Cadru militar activ cu gradul de colonel Medic primar ORL, trimis în judecată de DNA. Anunţ important de la Tribunalul Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a stabilit primul termen în faza camerei preliminare în dosarul în care procurorii militari din cadrul DNA - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a lui V.R.V., la data faptelor medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. Medicul este acuzat de luare de mită (două fapte) şi instigare la dare de mită. De asemenea, în prezenta cauză a mai fost deferită justiţiei şi S.G., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 10 septembrie. Oricare va fi decizia Tribunalului Bucureşti, aceasta poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reţinut următoarea stare de fapt:
„În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul V.R.V., în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“.
 
„Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii. În aceeaşi zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. A intrat în salon şi deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului V.R.V. pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist. În data de 28 noiembrie 2018, în aceeaşi calitate şi pentru o intervenţie medicală asemănătoare, inculpatul V.R.V. a primit de la inculpata G.S. suma de 500 lei“, conform DNA.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

16 Nov 2023 1180

Cadru militar activ cu gradul de colonel Medic primar ORL, trimis în judecată de DNA. Martor amendat. Procesul, amânat

21 Aug 2020 1654

Medic militar trimis în judecată pentru luare de mită DNA acuză - pentru 200 de lei nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii

10 Sep 2019 3840

DNA cere arestarea unui medic militar. Care sunt acuzaţiile şi ce au decis judecătorii

21 Mar 2019 3729

Medic primar ORL trimis în judecată pentru luare de mită

05 Sep 2016 2943

A cerut euro pentru rinoplastii Medic la Spitalul „Dr.Carol Davila”, reţinut de DNA

30 Jun 2016 2658