Justitie

Caporalul constănțean arestat pentru agresiune sexuală nu suportă detenția

  • Pe numele său, magistrații Judecătoriei Constanța au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
  • Caporalul a contestat mandatul, iar cuvântul final asupra arestării îl va avea Tribunalul Constanța.
  • Conform poliției, acesta „ar fi săvârșit acte de exhibiționism în public și ar fi atins o minoră în mai multe zone ale corpului“.

Militarul acuzat de exhibitionism, dar și că ar fi atins o copilă de opt ani pe o plajă din Constanța a contestat măsura arestării preventive pe care judecătorii au decis-o în cazul său.
 
Pe numele său, magistrații Judecătoriei Constanța au emis pe data de 4 septembrie mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este cercetat, potrivit Codului penal și legislației în vigoare, pentru agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.
În aceeași zi în care s-a emis mandatul pe numele său, caporalul a contestat măsura, astfel încât cazul va ajunge la Tribunal, instanță ce va avea ultimul cuvânt în privința cercetării sale în stare de arest preventiv.
 
Amintim că, în seara de 3 septembrie, UM 01375 Constanța a remis un comunicat de presă cu privire la acest caz.
 
Iată informațiile furnizate de unitatea militară constănțeană la momentul respectiv:
 
„U.M. 01375 Constanţa a fost înştiinţată de Secţia 1 din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cu privire la încălcarea legii de către Cap. Marcovici Petrică-Remus. Militarul şi-a depus demisia, iar în data de 02.09.2020 a fost trecut în rezervă.
 
Militarul a fost angajat în sistem în data de 05.05.2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. Nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.
Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar“.
 
În continuare, redăm informațiile transmise oficial presei de către Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța legat de acest caz:

 
„La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 16.00,  polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, un bărbat, de 38 de ani, ar fi săvârșit acte de exhibiționism în public și ar fi atins o minoră în mai multe zone ale corpului. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri“.
 

Așa cum am precizat, dosarul privind arestarea preventivă a suspectului urmează să fie înregistrat pe rolul Secției penale a Tribunalului Constanța, instanță care va decide asupra cercetării sale în arest sau în libertate.
 
Citește și:
 
Constanța. Caporalul prins pipăind copii pe plajă a fost trecut în rezervă. Avea 12 ani vechime în armată. Nu prezenta probleme de comportament

Constănțeanul suspectat de exhibitionism și acuzat că ar fi atins o minoră pe plajă era militar. Poziția UM 01375 Constanța

UPDATE - Suspectul, în Arestul Poliției:
Copilă de 7 ani, atinsă pe o plajă din Constanța, de un bărbat suspectat de exhibiționism (video)


Militar constănțean, arestat preventiv:
Acuzații de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militarul acuzat de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri rămâne în arest

10 Oct 2020 1341

Arest prelungit pentru militarul din Constanța acuzat de agresiune sexuală

29 Sep 2020 880

​Militarul din Constanța arestat pentru agresiune sexuală a cerut să fie eliberat. Decizia judecătorilor

12 Sep 2020 1031

Militar constănțean, arestat preventiv Acuzații de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri

04 Sep 2020 854

Un caporal de la Unitatea Militară din Clinceni, suspectat că ar fi agresat o minoră

14 Jun 2019 1281