Cazul a ajuns în fața magistraților CJC a plătit 60.000 de euro pentru o mașină de teren. Ministerul Dezvoltării a cerut corecția achiziției

 
 
  • Consiliul Județean Constanța cheamă în judecată Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Direcția teritorială europeană
  • UAT județul Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția Contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 3733/118/2023
  • Obiectul dosarului este anulare act administrativ pretenții/decizia nr. 22/08.12.2022
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța nu au stabilit un termen pentru judecarea dosarului
  • Biroul de presă al Consiliului Județean Constanța susține că în cauză este vorba despre o corecție solicitată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Direcția teritorială europeană în cadrul unui control desfășurat cu privire la achiziția în 2019 a unui autoturism VW4x4 pick-up
  • Este vorba despre o achiziție făcute de CJC în 2019 a unui autoturism de teren necesar activităţilor specifice ce se vor desfăşura pe toată durata de implementare a proiectului „Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”
  • Valoarea totală a achiziţiei (fără TVA) a fost de 274.328.64 lei, aproximativ 60.000 de euro
  • Contractul a fost atribuit pe 25 aprilie 2019 societăţii Exclusiv Auto Center ENB, care între timp și-a schimbat acționariatul și parțial, denumirea
 
Consiliul Județean Constanța cheamă în judecată Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Direcția teritorială europeană.
UAT județul Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția Contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 3733/118/2023.
Obiectul dosarului este anulare act administrativ pretenții/decizia nr. 22/08.12.2022.
Magistrații de la Tribunalul Constanța nu au stabilit un termen pentru judecarea dosarului.
La solicitarea ZIUA de Constanța, Biroul de presă al Consiliului Județean Constanța susține că în cauză este vorba despre o corecție solicitată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Direcția teritorială europeană în cadrul unui control desfășurat cu privire la achiziția în 2019 a unui autoturism VW4x4 pick-up necesar activităţilor specifice ce se vor desfăşura pe toată durata de implementare a proiectului „Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”.

Valoarea totală a achiziţiei (fără TVA) a fost de 274.328.64 lei, aproximativ 60.000 de euro.

Contractul avea ca obiect „achiziţia unui autovehicul 4x4 pentru teren accidentat necesar activităților specifice ce se vor desfășura pe toată durata de implementare a proiectului ”Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”- ALERT, cod eMS BSB538, finanţat prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea în comun a deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului” a fost atribuit pe 25 aprilie 2019 societăţii Exclusiv Auto Center ENB.
 
Conform prevederilor proiectului, activitatea de înregistrare a indicatorilor de mediu implica transportul echipamentelor de colectare a datelor de mediu în teren. De asemenea, autovehicul urma să fie utilizat şi în cazul unor situaţii de urgenţă (inundaţii, ninsori, alunecări de teren) sau pentru deplasarea în zonele afectate şi pentru intervenţia în caz de necesitate pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate. 
 
Exclusiv Auto Center ENB s-a transformat în Exclusiv Auto ENB. Marian Florea a preluat-o de la Orhan Apti
 

La momentul achiziției, societatea avea sediul social în Alba Iulia si era controlată de omul de afaceri Orhan Apti.
 
Conform www.confidas.ro, Apti Orhan apare și în Dinamic Exclusiv Auto ENB SRL și în Pro Grup Exclusiv Auto Constanţa SRL, ambele cu sediul în Constanța. 

 
În prezent, Exclusiv Auto Center ENB aparține lui Marian Florea, asociat unic și administrator.
 
Firma are sediul în Constanța, pe intr. Mangaliei, fiind fondată în anul 2007. În anul 2021, firma a raportat 67 de salariați, la o cifră de afaceri de peste 81 milioane lei, cu un profit de 1,7 milioane lei. Potrivit www.confidas.ro, compania figurează cu 18 contracte din achiziții publice în valoare de 473.496,02 lei, respectiv 97.888,41 euro. 
 
Investiții în imobiliare la Constanța

În 2017, afaceristul Apti Orhan a iniţiat Planul Urbanistic Zonal pentru primul complex de birouri din Constanţa.
 
PUZ-ul viza introducere teren în intravilan şi reglementare zonă delimitată de DN 3C, bulevardul Aurel Vlaicu şi calea ferată.
 
În fapt, era vorba despre primul complex de birouri din Constanţa şi o afacere de 65 de milioane de euro. Complexul se va ridica pe un teren de aproape 6,8 hectare, în spatele magazinului Jumbo din municipiu, şi va cuprinde: o clădire de birouri clasa A, 2S+P+11E, două clădiri de birouri clasa A, 2S+P+7E, o clădire de birouri clasa A, S+P+7E şi o clădire locuinţe de serviciu, S+P+8E. 

Pe teritoriul ce făcea obiectul PUZ-ului se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei Municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.
 
Zona studiată este parte dintr-o suprafaţă cu caracter industrial, comercial, de servicii. Amplasamentul este situat în imediata vecinătate a bulevardului Aurel Vlaicu, a hipermarketurilor Real, Leroy Merlin. De asemenea, în proximitate se regăsesc şi hipermarketurile Metro, Carrefour, în cadrul incintei Mall Vivo (fost Maritimo).

Vecinătăţile sunt reprezentate de zone cu caracter industrial, comercial şi de servicii situate în lungul bulevardului Aurel Vlaicu.

În 2022, Exclusiv ENB Aliment SRL prin Orhan Apti a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru investiția pe care o dorește realizată în stațiunea Mamaia, zona teren sport Comandor.
 
Este vorba de elaborarea unui PUD în vederea stabilirii condițiilor de construire a unui imobil S+P+5-8E cu funcțiunea de hotel. Documentul este valabil 12 luni.

Exclusiv ENB Aliment SRL

 
Firma este controlată în totalitate de Exclusiv Auto ENB SRL, iar administrator este Iosif Cristian Anton. A fost înființată în anul 2000 și are sediul social pe șoseaua Mangaliei din Constanța. În anul 2021, firma a raportat 12 salariați, la o cifră de afaceri de peste 2,9 milioane lei, cu un profit de 129.674 lei.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
CJC plăteşte aproape 60.000 de euro pentru o maşină de teren. Furnizorul construieşte un complex de birouri în municipiul Constanţa!

Hotel de 8 etaje în Mamaia. Investitorul trebuie să facă PUD, iar Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism în acest sens

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 319

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 450

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 492

Justiție Constanța Termen stabilit în dosarul litigiului achizițiilor publice dintre Nav Maritim Consulting SRL și CNACN

16 Apr 2024 433

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 544

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 969

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 398

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 694

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 659

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 475

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 378

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 514

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 501

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 504

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 435