Ce a decis Curtea de Apel Constanța în dosarul în care foști directori din Portul Constanța au fost trimiși în judecată de DNA. Decizia este definitivă

Magistraţii din cadrul Curții de Apel Constanța au dispus începerea judecăţii în dosarul în care Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Răzvan Gabriel Trandafir, fost director general interimar al Autorităţii Navale Române, şi Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, au fost deferiţi Justiţiei de procurorii DNA Constanţa.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Constanța respinge ca nefondate contestaţiile formulate de contestatorii – inculpaţi Matei Cristian şi Cazan Liviu Aurelian împotriva încheierii de şedinţă nr.320 din data de 16.10.2017 pronunţată de Tribunalul Constanta, în dosarul nr.4816/118/2017/a1.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Cristian Matei, Răzvan-Gabriel Trandafir şi Liviu-Aurelian Cazan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor faţă de care s-a dispus trimiterea acestora în judecată, aşa cum au fost expuse anterior. Decizia Curții de Apel Constanţa este definitivă.
 
Amintim că cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de favorizarea făptuitorului.
 
Răzvan Gabriel Trandafir, fost director general interimar al Autorităţii Navale Române, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de favorizarea făptuitorului.
 
Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, este suspectat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de instigare la favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, în calitate de director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF), cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea-credinţă, acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, conducere, administrare şi control“.
 

„Concret, acesta împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act adiţional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române (ANR). Aceste demersuri ale inculpaţilor au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 de euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română.
 
Acţionând în această manieră, inculpaţii Matei Cristian şi Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017. Până la această dată, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale (CN APDF) SA Giurgiu nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză“, potrivit DNA.

 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.
 
Citește și: 

Verdict important într-un dosar al DNA Constanţa Şedinţă secretă la Tribunalul Constanţa pentru trei directori

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 462

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1165

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 437

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 703

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 576

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 740

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 316

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2221

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 814

Justiție Constanța Bel Damali SRL, obligată de instanță să-i achite primarului municipiului Constanţa peste 2.200 de lei

12 Apr 2024 463

Debit de peste 61 de milioane de lei! Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel dosarul în care contestă dobânzile (MINUTA)

12 Apr 2024 543

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1192

Proces între UAT Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

12 Apr 2024 366

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 786

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1936