  • Persoana condamnată se află în executarea unei pedepse de 11 ani închisoare (începută la 15.05.2012, și urmând să expire la 25.03.2023), pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor (faptă din 14.05.2012).

Tribunalul Constanța va decide la finele acestei luni dacă se impune eliberarea condiționată a unui bărbat, de 40 de ani, din județul Constanța, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul minorului din Săcele răpit în luna mai 2012.
 
Bărbatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, alţi 11 ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat şi nouă luni de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de evadare.
 
În final, după contopire, Tribunalul a decis ca bărbatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de 11 ani. Bărbatul a mai fost obligat la plata sumei de 10.000 de lei reprezentând daune morale către copil şi prin reprezentanţi legali ai acestuia.
 
Amintim că, la data de 14 mai 2012, ora 11.00, lucrătorii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Cogealac au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, la ora 10.30, un minor, în vârstă atunci de 2 ani şi 7 luni, a dispărut de la domiciliul mamei sale.
 
Minorul se afla la domiciliu împreună cu mama lui, care mai are un copil nou-născut, şi, profitând de neatenţia mamei, a ieşit din casa aflată la marginea satului Traianu, fără gard împrejmuitor. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii constănţeni l-au identificat şi depistat pe inculpat, acesta fiind suspectat că l-ar fi lipsit de libertate în mod nelegal pe minor.
 
Copilul a fost găsit pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, în zona localităţii Ovidiu, abandonat într-o grotă, conştient, dar foarte slăbit. Bărbatul a fost încătuşat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi tentativă de omor calificat. În timpul reconstituirii, inculpatul ar fi încercat să fugă.
 
Citește și
 
Decizie definitivă în cazul profesorului de sport din Topolog acuzat de acte sexuale cu elevele


Tribunalul Constanța nu se va pronunța azi în dosarul fostei conduceri a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

Droguri din China și Olanda!
Procurorii DIICOT Constanța au efectuat 14 percheziții. Cinci persoane arestate


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Ionuţ Popa a petrecut noaptea la un coleg SMS-ul copilului - „Mami, sunt într-un sac, sună la Poliție!“ (galerie foto)

27 Nov 2015 3052