Caz șocant la Năvodari! Urmează sentința definitivă!


 
  • În data de 30.05.2021, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla în dormitorul casei situate în oraşul Năvodari, a atins persoana vătămată minoră, în vârstă de 9 ani, cu palmele pe coapse, fund şi zona înghinală, apoi a întins-o pe pat, pe spate, şi s-a întins peste ea, cu partea frontală a corpului, mişcându-şi zona bazinului şi simulând un raport sexual.
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, prin rechizitoriul nr. 4237/P/2021 din 22.07.2021, trimiterea în judecată a unui bărbat, de 68 ani, din Năvodari, acuzat de agresiune sexuală.
 

În urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:

În data de 30.05.2021, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla în dormitorul casei situate în oraşul Năvodari, a atins persoana vătămată minoră, în vârstă de 9 ani, cu palmele pe coapse, fund şi zona înghinală, apoi a întins-o pe pat, pe spate, şi s-a întins peste ea, cu partea frontală a corpului, mişcându-şi zona bazinului şi simulând un raport sexual.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a decis condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.
 

Oficial!

Condamnă pe inculpat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., art. 67 alin. 2 cod penal şi art. 219 alin. 2 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 alin. 1, alin. 3 cod penal, rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 cod penal. În baza art. 399 alin. 1 cod penal, menţine măsura preventivă a arestului preventiv dispusă faţă de inculpat. Ia că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.
 
Nemulțumit de hotărârea judecătoriei, bărbatul a contestat decizia primei instanța la Curtea de Apel Constanța.
 
Pronunțarea în faza apelului a fost stabilită pentru zilele viitoare.
 
Oricare va fi deccizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.

 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Breaking News
Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat definitiv!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 330

Femeie agresată sexual într-o ambulanţă SMURD! Fost paramedic condamnat

29 Mar 2024 741

Constanța Tânăr de 18 ani, condamnat pentru agresiune sexuală. Ce decizie au luat magistrații

27 Mar 2024 659

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 738

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 503

Final de proces în cazul fostului angajat ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală! Iată când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

17 Mar 2024 517

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

02 Mar 2024 887

Constanța. Fostul profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime, menținut sub control judiciar!

18 Feb 2024 929

Cazul fostului paramedic acuzat că ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD, amânat

31 Jan 2024 559

Ar fi agresat sexual o pacientă în ambulanţa SMURD Fost paramedic trimis în judecată pentru agresiune sexuală! Începe procesul

29 Jan 2024 692

Știri Constanța Un bărbat a comis gesturi obscene în public și a agresat sexual o adolescentă. A fost reținut

12 Jan 2024 1156

Justitie Tulcea 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru agresiune sexuală, în formă continuată. Cazul, la Constanța

11 Jan 2024 670

Paramedic, trimis în judecată pentru agresiune sexuală! Ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD

05 Jan 2024 1291

Celebru actor, vizat de o plângere pentru agresiune sexuală. Ce spune avocatul actorului

23 Dec 2023 820

Județul Constanța Tânără de 18 ani, agresată sexual într-un microbuz de transport persoane! Polițiștii au întocmit dosar penal

20 Dec 2023 905