Caz şocant şi pedeapsă „simbolică“ Un an de închisoare cu suspendare pentru uciderea nou-născutului săvârșită de către mamă

O tânără din judeţul Constanţa a fost condamnată, în primă instanţă, la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea nou-născutului săvârşită de către mamă. În prezent, cauza se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă, primul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie.
 
Prin rechizitoriul nr. 145/P/2012 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorul de caz a reţinut în sarcina inculpatei că la data de 4 februarie 2012, în calitate de mamă, a născut neasistată un făt de sex masculin, la domiciliul bunicilor săi, pe care l-a lăsat fără supraveghere și, ulterior, ascuns sub un fotoliu într-o cameră neîncălzită, împrejurare ce a condus la decesul acestuia, prin expunere la frig, imediat după naștere, prin pneumonie, conform rolii.ro.
 

La termenul de judecată din 17octombrie 2018, inculpata a recunoscut săvârșirea faptei și a formulat cerere de judecare a cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
 
În primă instanţă, magistraţii au dispus condamnarea inculpatei la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea nou-născutului săvârşită de către mamă (faptă din 04.02.2012). Magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de doi ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.
 
Inculpata a fost obligată ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„Impune condamnatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria/Consiliul Local sau Serviciul Monitorizare Servicii Publice şi Direcţia de Gestionare a Domeniului Public şi Privat, judeţul Constanţa, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz şocant O tânără mamă, suspectă că şi-ar ucis copilul nou-născut

25 Nov 2018 1538

Asistenta care şi-a ucis pruncul, achitată

29 Nov 2016 1530