Câţi bani a cerut municipalitatea UAT Municipiul Constanţa a pierdut în instanţă în faţa Herarconi SRL. Povestea completă

Judecătorii din cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa s-au pronunţat ieri în dosarul 711/118/2016*, cauză în care Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa a chemat la judecată societatea comercială Herarconi SRL. Ieri, Tribunalul Constanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantul Municipiul Constanţa, în contradictoriu cu pârâta Herarconi SRL. Totodată, instanţa a luat act că pârâta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
 
Conform datelor oficiale, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa reclamanta Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa, în contradictoriu cu pârâta SC Herarconi SRL, a solicitat, conform rolii.ro, obligarea pârâtei la plata sumei de 1.678.143 de lei, reprezentând contravaloarea kilometrilor „neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise de către pârâtul prestator în atenţia reclamantului, cu titlu de debit cuantificat cu caracter provizoriu“.
 
Tot potrivit rolii.ro, reclamanta Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa a mai solicitat „obligarea la plata sumelor reprezentând debit aflat în corelaţie directă cu km neparcurşi dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise de către pârâtul prestator în atenţia reclamantului“ şi „obligarea pârâtei la plata foloaselor nerealizate sub forma dobânzilor bancare raportat la toate sumele încasate nejustificat şi obligarea la plata cheltuielilor de judecată“.
 
Conform sursei mai sus citate, prin întâmpinare, pârâta SC Herarconi SRL a solicitat respingerea acţiunii ca nefondată.
 
Societatea Herarconi SRL a mai arătat că „pe tot parcursul derulării acordului-cadru a respectat cerinţele stipulate în caietul de sarcini, iar ca modalitate de executare a contractului a pus la dispoziţia beneficiarului conducători auto pentru 17 autovehicule, puse la dispoziţie de beneficiar, celelalte autovehicule erau conduse de şoferii/utilizatorii repartizaţi de PMC în număr de 49“.
 
„Toţi conducătorii auto puşi la dispoziţia beneficiarului au respectat şi îndeplinit toate sarcinile trasate şi obligaţiile pe care le aveau. Arată că plata s-a făcut lunar, pe baza facturii emise de către prestator, numai în urma confirmării prestaţiei de către reprezentanţii beneficiarului, având ca bază de calcul numărul de ore efectuate în programul normal şi cel suplimentar (360 ore/an/şofer) şi numărul de km parcurşi, factura însoţită de situaţia de plată, de procesul-verbal de recepţie, centralizatorul cu foile de parcurs cu numărul de km parcurşi si xerocopii ale foilor de parcurs aferente fiecărui autoturism, a întocmit toate documentele solicitate de beneficiar conform obligaţiilor şi formularelor anexe la caietul de sarcini, toate datele înscrise în facturi fiind exacte şi întocmite în conformitate cu dispoziţiile legale“, potrivit rolii.ro.
 
Dosarul cauzei se află pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 3 februarie 2016. Pe data de 11 mai 2017, instanţa a respins ca nefondată acţiunea promovată de Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa.
 
Pe data de 9 august 2017, reprezentanţii Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Constanţa au atacat decizia Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. Pe data de 11 decembrie 2017, Curtea de Apel a admis recursul UAT Constanţa, casând hotărârea atacată, şi a dispus ca dosarul să fie trimis Tribunalului Constanţa pentru rejudecare.
 

Pe data de 23 ianuarie, dosarul s-a întors la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 15 noiembrie.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, relaţia financiară dintre SC Herarconi SRL şi Primăria Constanţa a început în primăvara anului 2007, când, printr-un contract ce viza prestarea unor servicii de întreţinere parcuri, în contul prestatoarei au intrat 49.790,72 de euro. De atunci şi până în prezent, SC Herarconi SRL a derulat zeci de contracte încheiate cu Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local etc.

 
Potrivit Registrului Comerţului, Herarconi SRL, cu sediul în Constanţa, a fost înfiinţată în anul 1998 şi o are ca asociat unic pe Carmen Jitaru, care îndeplineşte şi funcţia de administrator. Capitalul social al firmei este de 100.200 de lei. Pentru anul fiscal 2015, Herarconi SRL a raportat o cifră de afaceri de 4.167.181 de lei, profit net de 318.493 de lei şi 188 de salariaţi.
 
Pentru anul fiscal 2016, Herarconi SRL, cu 105 salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 2.647.487 de lei şi un profit de 172.562 de lei. Pentru anul fiscal 2016, Herarconi SRL, cu 86 salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 2.319.185 de lei şi un profit de 198.755 de lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 267

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 2219

Consiliul Local Agigea, județul Constanța dotează cu mobilier și echipamente digitale unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Agigea (DOCUMENT)

17 Apr 2024 346

Justiție Constanța Pronunțarea în procesul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL, amânată de magistrați

15 Apr 2024 427

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 529

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Iulianei Florentina Ciubuc, secretar general, UAT Murfatlar (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 558

Proces între UAT Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

12 Apr 2024 366

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 529

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Un nou contract pentru supervizarea unor lucrări ce vizează noua rețea de gaze naturale din comună

12 Apr 2024 507

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Brândușei Negru, secretar general, UAT comuna Castelu (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 785

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 531

Constanța Proiect pentru reamenajarea spațiului public din zona Parc Poarta 6 – Faleză Sud

10 Apr 2024 486

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Medgidia și Ministerul Dezvoltării

09 Apr 2024 1787

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Dinu, secretar general, UAT comuna Albești (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 522

Averea și interesele secretarului general al UAT Oraș Ovidiu, Laura Elena Antonie (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 478