Cazul polițistului din Valu lui Traian, care a refuzat 800 de euro mită, a ajuns la Curtea de Apel 
  • Polițistul a precizat că după formularea „ofertelor“ inițiale din partea inculpatului, în scopul probării demersului infracțional, a pornit înregistrarea audio pe telefonul mobil proprietate personală.
 
  • Polițistul a pus la dispoziția organelor de anchetă înregistrarea audio, realizată cu mijloace proprii, din analiza procesului-verbal de redare rezultând că aspectele prezentate se confirmă în totalitate.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze dosarul polițistului din Valu lui Traian, care a refuzat mită 800 de euro.
 
Tribunalul Constanța a dispus, în primă instanță, condamnarea unuia dintre inculpați la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de dare de mită. Celălalt inculpat a primit trei ani cu executare (contoire cu o altă pedeapsă).
 
Tot prin decizia de condamnare, Tribunalul a mentinut măsura sechestrului asigurator luată prin ordonanta din data de 24.02.2021 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta, asupra sumei de 800 de euro, remisă cu titlu de „mită“, lucrătorului de politie din cadrul Postului de Politie Valu lui Traian, la data de 22 februarie 2021.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru începutul lunii decembrie 2021.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că în data de 21 februarie 2021, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, la volanul autospecialei de poliție, în jurul orelor 16:30, polițistul a observat circulând pe „varianta“ localității un autoturism marca Ford, de culoare gri, în interiorul căruia se aflau patru tineri. La momentul respectiv, l-a identificat vizual pe conducătorul auto, despre care cunoștea că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Întrucât a fost observat la rândul său de ocupanții vehiculului menționat, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, astfel că pentru o perioadă de timp a pierdut contactul vizual cu autoturismul.
 
Polițistul a pornit în urmărirea acestuia, iar după ce l-a căutat aproximativ 30 de minute prin localitate, l-a observat circulând pe străzile din zona centrală.

 
Ca urmare a faptului că la momentul respectiv se afla singur în autospecială, l-a sunat pe colegul său de la Poliția Locală, aflat în timpul serviciului și i-a solicitat să taie calea autoturismului menționat, indicându-i direcția de deplasare a acestuia.
De pe locul din dreapta spate al vehiculului a coborât un bărbat, persoană pe care o cunoștea de asemenea din localitate, acesta fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni. În continuare i-a condus la sediul postului de poliție pe șofer și pe pasagerul din dreapta-față, permițându-le celorlalți doi bărbați să plece.

 
La scurt timp, bărbatul care a coborât de pe locul din dreapta spate al vehiculului s-a deplasat la sediul instituției, pătrunzând în biroul în care lucrătorul de poliție se afla cu șoferul. Celălalt tânăr, ocupant al autoturismului pe locul din dreapta-față, fusese plasat într-un alt birou, fiind supravegheat de polițistul local.
 
În acest context, pasagerul de pe locul din dreapta spate al vehiculului a început să îl roage pe polițist „să fie băiat finuț“.
 
În acest context, bărbatul i-a promis polițistului că îi va oferi diverse sume de bani, în scopul menționat, acesta avansând inițial suma de 300 de euro, crescând mai apoi cuantumul sumei pe care urma să i-o remită la 500 de euro, pentru ca lucrătorul să nu îi întocmească dosar penal.
 
Polițistul a declarat că, la un moment dat, acesta a scos din buzunare mai multe bancnote de câte 50 euro, pentru a dovedi că avea bani asupra sa, iar la îndemnul său, a procedat în mod similar și conducătorul auto.
 
Polițistul a precizat că după formularea „ofertelor“ inițiale din partea inculpatului, în scopul probării demersului infracțional, a pornit înregistrarea audio pe telefonul mobil proprietate personală.
 
Polițistul a pus la dispoziția organelor de anchetă înregistrarea audio, realizată cu mijloace proprii, din analiza procesului-verbal de redare rezultând că aspectele prezentate se confirmă în totalitate.
 
Sursa: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Medic militar condamnat pentru mită - „Îți bați joc de mine? Pentru 200 de lei nici nu urc de la cabinet până sus!“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Flagrant în trafic, la Murfatlar! Un polițist din IPJ Constanța a refuzat mită 400 de lei. Final de anchetă

05 Jan 2022 10041

Doi tineri au încercat să corupă un polițist din Valu lui Traian, cu 800 de euro. Decizie definitivă

10 Nov 2021 884

Cazul celor aproape 20 de șoferi condamnați la Tulcea pentru dare de mită a ajuns la Constanța

23 Jun 2021 2597

Un polițist rutier din IPJ Constanța a refuzat 300 de lei mită. Prima condamnare

21 May 2021 2323

Un polițist din IPJ Constanța este acuzat de luare de mită. Începe procesul

21 Apr 2021 1196

Flagrant la Valu lui Traian! Un polițist de la Rutieră a refuzat 800 de euro. Final de anchetă

20 Mar 2021 1784

Polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită, achitat. Dosarul, în apel

01 Feb 2021 1541

Silviu Nicolae Grosu, din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită. Ce decizii a luat Tribunalul

06 Jan 2021 2129

Polițist din Valu lui Traian, acuzat de luare de mită, menținut în arest la domiciliu

15 Dec 2020 1428

Un polițist din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită, aproape arestat la domiciliu

13 Nov 2020 1432

Polițist din Ostrov, judecat pentru trafic de influență

08 Oct 2020 1308

Polițist condamnat pentru mită, dat în judecată de IPJ Constanța. Verdict final

03 Oct 2020 1682

Scandalurile care au cutremurat Poliția Constanța. De la comisar șef Ioan Bucur la comisar șef Cornel Gabriel Coteanu

04 Sep 2020 3712

Un polițist din IPJ Constanța, arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, cere să fie eliberat

21 Aug 2020 1641

Date din ancheta procurorilor! Un fost polițist din Constanța ar fi cerut și primit mită pentru a măslui o alcoolemie

05 May 2020 11936