Când se reia dosarul pentru blocul cu cinci etaje de pe strada Primăverii din Constanța

  • Primul termen în rejudecarea cazului a fost fixat la data de 8 septembrie, de la ora 11.00.
  • Anul trecut, Tribunalul Constanța hotărâse să respingă acțiunea locuitorilor din zonă. Curtea de Apel a decis, însă, rejudecarea.
  • Dosarul a fost reînregistrat la Tribunal.
Magistrații Tribunalului Constanța au fixat primul termen în rejudecarea dosarului privind blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii, investiție a Black Sea Design Concept SRL.
Astfel, dosarul are numărul 5080/118/2018*, iar primul termen în rejudecarea cazului a fost fixat la data de 8 septembrie, de la ora 11.00, la completul CA2 al instanței.
Amintim că, anul trecut, Tribunalul Constanța hotărâse să respingă acțiunea locuitorilor din zonă care încercau să blocheze ridicarea noului bloc, considerând că a fost introdusă prea târziu. Totuși, lucrurile s-au schimbat radical în toamnă, când Curtea de Apel Constanța a trimis dosarul înapoi, pentru rejudecare.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, mai mulţi locuitori de pe strada Primăverii, dar și Prefectul Constanţei, au dat în judecată în 2018 Consiliul Local Constanţa. Reclamanţii le cereau judecătorilor să anuleze două hotărâri de consiliu local ce stau la baza ridicării unui posibil nou bloc în zonă.
 

Anularea hotărârilor consiliului local


Concret, oamenii cereau anularea HCLM 546/2004 şi, respectiv, a HCLM 268/2008. În baza celor două acte contestate în instanţă, investitorul actual, SC Black Sea Design Concept SRL, intenţionează să ridice un imobil 2S+P+5E+ terasă circulabilă – locuire colectivă, pe strada Primăverii.
Alături de Prefectul Judeţului Constanţa, reclamanţi în cauză mai sunt Elena Vasile, Violeta Cocârţă, Nica Butcaru, Spasia Barde, Adriana Laura Damgalin, Gina Nicolescu, Adrian Nicolescu, Cătălin Nicolescu şi Laura Cezara Nicolescu. De partea cealaltă a baricadei se situează Consiliul Local Constanţa, în calitate de pârât, dar şi SC Black Sea Design Concept SRL, care a făcut cerere de intervenţie în dosar, alături de Consiliul Local.
Terenul pe care se doreşte ridicarea imobilului cu pricina provine, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, din retrocedări. Concret, în HCLM 546/2004 sunt menţionaţi ca proprietari Sorin Plăcintescu şi Creta Danda pentru lotul 1, iar pentru lotul 2 sunt menţionaţi proprietarii Georgică Giurgiucanu, Maria Măriuţă, Cristian Borcea, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu. Ca o paranteză, la ora actuală, proprietarii din 2004 ai lotului 2 au fost condamnaţi definitiv în dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Până la condamnarea finală a acestora, însă, HCLM 268/2008 menţiona ca proprietari pentru lotul 2 al terenului de la adresa respectivă SC Corsa Company SRL.
În cele din urmă, suprafaţa a ajuns la SC Black Sea Design Concept SRL care, aşa cum am menţionat mai sus, are în plan să investească într-un imobil cu cinci etaje şi terasă circulabilă.
Acum, Tribunalul a fixat primul termen în rejudearea cazului, așa încât procesul se va relua în luna septembrie.

Citește și:

Acțiunea nu era tardivă:
De ce au decis magistrații rejudecarea procesului pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanța vrea să ridice un bloc de cinci etaje pe strada Primăverii. Ar putea avea patru subsoluri

11 Apr 2023 2891

Asociat nou în firma Sofra Turkish Restaurant Constanța

29 Jan 2023 5691

Bloc de cinci etaje pe strada Primăverii, din Constanța. De ce au aprobat judecătorii ridicarea lui. Avem motivarea (document)

09 Oct 2021 2694

Undă verde în instanță pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii, din Constanța! A doua oară

07 Jul 2021 1455

Blocul cu cinci etaje, de pe strada Primăverii, din Constanța, revine în atenția judecătorilor

26 Oct 2020 2783

Acțiunea nu era tardivă De ce au decis magistrații rejudecarea procesului pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii

30 Mar 2020 1374

Se rejudecă procesul pentru blocul de cinci etaje de pe Primăverii, investiţie a Black Sea Design Concept SRL

25 Nov 2019 1798

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 3087

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis stoparea investiției Black Sea Design Concept de lângă stadionul Gheorghe Hagi

10 Apr 2019 3375

Pământul plimbat să i se piardă urma, până a ajuns la Black Sea Design Concept Prefectura Constanţa cheamă în instanţă CLM pentru un PUD aprobat în 2004. Terenul retrocedat este pe strada Primăverii (documente)

22 Jan 2019 4602

Va avea 15 etaje şi cinci subsoluri. Imobil, ridicat de MCF Construct 2000 SRL în municipiul Constanţa

10 Dec 2018 7153

Mai mulţi locuitori de pe strada Primăverii, nemulţumiţi Cererea privind suspendarea HCL-urilor şi a investiţiei Black Sea Design Concept, respinsă

19 Nov 2018 1454

Teren din retrocedări Constănţenii de pe strada Primăverii au dat în judecată Consiliul Local. Cer anularea HCL-urilor şi a investiţiei Black Sea Design Concept (documente)

27 Aug 2018 6782

Locuitorii sunt nemulţumiţi. Poliţia Locală a amendat Black Sea Design Concept Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, depozitat în incinta stadionului de rugby (galerie foto)

18 Jul 2018 4184

Clădirea de cinci etaje ridicată pe strada Primăverii din Constanţa de Black Sea Design Concept SRL, la mâna Comisiei tehnice de urbanism (document)

05 Jun 2018 2775