Ce a decis Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la președinția Curții de Apel Constanța

  • Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
  • În paralel, CSM a organizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instanțele din țară, printre posturile scoase la concurs numărându-se și cel de președinte al Curții de Apel Constanța.
 
Magistratul Alina Gabriela Juribiță va rămâne președintele Curții de Apel Constanța, după ce Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis prelungirea delegării judecătorului în funcția de conducere.
 
Hotărârea CSM a fost luată cu majoritate, opt voturi fiind pentru prelungirea delegării magistratului, un vot fiind împotrivă și unul, nul.
 
Potrivit CSM, Secția pentru Judecători a decis „prelungirea delegării doamnei judecător Jurubiță Alina Gabriela în funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, începând cu data dew 13 iulie 2022“.
 
Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
Amintim, în paralel, CSM a organizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instanțele din țară, printre posturile scoase la concurs numărându-se și cel de președinte al Curții de Apel Constanța.
 
Și-au depus candidaturile patru magistrați pentru această funcție, respectiv judecătorul Răzvan Anghel, magistratul Alina Gabriela Jurubiță, judecătorul Gabriel Sandu Lefter și magistratul Claudiu Răpeanu.
 
Rezultatele finale ale concursului sunt așteptate în luna august 2022, după parcurgerea tuturor etapelor din cadrul examinării.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine sunt judecătorii care vor să conducă instanțele dobrogene! Patru pe loc, pentru președinția Curții de Apel Constanța! (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Tomis Marina are contract valabil pentru Portul Tomis“! Decizia de ultim moment a Curții Supreme!

28 Sep 2022 2065

Percheziții în Constanța! Polițiștii au deschis 13 dosare penale. Termen azi la Curtea de Apel

27 Sep 2022 648

Curtea Supremă decide azi, definitiv, cui revine Portul Tomis. Lupta se dă între Administrația Porturilor Constanța și Tomis Marina Management

27 Sep 2022 1036

Caz șocant la Constanța! 22 ani de închisoare pentru viol, rele tratamente aplicate minorului și împiedicarea accesului la învăţământ general obligatoriu

26 Sep 2022 1087

Bibliotecar din Tulcea, condamnat definitiv pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu minore

25 Sep 2022 2523

Examen de grad pentru procurori! Medii de 10 curat obținute de candidați (DOCUMENT)

25 Sep 2022 799

Dosarul privind trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” din administrarea UMC în cea a Consiliului Local Constanța va fi rejudecat

24 Sep 2022 671

Modificări de ultim moment Când are loc recursul în procesul dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța. Mărul discordiei, exproprierea

23 Sep 2022 630

Detalii șocante din dosar! O femeie din Suceava, condamnată definitiv după ce și-a ucis trei copii!

22 Sep 2022 684

Zeci de percheziții în Constanța! 15 persoane din Piața Chiliei trimise în judecată. Procesul continuă

22 Sep 2022 4121

Fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, trimis în judecată de DNA! Curtea de Apel, undă verde pentru începerea procesului!

21 Sep 2022 785

Seniorii Constanței, recurs contra Consiliului Local. Verdictul, așteptat azi

20 Sep 2022 620

Fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale! Procesul merge mai departe

19 Sep 2022 609

Achiziții publice contestate în instanță. Primăria Constanța pierde definitiv procesul cu Synergetics Corporation SRL

19 Sep 2022 568

Toți inculpații, achitați în primă instanță! Final de proces în dosarul foștilor șefi ai ISU Dobrogea, trimiși în judecată de DNA!

19 Sep 2022 823