Bonnie și Clyde de Tulcea! Doi iubiți, condamnați după un jaf armat la o sală sală de jocuri. Modus operandi

  • Inculpatul, de 30 de ani, și-a pregătit ținuta pe care intenționa să o poarte pentru a-și ascunde identitatea, respectiv bocanci tip militar negri, pantalon negru, cu buzunare laterale, bluză neagră, hanorac negru și două cagule, una albastră, cu orificii pentru ochi și gură practicate din fabricație și una neagră fără orificii.
  • Inculpata, de 22 de ani, este acuzată că l-ar fi dus pe inculpat la sala de jocuri, iar după faptă i-ar fi asigurat scăparea. Conform procurorilor, tânăra nu avea permis de conducere.

Magistrații din Dobrogea s-au confruntat cu o situație desprinsă parcă din filme!
 
Celebrul clișeu Bonnie și Clyde a fost transpus în realitate, la Tulcea, doi iubiți din oraș fiind condamnați în primă instanță de Judecătoria Tulcea, după un jaf armat la o sală de jocuri.
 
Potrivit actelor dosarului, se pare că tânărul s-ar fi pregătit temeinic pentru atac, aceștia căutând pe internet jafuri celebre la sălile de jocuri, căutărilor lor incluzând sintagma „hoții care au spart sala de jocuri din Pitești au luat măsuri pentru a fi greu de identificat“, dar și altele.
 
ZIUA de Constanța vă prezintă datele incredibilului dosar, în care filmul pare să se confunde cu realitatea și care ar putea ajunge în atenția Curții de Apel Constanța, în situația în care hotărârea de condamnare pronunțată de Judecătoria Tulcea ar fi atacată.
 

Căutări pe internet

 
În ancheta procurorilor se arată că, în ultima parte a lunii mai 2020, inculpatul a hotărât să săvârșească o infracțiune de tâlhărie la o sală de jocuri electronice, iar în pregătirea activității infracționale, în intervalul 30.05 – 12.07.2020 a căutat pe internet atât arme neletale („baston telescopic cu electroșocuri profesional“, „pistol taser“), cât și informații despre infracțiuni deja săvârșite, în memoria telefonului său fiind descoperite 14 căutări privind asemenea fapte: „angajata unei săli de jocuri din Timișoara bătută și jefuită“, „hoții care au spart sala de jocuri din Pitești au luat măsuri pentru a fi greu de identificat“, „jaf în plină zi la o sală de jocuri“, etc.
 
Tot în vederea comiterii tâlhăriei, se mai arată în cercetarea procurorilor, că inculpatul și-a pregătit ținuta pe care intenționa să o poarte pentru a-și ascunde identitatea, respectiv bocanci tip militar negri, pantalon negru, cu buzunare laterale, bluză neagră, hanorac negru și două cagule, una albastră, cu orificii pentru ochi și gură practicate din fabricație și una neagră fără orificii.
 

Cu pistolul în mâna stângă

 
În seara de 13 iulie 2020, inculpatul și-a pus ambele cagule, și-a tras gluga hanoracului peste cap și a mers direct la sala de jocuri electronice aparținând persoanei vătămate, unde a pătruns la ora 2.00, având deja pistolul în mâna stângă.
 
În acel moment, în sala de jocuri se aflau supraveghetorul și un client.

 
Inculpatul a mers direct către tejgheaua barului, a îndreptat pistolul către supraveghetor, i-a adresat acestuia amenințări cu moartea, îngroșându-și deliberat vocea și i-a dat punga descrisă anterior, cerându-i să o încarce cu banii din încasări.
 

Țintea și seiful

 

Persoana vătămată a apăsat butonul de panică, iar inculpatul a ocolit barul și a scos și cuțitul cu mânerul căruia i-a aplicat persoanei vătămate trei lovituri în zona capului.
 
Persoana vătămată a pus în pungă suma totală de 7.517 lei reprezentând banii din casa de marcat și cei acumulați în trei aparate de joc.
 
Inculpatul a continuat să o lovească pe persoana vătămată cu mânerul cuțitului și piciorul, i-a cerut și banii din seif, însă aceasta din urmă a răspuns că nu avea cheia.
 
În timpul derulării acestor fapte, martorul s-a întins pe pardoseală, după care, la cererea inculpatului, s-a postat lângă un perete.
 
După însușirea banilor, inculpatul a părăsit sala de jocuri, iar în fața localului s-a întâlnit cu un angajat al societății care asigură paza sălii și care a intervenit la alarmă.
 

Împușcat în cap

 
Inculpatul l-a amenințat pe martor cu pistolul, a pulverizat asupra acestuia cu sprayul iritant lacrimogen și a început să se deplaseze cu spatele, amenințând în continuare cu pistolul agentul de pază care îl urmărea.
 
La un moment dat inculpatul a executat un foc de armă către martor, lovindu-l în zona scalpului frontal stâng, iar acesta din urmă a abandonat urmărirea.
 

Incendierea hainelor

 
După comiterea faptei, inculpata a oprit mașina, iar bărbatul a incendiat bocancii, hainele, cagula neagră și punga textilă folosite la comiterea faptei.
 
Audiat fiind, inculpatul a declarat că recunoaște săvârșirea faptelor, fără a da însă o declarație propriu zisă, astfel încât armele nu au putut fi găsite.
 
Tânăra a negat inițial participarea sa la săvârșirea faptelor, însă ulterior a recunoscut comiterea actelor de complicitate la tâlhărie și conducere fără permis, participând și la reconstituirea în cadrul căreia a indicat locul incendierii mijloacelor materiale de probă.
 

Povestea din instanță

 
Prin Hotarârea nr. 55/2021, Judecătoria Măcin a decis condamnarea bărbatului la o pedeapsă de doi ani și zece luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Inculpatul a mai luat patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, șapte luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept, patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de port și folosire fără drept de obiecte periculoase, și alte șase luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis, în formă continuată.
 
Instanța a contopit pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă şi a stabilit în sarcina inculpatului pedeapsa finală de aproape cinci ani de închisoare cu executare.
 
 
Tânăra a luat doi ani de închisoare, pentru săvârşirea de complicitate la tâlhărie calificată, un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, în formă continuată. Și în cazul ei, magistrații au contopit pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă şi a stabilit în sarcina inculpatei di ani și patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Prin decizia de condamnare, Judecătoria Măcin a revocat atât măsura arestării la domiciliu luată față de inculpat, cât și măsura controlului judiciar luată față de inculpată.
 
Totodată, magistrații au admis acțiunea civilă formulată de partea civilă S.C. Magnum Games SRL și i-a obligat pe inculpați să achite, suma de 7517 lei, câte 3758,5 lei fiecare inculpat.
 
Mai mult, instanța a admis în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă (...), împotriva inculpatului, și a decis obligarea celui din urmă la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Măcin a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Foto cu rol ilustrativ.
 
Citește și
 
Județul Tulcea
Jaf la o sală de jocuri mecanice de la Greci, sub amenințarea unei arme


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspecți de jaf armat căutați de autoritățile austriece, depistați în România

18 Jan 2024 492

Jaf armat la un magazin de lux Chanel din Paris. Un martor a reușit să filmeze momentul (VIDEO)

05 May 2022 1422

Județul Tulcea Jaf la o sală de jocuri mecanice de la Greci, sub amenințarea unei arme

14 Jul 2020 1792

Jaf armat pe Aeroportul Maica Tereza din Tirana. Patru bărbaţi au furat 10 milioane de euro dintr-un avion de pasageri

10 Apr 2019 2353

Jaf armat la un magazin de bijuterii. Autorii au fost prinşi la graniţă. Printre ei şi un tânăr din Constanţa. Unde a fost atacul

30 Mar 2019 4668

Se întâmplă în România. Jaf armat la Cazinou. Cu cagule pe faţă. Filtre în zona unde a avut loc atacul

17 Mar 2019 4973

Jaf armat la o bancă. Care este prejudiciul. Cum a acționat suspectul

25 Jan 2019 2436

Tentativă de jaf la o bancă din Cluj Napoca. Suspectul, dat în urmărire. Este al doilea caz petrecut la Cluj într-o săptămână

21 Jun 2018 2288

Jaf armat la o bancă din Cluj Napoca. Un bărbat a ameninţat casiera şi a fugit cu o sumă de bani

18 Jun 2018 2662

Jaf ca în filme în Pasul Gutâi. Unul dintre suspecți prins după 8 ani. Cum au acționat suspecții

15 Sep 2017 3387

Jaf armat la o bancă din Bucureşti. Poliţiştii sunt pe urmele suspectului

25 May 2017 2907

Jaf armat într-un magazin de bijuterii

22 Apr 2017 3715

UPDATE Luare de ostatici la Paris

02 Dec 2016 2839

Kim Kardashian, victima unui jaf armat în Paris

03 Oct 2016 2195

UPDATE Jaf armat la o bancă din Arad. Infractorul a abandonat banii pe stradă!

29 Sep 2016 2877