Caz șocant la Castelu! Și-a înjunghiat fratele de patru ori în zona inimii. Începe procesul

 
 
  • Inculpatul și-a înjunghiat fratele în mod repetat cu un cuţit de şase ori pe fratele său, de patru ori în zona hemitoracelui stâng şi de două ori la antebraţul drept.  
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat, din localitatea Castelu, județul Constanța, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor cu referire la violenţă în familie.
 
Luni, 2 octombrie 2023, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a dispus începerea judecăţii cauzei.  
 
S-a reținut, ca stare prezumtivă de fapt, că în locuința comună, inculpatul și-ar fi înjunghiat fratele de șase ori.
 
Conform anchetatorilor, patru dintre lovituri au fost aplicate în zona inimii, iar alte două în mâini.
 
Pentru salvarea victimei a fost solicitat elicopterul SMURD.
 
Bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost supus unei intervenții.
 

Oficial de la Parchet
 

Din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date: la data de 18 iulie 2023, în jurul orelor 1600, în curtea locuinţei comune din localitatea Castelu, jud. Constanța, în cursul unui conflict spontan, când s-au certat din cauza neajunsurilor financiare şi chiar şi-au aplicat reciproc lovituri cu pumnii, inculpatul l-a înjunghiat în mod repetat cu un cuţit de şase ori pe fratele său, V.N., adică de patru ori în zona hemitoracelui stâng şi de două ori la antebraţul drept, astfel că i-a provocat leziuni grave, vindecabile în 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic şi hemopneumotorax, viaţa victimei fiind salvată in extremis, întrucât a fost transportată de urgenţă cu elicopterul SMURD la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în secţia de chirurgie cardiovasculară.

 
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanța.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și   
 
Crimă la Mangalia! Ședință importantă la Tribunalul Constanța
 
Premieră în justiția din Constanța! Prima condamnare definitivă pentru o crimă fără cadavru!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse Unul dintre suspecții din cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilion, parte a grupării 'Ndràngheta - crimă organizată de tip mafiot

29 Nov 2022 2680

Un deceniu de temniţă pentru că şi-ar fi înjunghiat fratele drept în inimă!

04 Nov 2015 1703

Trimis în judecată pentru că şi-ar fi omorât fratele

10 Aug 2015 1923

O nouă crimă în judeţul Constanţa Un tânăr din Castelu şi-ar fi înjunghiat fratele drept în inimă! (galerie foto)

03 Jul 2015 2312

Crimă din gelozie Un tânăr de 20 de ani, din Castelu, şi-a înjunghiat fratele în inimă. Suspectul, prins în Gara Constanţa

02 Jul 2015 2370

Crimă la Nisipari. Bărbatul acuzat de omor a fost încarcerat

02 Sep 2014 1642

Bărbatul cercetat pentru crima din Nisipari, prezentat judecătorilor din Constanţa

01 Sep 2014 1903