Caz șocant la Năvodari! Urmează sentința definitivă!


 
  • În data de 30.05.2021, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla în dormitorul casei situate în oraşul Năvodari, a atins persoana vătămată minoră, în vârstă de 9 ani, cu palmele pe coapse, fund şi zona înghinală, apoi a întins-o pe pat, pe spate, şi s-a întins peste ea, cu partea frontală a corpului, mişcându-şi zona bazinului şi simulând un raport sexual.
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, prin rechizitoriul nr. 4237/P/2021 din 22.07.2021, trimiterea în judecată a unui bărbat, de 68 ani, din Năvodari, acuzat de agresiune sexuală.
 

În urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:

În data de 30.05.2021, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla în dormitorul casei situate în oraşul Năvodari, a atins persoana vătămată minoră, în vârstă de 9 ani, cu palmele pe coapse, fund şi zona înghinală, apoi a întins-o pe pat, pe spate, şi s-a întins peste ea, cu partea frontală a corpului, mişcându-şi zona bazinului şi simulând un raport sexual.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a decis condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.
 

Oficial!

Condamnă pe inculpat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., art. 67 alin. 2 cod penal şi art. 219 alin. 2 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 alin. 1, alin. 3 cod penal, rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 cod penal. În baza art. 399 alin. 1 cod penal, menţine măsura preventivă a arestului preventiv dispusă faţă de inculpat. Ia că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.
 
Nemulțumit de hotărârea judecătoriei, bărbatul a contestat decizia primei instanța la Curtea de Apel Constanța.
 
Pronunțarea în faza apelului a fost stabilită pentru zilele viitoare.
 
Oricare va fi deccizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.

 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Breaking News
Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat definitiv!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant în județul Constanța! Bărbat arestat pentru viol în formă continuată (9 acte materiale)

05 Feb 2023 673

Asistent de pe ambulanță acuzat că a agresat sexual o fată de 17 ani! Ce au reclamat părinții fetei

03 Feb 2023 572

Năvodari Pedeapsă mai mică pentru bătrânul care a agresat sexual o minoră de 9 ani

28 Jan 2023 1227

O minoră, de 9 ani, din Năvodari, ar fi fost agresată sexual de un bărbat, de 68 ani! Judecătorii sunt gata să anunțe decizia finală

24 Jan 2023 1537

Final de proces în cazul tinerei, de 15 ani, agresată sexual în curtea unui liceu din Constanța! Când se va pronunța instanța

18 Dec 2022 607

Constanța. Fost angajat ISU Dobrogea, în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

13 Dec 2022 1254

Caz șocant la Constanța! Cinci minore, agresate sexual de un fost deținut! Condamnare cu executare

16 Nov 2022 918

Agresiune sexuală la Tulcea! Schimbare radicală la Curtea de Apel Constanța. De la suspendare la executare

01 Nov 2022 1091

Fost militar constănțean, menținut în arest la domiciliu!

26 Oct 2022 1104

Năvodari. Un bărbat de 68 de ani ar fi agresat sexual o fată de 9 ani! Anunțul judecătorilor

10 Oct 2022 1094

Preotul Visarion Alexa a ajuns în instanţă! Este acuzat că a agresat sexual o femeie

26 Sep 2022 760

20 de țări, printre care și România, creează o rețea pentru traficanții de persoane în timpul unui hackathon. Detalii

21 Sep 2022 674

Fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale! Procesul merge mai departe

19 Sep 2022 837

O fată de 15 ani, agresată sexual în curtea unui liceu din Constanța! Trei minori, sub control judiciar

19 Sep 2022 6048

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar. A fost acuzat că ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie

18 Sep 2022 1633