Cadru militar activ cu gradul de colonel Medic primar ORL, trimis în judecată de DNA. Martor amendat. Procesul, amânat

 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
  •  

Tribunalul Bucureşti a stabilit un nou termen în dosarul medicului primar de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, cadru militar activ cu gradul de colonel, acuzat de luare de mită.
 
Procesul a fost amânat pentru data de 18 septembrie.
 
La termenul de ieri, magistrații au decis amendarea unui martor, pentru lipsa nejustificată.  
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari. Tot în prezenta cauză a mai fost deferită justiţiei şi o femeie, acuzată de dare de mită. Recent, aceasta a fost condamnată definitiv în prezenta cauză la an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul V.R.V., în calitatea menţionată mai sus, (n.r. medic primar de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti) a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“.
 
„Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii. În aceeaşi zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. A intrat în salon şi deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului V.R.V. pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist. În data de 28 noiembrie 2018, în aceeaşi calitate şi pentru o intervenţie medicală asemănătoare, inculpatul V.R.V. a primit de la inculpata G.S. suma de 500 lei“, potrivit DNA.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA cere arestarea unui medic militar. Care sunt acuzaţiile şi ce au decis judecătorii

21 Mar 2019 3731