Justitie

Cazul ​polițistului de la Tulcea lovit în cap cu o rangă, amânat de judecătorii constănțeni

  • Inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi vătămare corporală gravă.

Cazul polițistului de la Tulcea lovit în cap cu o rangă, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu s-a aflat azi în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost amânat pentru data de 22 octombrie. Oricare va fi decizia judecătorilor constănțeni, aceasta va fi definitivă.
 
Fapta a avut loc aproape de jumătatea anului 2011, când agentul lovit fusese chemat, alături de un alt coleg, să aplaneze un conflict iscat între mai mulţi indivizi. Poliţiştii i-au somat pe agresori să înceteze, însă, văzând că nu se opresc, au exercitat mai multe focuri de armă în plan vertical. Aceste avertismente nu i-au descurajat pe agresori, care şi-au îndreptat atacurile către persoanele aflate lângă cei doi agenţi de poliţie, în sensul că au aruncat cu obiecte contondente şi pietre în direcţia acestora.
  
La un moment dat, Ionuţ I. a aruncat cu o rangă în direcţia unuia dintre poliţişti, acesta fiind lovit în zona capului, ceea ce i-a determinat căderea la sol, precum şi o scurtă stare de inconştienţă din care şi-a revenit atunci când colegul său i-a venit în ajutor.  
Anul trecut, Judecătoria Babadag a decis condamnarea celui care l-a lovit pe poliţist la aproape patru ani de închisoare cu executare (pedeapsă rezultată din contopirea altor condamnări anterioare ale inculpatului).
 
De menționat că polițistul rănit a suferit leziuni traumatice contuze, potrivit raportului de constatare medico-legal nr.709/01.08.2011, întocmit de S.M.L. Tulcea, cu dispoziție anatomo - topografică multipolară, fără leziuni osoase post traumatice vizibile radiologie, car eau putut fi cauzate cu și/sau de obiecte contondente/suprafețe dure, necesitând îngrijiri medicale timp de aproximativ 6-7 zile.
  
Inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi vătămare corporală gravă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistrații încearcă de nouă ani să facă lumină în cazul unui polițist din Tulcea lovit cu ranga în cap. Cazul a ajuns la Constanța

31 Aug 2020 1500

Un agent de poliție din Tulcea, lovit în cap cu o rangă. Procesul, amânat la Constanța

03 Apr 2020 615

Tulcea. Poliţist lovit cu o rangă în cap de un recidivist. Dosarul a ajuns ieri la Constanţa

29 Jan 2020 817