Black Sea Estate din Constanța și primarul, obligați să desființeze lucrările la un bloc! Tribunalul decide când se judecă apelul pentru salvarea imobilului

  • Părți în proces sunt Asociația Constanța Altfel, în calitate de intimat reclamant, Consiliul Local al Municipiului Constanța (intimat pârât) și apelanții pârâți Primarul Municipiului Constanța și SC Black Sea Estate SRL.
Dezvoltatorul imobiliar Black Sea Estate din Constanța va afla marți, 6 iunie 2023, dacă judecătorii de la Tribunal sunt de acord să preschimbe termenul de judecarea a apelului pentru salvarea blocului, fixat inițial pentru luna septembrie.
 
Apelul companiei vizează, așa cum arătam în edițiile anterioare, salvarea imobilului ridicat pe bulevardul Mamaia, imobil legat de care Judecătoria Constanța a decis desființarea lucrărilor.
 
Dosarul are indicativul 12998/212/2021, iar părți în cauză sunt Asociația Constanța Altfel, în calitate de intimat reclamant, Consiliul Local al Municipiului Constanța (intimat pârât) și apelanții pârâți Primarul Municipiului Constanța și SC Black Sea Estate SRL.
 
Apelurile declarate de dezvoltatorul imobiliar, dar și de Primarul Municipiului Constanța sunt programate să fie judecate în luna septembrie, dar s-a solicitat judecarea mai rapidă a cazului.
 
Rămâne de văzut ce decizie vor lua marți, 6 iunie 2023, judecătorii de la Tribunal.
 
Amintim, în cauză, este vizată construcția ridicată de Black Sea Estate SRL pe bulevardul Mamaia, imobilul fiind în centrul unui proces deschis în 2021 de Asociația Constanța Altfel pentru desființarea lucrărilor.
 
În primă instanță, Judecătoria Constanța a admis în parte acțiunea promovată de Asociația Constanța Altfel și a obligat Black Sea Estate SRL și Primarul Municipiului Constanța să desființeze pe cheltuiala proprie lucrările de construire „realizate ilicit“.
 
Hotărârea a fost atacată în apel de Primarul Municipiului Constanța, dar și de către SC Black Sea Estate SRL.
 

Se arată în minuta Hotărârii 15178/2022 a Judecătoriei Constanța, luată pe 30 decembrie 2022, că instanța „admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâtului Consiliul Local al Municipiului Constanța, invocată prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată în raport cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanța, ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesual pasivă“.
 
Totodată, instanța „admite, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asociația Constanța Altfel în contradictoriu cu pârâții Black Sea Estate SRL şi Primarul Municipiului Constanța. Obligă pârâta Black Sea Estate SRL şi pârâtul Primarul Municipiului Constanța, în solidar, la desființarea pe cheltuiala proprie a lucrărilor de construire realizate ilicit pe terenul din municipiul Constanța, în termen de 12 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri“.

 
În același timp, instanța „autorizează reclamanta Asociația Constanța Altfel ca, în situația neconformării pârâților la desființarea lucrărilor de construire realizate ilicit, să desființeze aceste lucrări de construire edificate pe terenul din municipiul Constanța, pe cheltuiala pârâților. Obligă pârâții la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în sumă de 40 de lei reprezentând contravaloarea taxelor judiciare de timbru“.
 
Decizia Judecătoriei a fost atacată la Tribunal, în apel, iar dacă apelurile vor fi respinse, dezvoltatorul imobiliar și primarul ar putea fi obligați la desființarea lucrărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dezvoltatorul imobiliar și primarul Constanței, obligați de instanță să desființeze lucrările la un bloc de pe bulevardul Mamaia! Dosarul, în apel
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Sea Estate SRL vrea să edifice un incubator de afaceri pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

13 Mar 2024 683

Justiție Constanța Dezvoltatorul imobiliar Black Sea Estate SRL l-a dat în judecată pe primarul Vergil Chițac

28 Feb 2024 540

Black Sea Estate SRL, răspuns negativ pentru un bloc de 9 etaje în Constanța

07 Nov 2023 1115

Dezvoltatorul imobilar Black Sea Estate din Constanța, în așteptarea deciziei Tribunalului

07 Jun 2023 1389

Se cere preschimbarea termenului în procesul în care un dezvoltator imobiliar și primarul au fost obligați să desființeze lucrările de la un bloc din Constanța!

03 May 2023 1361

Dezvoltatorul imobiliar și primarul Constanței, obligați de instanță să desființeze lucrările la un bloc de pe bulevardul Mamaia! Dosarul, în apel

17 Feb 2023 11207

Vural Haci nu poate să ridice un nou bloc de 9 etaje, în Constanța

30 Jul 2022 2659

Investiții la Constanța Vural Haci de la Country Estate SRL a obținut o nouă autorizație de construire pentru blocurile de 9 etaje de pe strada Baba Novac

21 Mar 2022 2174

Bloc în construcție, autorizație anulată De ce a respins Curtea de Apel cererea de revizuire formulată de Black Sea Estate (DOCUMENT)

11 Jan 2022 5279

Ridica un imobil când instanța a anulat autorizația Black Sea Estate Constanța a pierdut procesul! Trebuie să plătească și onorariul avocatului municipalității

17 Nov 2021 2017

Compania Black Sea Estate, cerere de revizuire la Curtea de Apel! Dezvoltatorul ridica un imobil pe bulevardul Mamaia când instanța a anulat autorizația

05 Oct 2021 1844

„Date care nu corespund realității“ Autorizația de construire a Black Sea Estate, pentru un imobil pe bulevardul Mamaia, Constanța, anulată definitiv. Avem motivarea

08 Jul 2021 3308

Ce se construiește Bloc cu nouă etaje, pe strada Baba Novac din Constanța, construit de Country Estate. Ce anunț a făcut Agenția pentru Protecția Mediului

30 Jun 2021 2578

Primăria Constanța nu a emis Certificatul de Urbanism dorit de omul de afaceri Vural Haci

03 Jun 2021 2307

După ce a anulat o autorizație de construire, Constanța Altfel a deschis acțiune în răspundere delictuală împotriva primarului, Consiliului Local și unui investitor imobiliar

19 May 2021 2463