Ce a decis Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la președinția Curții de Apel Constanța

  • Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
  • În paralel, CSM a organizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instanțele din țară, printre posturile scoase la concurs numărându-se și cel de președinte al Curții de Apel Constanța.
 
Magistratul Alina Gabriela Juribiță va rămâne președintele Curții de Apel Constanța, după ce Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis prelungirea delegării judecătorului în funcția de conducere.
 
Hotărârea CSM a fost luată cu majoritate, opt voturi fiind pentru prelungirea delegării magistratului, un vot fiind împotrivă și unul, nul.
 
Potrivit CSM, Secția pentru Judecători a decis „prelungirea delegării doamnei judecător Jurubiță Alina Gabriela în funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, începând cu data dew 13 iulie 2022“.
 
Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
Amintim, în paralel, CSM a organizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instanțele din țară, printre posturile scoase la concurs numărându-se și cel de președinte al Curții de Apel Constanța.
 
Și-au depus candidaturile patru magistrați pentru această funcție, respectiv judecătorul Răzvan Anghel, magistratul Alina Gabriela Jurubiță, judecătorul Gabriel Sandu Lefter și magistratul Claudiu Răpeanu.
 
Rezultatele finale ale concursului sunt așteptate în luna august 2022, după parcurgerea tuturor etapelor din cadrul examinării.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine sunt judecătorii care vor să conducă instanțele dobrogene! Patru pe loc, pentru președinția Curții de Apel Constanța! (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 81

Constanța. Daune morale definitive pentru un sandvici cu piept de pui și sârmă, la un peco din oraș (MINUTA)

23 Apr 2024 86

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 332

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 406

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 696

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 444

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 746

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4214

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 504

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 815

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 632

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 791

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 348

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2310

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 920