Când începe procesul pe tema sfintei împărtășanii. Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, adversara Arhiepiscopiei Tomisului

 
  • Primul termen de judecată în proces a fost programat să se desfășoare la data de 12 octombrie.
  • Asociația depusese și o serie de plângeri penale cu privire la aceste aspecte, însă toate dosarele astfel născute au fost clasate de procurori.

S-a stabilit data la care va fi analizat fondul litigiului dintre Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință și Arhiepiscopia Tomisului. Astfel, primul termen de judecată în procesul privind sfânta împărtășanie a fost programat să se desfășoare la data de 12 octombrie, fiind în atenția completului C43 al Secției Civile a Judecătoriei Constanța.
Amintim că, legat de acest litigiu, magistrații constănțeni, atât cei ai Judecătoriei, cât și cei ai Tribunalului, au decis luna aceasta să respingă cererea de ordonanță președinițială formulată de Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință.

Asociația încercase, prin această ordonanță solicitată, să obțină luarea unei decizii în procedura de urgență care să stopeze efectuarea ritualului împărtășaniei, „dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.

Dosarele penale, clasate

Așa cum am precizat, solicitarea Asociației a fost respinsă atât de Judecătoria Constanța, cât și de către Tribunal.
Ulteior acestor decizii ale instanței, s-a stabilit că, în luna octombrie, va debuta procesul propriu-zis în legătură cu sfânta împărtășanie și împărtășirea credincioșilor ortodocși de către Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, în contextul epidemiei de coronavirus ce a cuprins România.
Amintim, de asemenea, că Asociația depusese și o serie de plângeri penale cu privire la aceste aspecte, însă toate dosarele astfel născute au fost clasate de către procurorii constănțeni.
Dosarul civil are numărul 10324/212/2020 și are ca obiect o „acțiune în răspundere delictuală“ . Părți în procesul civil sunt Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, în calitate de reclamant, și, respectiv, Macedon (Teodosie) Petrescu și Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de pârâți.
Cazul va fi analizat pe data de 12 octombrie, de la ora 10.30, fiind în atenția completului C43 al Judecătoriei Constanța.

Citește și:

Dosare civile și penale pe tema împărtășaniei. Ce surpriză i-au făcut judecătorii Tribunalului Constanța lui ÎPS Teodosie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului vizavi de refuzul unui preot de a oficia spovedania Cazul a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecție bisericească

22 Apr 2024 469

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 503

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 499

Eveniment cultural-filantropic organizat la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din Constanța

20 Apr 2024 437

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 497

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 734

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2233

A fost solicitat acord de mediu de la APM Constanța Arhiepiscopia Tomisului va reabilita Palatul Arhiepiscopal și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel

05 Apr 2024 660

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 647

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 578

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 895

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 954

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1538

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 842

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 608