Bătrân ucis în bătaie la Medgidia. Mărturii cutremurătoare din dosar

Verdict definitiv în cazul unui bărbat din municipiul Medgidia ucis de cel pe care îl găzduia! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, la jumătatea lunii august 2018, trimiterea în judecată a unui bărbat, de 32 de ani, din municipiul Medgidia, sub acuzaţia de omor, victima având 82 de ani.
 
Pe data de 12 decembrie 2018, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a respins ca nefondată cererea privind schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului. Mai departe, instanţa a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de zece ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care ieri a dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
Pe cale de consecinţă, magistraţii Curţii de Apel au dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 

Cum s-a întâmplat totul

 
În faţa anchetatorilor, inculpatul a făcut următoarele declaraţii: „În legătură cu incidentul din data de 12.06.2018, declar faptul că locuiam cu chirie la numitul (…) şi aveam grijă de acesta întrucât era infirm. (…). În ziua de 12.06.2018 în jurul orei 09:00, în timp ce mă aflam în curtea locuinţei (…), am fost strigat de numitul (…) şi când am intrat în camera lui acesta a început să mă înjure, moment în care l-am întrebat ce are cu mine, iar acesta s-a ridicat într-un picior susţinându-se de cadru metalic şi a început să caute pe masă un obiect cu intenţia de a mă lovi. Numitul (…) s-a repezit la mine să mă lovească iar eu pentru a mă apăra şi neştiind ce a luat în mână cuţit sau furculiţă l-am împins, iar acesta a căzut pe spate pe canapeaua unde stătea, după care s-a repezit din nou la mine, iar eu l-am tras să îl bag în camera unde avea patul pentru a-l aşeza pe pat, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut pe spate în cea de a doua cameră lovindu-se la cap şi la mâini. Am încercat să îl ridic de jos iar el m-a tras de mâini ca să mă muşte şi a început să mă lovească cu piciorul în zona abdomenului“.
 
„Pentru a evita să muşte, l-am lovit peste mâini şi l-am atins şi la faţă de două ori. L-am apucat de corp pe (…) şi l-am pus în şezut pe pat iar acesta a continuat să mă împingă cu piciorul şi l-a împins pe spate în pat pentru a se liniştit. M-am dus în cealaltă cameră, de unde am luat cadrul şi l-am pus lângă acesta solicitându-i să stea liniştit. (…) s-a ridicat a luat cadrul şi a început să îndrepte cadrul spre mine pentru a mă lovi, eu m-am ferit şi m-am dat în spate iar acesta s-a ridicat venind spre mine, l-am împins din nou şi acesta a căzut lovindu-se de pat în zona spatelui gât s-au ceafă.
 
Am aşteptat câteva secunde după care l-am ridicat şi l-am aşezat în pat iar acesta a continuat să mă tragă de mâini şi încerca să mă muşte, lovindu-mă cu piciorul. Încercând să mă eliberez din mâinile lui am încercat să scap trăgându-le şi apoi l-am lovit peste nas şi a început să îi curgă sânge. Eu m-am speriat, m-am dat înapoi, am luat telefonul şi am sunat la ambulanţă prin serviciul 112. La faţa locului a sosit o ambulanţă pe care am aşteptat-o în curtea locuinţei. După sosirea ambulanţei, eu mi-am luat câteva lucruri şi am plecat. Precizez faptul că (…) avea o sticlă de bere la 2,5 litri lângă pat ce era jumătate şi acesta mirosea a bere, acesta fiind şi motivul scandalului său. Aceasta îmi este declaraţia pe care o dau o susţin şi o semnez personal după ce mi-a fost citită cuvânt cu cuvânt iar cele consemnate sunt întocmai cu cele declarate de mine“, se mai arată în declaraţia inculpatului, conform rolii.ro.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.