Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

  • Potrivit noului proiect de lege privind desființarea Secției Speciale a magistraților, dosarele aflate pe rolul acestei unități de anchetă ar urma să fie transmise DNA, ori DIICOT, după caz.
  • Printre acestea se numără și dosarul în care este cercetat magistratul Andrei Bodean, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA.
  • În cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție își desfășoară activitatea doi procurori din Constanța, fiind vorba despre magistratul Adina Florea și magistratul Silviu Ciocoiu.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a fost chemat, din nou, să își dea avizul pe proiectul de lege privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută generic drept Secția Specială.
 
„Vreau să vă fac precizarea că, din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa zise superimunităţi ale judecătorilor şi procurorilor pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege“, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției, cu privire la noul proiect de lege.
 
În noul proiect de lege privind desființarea SIIJ este prevăzut faptul că, în ce privește competența investigării magistraților, aceasta se va întoarce la DNA ori DIICOT, după caz.
 
De asemenea, din noul proiect de lege au fost eliminate articolele 4 și 5, potrivit cărora eventuala punere în mișcare a acțiunii penale față de un judecător sau procuror urma să se facă după autorizarea procurorului general al României. Totodată, trimiterea în judecată a magistraților urma să fie posibilă cu avizul Secției pentru judecători, respectiv al Secției pentru procurori ale CSM.
 

Dosare de la Constanța

 
Dacă noul proiect de lege pentru desființarea Secții Speciale va fi aprobat, mai multe dosare ce vizează Constanța ar urma să fie transmise Direcției Naționale Anticorupție ori Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Printre acestea, s-ar număra și dosarul în care este cercetat șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean, cazul aflându-se în prezent pe rolul SIIJ.
 
Amintim că vechiul proiect de lege privind desființarea SIIJ a fost respins de Consiliul Superior al Magistraturii.
 
În prezent, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție își desfășoară activitatea doi magistrați din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța, fiind vorba despre procurorul Adina Florea și procurorul Silviu Ciocoiu.

 
Citește și:

Șase procurori pentru 4.000 de dosare:
Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea Supremă, verdict definitiv pentru magistratul constănțean Adina Florea! (MINUTA)

26 May 2022 1041

Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

11 May 2022 12843

Oficial Parchetul General cere aprobare pentru redeschiderea urmăririi penale față de magistratul constănțean Adina Florea!

15 Apr 2022 921

După desființarea Secției Speciale Procurorul Adina Florea, în schema de personal a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța!

18 Mar 2022 1679

Oficial Desființarea Secției Speciale, în dezbatere publică. Cine și cum îi va ancheta pe membrii CSM! (DOCUMENT)

21 Jan 2022 887

Secția Specială a magistraților, dată în judecată la Constanța! Este pârât și șeful secției

01 Jan 2022 1674

Fostul procuror general al Constanței Adina Florea, de la Secția specială a magistraților, admisă la concursul pentru Inspecţia Judiciară (document)

13 Aug 2021 1865

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei cere demisia judecătorilor Curții Constituționale

15 Jun 2021 2256

Curtea de Apel Pitești „Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie nu este justificată!“

08 Jun 2021 923

Proiectul de lege pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, adoptat de Camera Deputaților

24 Mar 2021 977

De ce a dat CSM aviz negativ pentru desființarea Secției Speciale. Motivare

24 Feb 2021 1142

Este oficial Fost procuror din Constanța al Secției Speciale a magistraților, numit inspector judiciar. Când își începe activitatea

17 Feb 2021 2241

Procurorul din Constanța, de la Secția Specială, care vrea să fie inspector judiciar

04 Nov 2020 1683

Răsturnare de situație Oficial, de la Curtea Supremă. Procurorul Mircea Negulescu, arestat preventiv!

23 Jul 2020 1327

Fostul procuror Mircea Negulescu află azi dacă se va propune arestarea sa

16 Jul 2020 1247