Carieră în Poliţie, aproape pierdută din cauza unei „copilării“


Aflată la un pas să îşi piardă cariera în Poliţie, chiar înainte de a şi-o fi început încă, din cauza unei „copilării“ catalogate drept „automutilare“. Este cazul unei tinere ce s-a adresat Curţii de Apel Constanţa pentru a-şi recâştiga locul în cadrul Şcolii de Poliţie. În prezent, procesul se află în faza de rejudecare la aceeaşi instanţă.


În cererea de chemare în judecată înaintată judecătorilor şi citată pe www.rolii.ro, tânăra a argumentat faptul că urma cursurile Şcolii de Poliţie când, în urma unei discuţii în familie, pentru a atrage atenţia tatălui său, deşi avea o relaţie foarte bună cu acesta, s-a zgâriat la încheietura mâinii.


După ce adolescenta a ajuns în dormitor, colegele ei de cameră au anunţat diriginta şi s-a început o anchetă. Ceea ce tânăra aspirantă la o carieră în poliţie a calificat drept o „copilărie“ din partea sa a fost însă altfel privită de către reprezentanţii şcolii. Fata a fost internată în spital, unde medicii de specialitate au stabilit că s-ar fi automutilat. „Copilăria“ sa a fost interpretată drept o „autoagresiune în antecedente“, potrivit www.rolii.ro.


În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate pe parcursul procesului de la Curtea de Apel Constanţa s-a stabilit însă că „examenul psihic nu întruneşte criteriile diagnosticului «reacţie acută de stres», astfel că diagnosticul nu se confirmă“, conform sursei citate.


Iniţial, judecătorii constănţeni i-au dat dreptate fetei şi au anulat decizia emisă de Direcţia Medicală Comisia Centrală de Expertiză Medico-Militară a Ministerului de Interne. Iar asta pentru că diagnosticul ce a condus la calificativul de „inapt“ pentru a urma instituţiile militare ori similare de învăţământ nu a fost confirmat de expertiză.


Totuşi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Direcţia Medicală a Ministerului Afacerilor Interne şi a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Constanţa, spre rejudecare.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul copiilor luați de polițiști din curtea Școlii 29 din Constanța. Corpul de Control al MAI a finalizat ancheta

07 Oct 2020 5128

Demisie la vârful Școlii nr. 29 Constanța, după incidentul cu elevii duși la poliție, din curtea școlii

05 Oct 2020 5236

Directorul Școlii 29 Constanța și inspectorul general al ISJ Constanța, declarații despre copiii luați de polițiști din curtea școlii

04 Oct 2020 3828

Cazul copiilor luați de polițiști din curtea Școlii 29. Ministerul de Interne trimite Corpul de Control la Constanţa!

04 Oct 2020 3370

O tânără din Dobrogea se judecă de cinci ani pentru o carieră în Poliție. Ce se întâmplă cu dosarul

02 Sep 2020 771

„Automutilare“ sau „act decizional neinspirat“? De ce i-a dat dreptate Curtea de Apel Constanța tinerei aflate la un pas să piardă cariera în Poliție. Motivarea judecătorilor

23 Apr 2020 582

Activități preventive desfășurate de polițiști în rândul elevilor constănțeni. Au primit broșuri despre bullying

20 Feb 2020 588

Un copil a căzut ieri de la etajul doi al unui liceu din Constanţa. Ce alte nenorociri s-au mai întâmplat prin şcolile noastre (video)

22 Jan 2020 5128

Activități preventive ale polițiștilor la Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” și Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Duca” din Constanța

21 Jan 2020 864

Grădinițele, şcolile și liceele îşi deschid iar porţile. Care sunt recomandările polițiștilor pentru elevi

12 Jan 2020 2513

O nouă şansă la epoleţi O tânără a câştigat, la Constanţa, procesul intentat Direcţiei Medicale a MAI

09 Dec 2019 7091

Caz șocant. Un bărbat a murit în timp ce dădea proba practică pentru obţinerea permisului de conducere

27 Mar 2019 3344

Activități informativ-preventive ale polițiștilor constănțeni la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand (galerie foto)

22 Feb 2019 1587

Viitorii polițiști au depus astăzi jurământul militar. Ce mesaj le-a transmis inspectorul general al Poliţiei Române (galerie foto)

21 Dec 2018 1745

Ancheta continuă în cazul profesorului de muzică de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța. Incredibil ce acuzații i se aduc cadrului didactic (video)

12 Oct 2018 1789