Cântăreț de manele, înjunghiat într-un club din Mamaia! Începe procesul (VIDEO)

 
 
  • Inculpații sunt acuzați că, în timp ce se aflau într-un club din stațiunea Mamaia având asupra lor mai multe obiecte tăietoare-înțepătoare tip sabie, au tulburat liniştea și ordinea publică prin purtarea şi expunerea acestor obiecte în incinta localului.
  • Cu aceeaşi ocazie, unul dintre inculpați a folosit o sabie cu care l-a agresat pe cântăreț, persoană ce nu a formulat plângere prealabilă cu privire la cele întâmplate.
 
Începe procesul în dosarul penal deschis după ce un cântăreț de manele a fost înjunghiat într-un club din stațiunea Mamaia! Judecătoria Constanța a constatat „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii (1) B.V., cu privire la săvârşirea în stare de recidivă postcondamnatorie a infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, (2), AC, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, (3) C.C.R. cu privire la săvârşirea infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, conform portalului instanțelor de judecată.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată că, la data de 13/14 mai 2022, în jurul orelor 03.15, în timp ce se aflau într-un club  din stațiunea Mamaia, jud Constanța, având asupra lor mai multe obiecte tăietoare-înțepătoare tip sabie, au tulburat liniştea și ordinea publică prin purtarea şi expunerea acestor obiecte în incinta localului.
 
Cu aceeaşi ocazie, unul dintre inculpați a folosit o sabie cu care l-a agresat pe cântăreț, persoană ce nu a formulat plângere prealabilă cu privire la cele întâmplate.
 
Detaliat
 
În rechizitoriu, procurorii arată că, în noaptea de 13/14 mai 2022, în jurul orelor 03.15, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona clubului, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Mamaia au fost sesizate de către o persoană cu prvire la faptul că în timp ce se afla în interiorul unui club din Staţiunea Mamaia, a fost agresat de o persoană necunoscută, fiind tăiat cu un obiect tăietor-înţepător pe mâna stângă.
 

Tot în actul de sesizare a instanței se mai arată că la fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD care a transportat victima la Spitalul Judeţean Constanţa unde a fost diagnosticat cu plagă tăiată faţă mediană braţ stâng, a primit îngrijiri medicale după care a fost externat, aşa cum rezultă din procesul verbal al organelor de poliţie.
 
„Nu a dorit să formuleze plângere prealabilă“

 

„Deoarece nu a dorit să formuleze plângere prealabilă, (...) a fost audiat ca martor ocazie cu care a declarat că în noaptea de 13/14.05.2022, în jurul orelor 02.30 a mers în clubul din Staţiunea Mamaia. La un moment dat, în jurul orelor 03.00 a avut un conflict cu un grup de persoane pe care nu le cunoştea - a fost agresat de unul dintre bărbaţi, iar la scurt timp a observat cum mai multe persoane din grupul cu care avea conflictul aveau în mână obiecte tăietoare­ înţepătoare. La faţa locului au venit mai mulţi bodyguarzi care au încercat să aplaneze conflictul, moment în care M. B. N. a observat că avea o rană deschisă pe braţul stâng. A ieşit din club şi a alertat organele de poliţie care se aflau la faţa locului. A mai arătat că nu cunoaşte agresorii şi nu doreşte să formuleze plângere prealabilă“, potrivit rechizitoriului.

 
Plagă înţepat-tăiată braţ stâng
 
În continuare, victima a fost supus unui consult medico-legal care a concluzionat că prezintă o leziune traumatică (plagă înţepat-tăiată braţ stâng) care a putut fi produsă prin lovire cu un corp înţepător-tăietor (posibil cuţit sau similar).
 
Leziunea traumatică poate data din 14.05.2022 ora 03.15 şi necesită aprox. 10 zile de îngrijiri medicale, iar viaţa victimei nu a fost pusă în pericol, după cum rezultă din Raportul de constatare medico - legală.
 

„În continuare organele de poliţie au efectuat investigaţii în vederea identificării autorilor, ocazie cu care au stabilit că persoana care în primă fază îl agresează pe (...). cu un obiect tăietor-înţepător este (...) , iar celelalte persoane care au asupra lor obiecte tăietoare­ înţepătoare sunt (...). Totodată organele de poliţie au stabilit că fizionomiile acestora (aşa cum rezultă din profilele Facebook) corespund cu fizionomiile persoanelor implicate în incidentul din Clubul din noaptea de 13/14.05.2022“, potrivit rechizitoriului.

 
Din coroborarea mijloacelor de probă expuse mai sus, rezultă ca în noaptea de 13/14.05.2022, în jurnl orelor 03.15, în timp ce se aflau în clubul din Mamaia, pe fondul unui conflict cu victima, inculpaţii (...) s-au înarmat cu obiecte tăietoare­ înţepătoare tip sabie, iar unul dintre inculpați a folosit un astfel de obiect cu care l-a agresat pe cântăreț, tăindu-l în zona braţului stâng, persoana vătămată nedorind să formuleze plângere prealabilă.
 

 

„Starea de pericol pentru ordinea publică în cazul inculpatului, există atunci când este posibil să se producă o încălcare a regulilor de convieţuire socială, vizând toate valorile sociale ocrotite prin norme penale, ca urmare a activităţii infractorului posterioare săvârşirii infracţiunii sau o reacţie declanşată de fapta săvârşită de acesta. Această stare de pericol se deduce din datele existente la dosarul cauzei, astfel cum au fost prezentate, privitoare la împrejurările şi modul de desfăşurare a activităţii infracţionale. Măsura controlului judiciar este proporţională cu gravitatea acuzaţiei şi necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal“, au conchis procurorii din Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Lover boy“!
Povestea cutremurătoare a unei tinere din Constanța care a picat în plasa proxenetismului prin metoda seducţiei

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cântăreț de manele, înjunghiat într-un club din Mamaia, în mai 2022! Martorii din dosar, citați la Judecătoria Constanța cu mandate de aducere

07 Feb 2024 760

Debut cu amânare în dosarul cântărețului de manele înjunghiat într-un club din Mamaia!

15 Mar 2023 1058

Judecătoria Constanța a stabilit primul termen în dosarul cântărețului de manele înjunghiat într-un club din Mamaia!

07 Jan 2023 1273

VIDEO. Scandal monstru într-un club din Mamaia! Tinerii judecați în dosarul privind înjunghierea unui cântăreț de manele, fără nicio interdicție

10 Oct 2022 1348

Scandal cu macete într-un club din Mamaia Cântărețul de manele Bogdan Mocanu, înjunghiat! Cine a fost trimis în judecată (VIDEO)

16 Jul 2022 5439

Cântărețul Dani Mocanu, reacție după cele șase luni de închisoare cu executare

14 May 2021 2365

Este ziua lui Costi Ioniță! Constănțeanul este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din România

14 Jan 2021 3646

Mesaj de la Adrian Minune pentru Cătălin Ion și Alexandru Enea, „băieții cu izoleta“ de la Eforie Sud

13 Apr 2020 6722