Justitie

Când se vor pronunţa judecătorii în dosarul medicului cardiolog Cecilia Chirvăsuţă

Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au stabilit data la care se vor pronunţa în dosarul în care Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au fost condamnate, în primă instanţă, pentru luare de mită.
 
Instanţa va lua decizia finală pe data de 18 decembrie.
 
Amintim că prima instanţă, respectiv Tribunalul Tulcea, a dispus condamnarea Ceciliei Chirvăsuţă la o pedeapsă de patru ani de închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de patru ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa i-a dedus din pedeapsa principală aplicată perioada reţinerii şi a arestului la domiciliu de la 28.10.2015 până la 22.01.2016, inclusiv.
 
Marcela Vlad a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani, ce constituie termen de încercare, fiindu-i interzis dreptul de a exercita profesia de asistent medical pe o perioadă de doi ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
„Confiscă de la inculpata Chirvăsuţă Cecilia suma de 2.350 de lei şi 50 de euro, ori echivalentul în lei. Confiscă de la inculpata Vlad Marcela suma de 300 de lei. Obligă pe inculpata Vlad Marcela să plătească suma de 1.700 de lei şi pe inculpata Chirvăsuţă Cecilia suma de 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat“, potrivit minutei Tribunalului Tulcea.
 
Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea. Cecilia Chirvăsuţă este acuzată că, în calitate de medic specialist cardiolog angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, „prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi pretins şi ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani şi alte foloase necuvenite de la diverşi pacienţi sau rude ale acestora în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“.
 
Marcela Vlad, asistent medical, este suspectată că, în calitate de asistent medical angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, „prin acte materiale distincte, ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea propriilor atribuţii de serviciu şi ar fi sprijinit-o pe Cecilia Chirvăsuţă să pretindă bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale acesteia“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru ani în primă instanţă Judecătorii din Constanţa vor redeschide azi dosarul medicului cardiolog Cecilia Chirvăsuţă

14 Nov 2017 1091

Un cunoscut medic cardiolog a fost condamnat pentru luare de mită. Patru ani, în primă instanţă

23 Dec 2016 3412

Exclusiv Premieră în Justiţia din Constanţa! Interceptări şi filaje SRI excluse de instanţă

13 May 2016 3535

Trimisă în judecată pentru luare de mită Decizie definitivă pentru Cecilia Chirvăsuţă, un cunoscut medic cardiolog

24 Mar 2016 1809

Un cunoscut medic cardiolog a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Sentinţa finală, la Constanţa

24 Dec 2015 831

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta Marcela Vlad, în arest la domiciliu

28 Nov 2015 1540

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta Marcela Vlad, încătuşate pentru luare de mită

31 Oct 2015 2827

Medic și asistent medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, suspecți de luare de mită

30 Oct 2015 1196

Afaceri cu etnobotanice S-a interesat la DIICOT de drogurile legale

20 Jun 2012 4019

„Blind Heat", „Knock Out" şi „Diesel Power" Ce ierburi vindeau patronii magazinelor de vise drept etnobotanice

14 Jun 2012 2626