Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

  • Potrivit noului proiect de lege privind desființarea Secției Speciale a magistraților, dosarele aflate pe rolul acestei unități de anchetă ar urma să fie transmise DNA, ori DIICOT, după caz.
  • Printre acestea se numără și dosarul în care este cercetat magistratul Andrei Bodean, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA.
  • În cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție își desfășoară activitatea doi procurori din Constanța, fiind vorba despre magistratul Adina Florea și magistratul Silviu Ciocoiu.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a fost chemat, din nou, să își dea avizul pe proiectul de lege privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută generic drept Secția Specială.
 
„Vreau să vă fac precizarea că, din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa zise superimunităţi ale judecătorilor şi procurorilor pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege“, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției, cu privire la noul proiect de lege.
 
În noul proiect de lege privind desființarea SIIJ este prevăzut faptul că, în ce privește competența investigării magistraților, aceasta se va întoarce la DNA ori DIICOT, după caz.
 
De asemenea, din noul proiect de lege au fost eliminate articolele 4 și 5, potrivit cărora eventuala punere în mișcare a acțiunii penale față de un judecător sau procuror urma să se facă după autorizarea procurorului general al României. Totodată, trimiterea în judecată a magistraților urma să fie posibilă cu avizul Secției pentru judecători, respectiv al Secției pentru procurori ale CSM.
 

Dosare de la Constanța

 
Dacă noul proiect de lege pentru desființarea Secții Speciale va fi aprobat, mai multe dosare ce vizează Constanța ar urma să fie transmise Direcției Naționale Anticorupție ori Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Printre acestea, s-ar număra și dosarul în care este cercetat șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean, cazul aflându-se în prezent pe rolul SIIJ.
 
Amintim că vechiul proiect de lege privind desființarea SIIJ a fost respins de Consiliul Superior al Magistraturii.
 
În prezent, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție își desfășoară activitatea doi magistrați din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța, fiind vorba despre procurorul Adina Florea și procurorul Silviu Ciocoiu.

 
Citește și:

Șase procurori pentru 4.000 de dosare:
Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De ce a dat CSM aviz negativ pentru desființarea Secției Speciale. Motivare

24 Feb 2021 582

Este oficial Fost procuror din Constanța al Secției Speciale a magistraților, numit inspector judiciar. Când își începe activitatea

17 Feb 2021 1041

Procurorul din Constanța, de la Secția Specială, care vrea să fie inspector judiciar

04 Nov 2020 800

Răsturnare de situație Oficial, de la Curtea Supremă. Procurorul Mircea Negulescu, arestat preventiv!

23 Jul 2020 847

Fostul procuror Mircea Negulescu află azi dacă se va propune arestarea sa

16 Jul 2020 766

Magistrați în stand by Ce se întâmplă cu concursul pentru funcțiile de inspectori judiciari

22 Jun 2020 562

Punctele de vedere întocmite în cadrul Parchetului General legat de desființarea SS

19 Jun 2020 748

Fost șef al SS Solicitarea judecătorului Curții Constituționale Gheorghe Stan către CSM

13 Jun 2020 949

Plenul CSM, aviz negativ pentru legea privind desființarea Secției Speciale

28 May 2020 2299

Consiliul Superior al Magistraturii, chemat să avizeze desființarea Secției Speciale

28 May 2020 810

Structură condusă de procurorul constănțean Adina Florea Nu se mai caută procurori pentru Secția Specială. Nici șef

09 May 2020 678

Noi proiecte USR pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților și modificarea legilor Justiției

09 May 2020 3752

CSM caută, din nou, șef pentru Secția Specială. Ce a declarat magistratul Adina Florea pentru ZIUA de Constanța

06 May 2020 2384

Șase procurori pentru 4.000 de dosare Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

23 Apr 2020 3640

Plenul CSM apără independenţa sistemului judiciar, la cererea procurorilor Secţiei Speciale. Printre aceştia se numără Adina Florea, fost adjunct al SIIJ

07 Mar 2020 3022