BCCO Constanța, flagrant în parcarea unui supermarket pentru prinderea unui bărbat ce cumpăra telefoane cu euro falși, în 2017. Condamnare

 
 
  • Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanţei, solicitând ca judecata să se efectueze în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care nu le-a contestat, iar instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate.
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârşirea infracțiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate, în formă continuată, şi înşelăciune, în formă continuată. Cel în cauză a fost prins în flagrant în timp ce oferea organelor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în schimbul cumpărării unui telefon mobil, ca urmare a postării unui anunţ pe un site de anunţuri, un număr de 11 bancnote din cupiura de 50 de euro, despre care, de asemnea, cunoştea că sunt contrafăcute. Inculpatul a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în apel a fost stabilit pentru luna aprilie 2023.
 
Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanţei, solicitând ca judecata să se efectueze în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care nu le-a contestat, iar instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate.
 
Povestea începe aproape de finele anului 2017, când organele de poliţie din cadrul B.C.C.O Constanţa au fost sesizate de persoana vătămată (...) cu privire la faptul că, la începutul lunii noiembrie 2017, a vândut un telefon mobil marca Samsung Galaxy S8 Plus, dual-sim, unei persoane necunoscute de la care a primit în schimb zece bancnote din cupiura de 50 euro, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute şi pe care  le-a pus la dispoziţia organelor de poliţie.
 
În cursul cercetărilor, fiind audiată, persoana vătămată (...) a declarat că a postat pe site-ul olx un anunţ prin care oferea spre vânzare un telefon mobil marca Samsung Galaxy S8 Plus, dual-sim, contra sumei de 2300 lei.
 
Ulterior, a fost sunat de o persoană de sex masculin, care nu şi-a dat numele, fiind interesată să cumpere telefonul.
 
Au negociat preţul şi au stabilit să se întâlnească, persoana în cauză spunându-i că are disponibilă pentru a cumpăra telefonul sumă de 500 de euro, aspect cu care a fost de acord.
 
În timp ce se deplasa spre locul stabilit, persoana vătămată a fost sunată de acea persoană, care i-a spus că a ajuns la locul de întâlnire. Aici, persoana vătămată a observat un tânăr, care a coborât dintr-un taxi şi, după ce l-a salutat, l-a întrebat,  fără să ezite, dacă el este baiatul cu anunţul, afirmând că se grăbeşte întrucât îl aşteaptă taxiul.

 
I-a dat telefonul şi, după ce l-a verificat, i-a înmânat zece bancnote din cupiura de 50 de euro, spunându-i că fac 2250 lei. A luat banii, iar tânărul s-a urcat în taxi şi a plecat în direcţia b-dul Mamaia – Casa de Cultură.
 

Apoi, persoana vătămată a dorit să schimbe banii, însă casiera de la casa de schimb valutar i-a transmis ca bancnota de 50 de euro pe care i-o înmânase este falsă, refuzând să efectueze operaţiunea de schimb valutar. 
 
Apoi, având în vedere datele oferite de persoana vătămată în legătură cu modul de operare al persoanei neidentificare care i-a oferit bancnotele falsificate cu ocazia unei operaţiunii de vânzare – cumpărare, organele de poliţie, în urma postării unui anunţ pe o platformă de anunțuri, privitor la vânzarea unui telefon marca Samsung S8, au fost contactate de o persoană care s-a arătat interesată să cumpere telefonul şi care a precizat că doreşte să plătească suma de 550 euro.
 
Confrom magistraților, în parcarea unui supermarket din oraș (stabilit ca loc de întâlnire) şi-a făcut apariţia un autovehicul marca BMW, din care a coborât un tânăr care prezenta semnalmentele din descrierea oferită de persoana vătămată.
 
În momentele ce au urmat, persoana în cauza a intenţionat să plătească telefonul cu bancnote din cupiura de 50 de euro, care prezentau indicii că sunt falsificate, în sensul că aveau serii care se repetau, moment în care organele de poliţie au procedat la reţinerea acesteia şi conducerea la unitatea de poliţie.
 
Așa cum arătam și mai sus, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanţei, solicitând ca judecata să se efectueze în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care nu le-a contestat, iar instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate.
 
Recent, inculpatul a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia fiind contestată.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru luna aprilie.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Prima condamnare în cazul femeii tăiate pe față în Sala 1 a Judecătoriei Constanța! (VIDEO)
 
 
 
  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării vrea cimitir militar la Constanța, de 3000 de locuri, între Metro 2 și BCCO! Se caută firmă pentru întocmirea actelor (DOCUMENT)

11 Feb 2024 2117

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1369

Poliția Română - Polițiștii BCCO Constanța au cercetat persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

17 Nov 2023 599

Ionuț Mihai Răduță, imputernicit șef al al BCCO Constanța! CV, averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 2448

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 3851

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3437

Unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri din Poliția Constanța iese la pensie! „Sper că m-am ridicat la înălțimea așteptărilor“

02 Oct 2023 2743

Flagrant „marca“ BCCO și euro falși la Constanța! Sentință definitivă

14 Jul 2023 4544

Iată cine a schimbat gardul BCCO Constanța și cine reabilitează Posturile de Poliție din Lipnița, Independența și Ostrov! (DOCUMENTE+FOTO)

14 Jun 2023 2310

IPJ Constanța renovează Arestul și Serviciul pentru Imigrari și schimbă gardul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate! Firmele câștigătoare

06 Jun 2023 1736

VIDEO Trafic internațional de droguri. BCCO Constanța a reținut un cetățean străin! Oficial

01 May 2023 1711

VIDEO Mega-dosar la DIICOT Constanța! Captură de 2,5 kilograme de droguri de mare risc

30 Apr 2023 2471

Minore obligate să se prostitueze în Năvodari și în Constanța! Șase persoane în arest

18 Apr 2023 1644

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3053

Zeci de constănțeni trimiși în judecată! Începe procesul

23 Mar 2023 2760