Ce a decis judecătorul Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

  • Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
  • În cauză, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
  • Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
  • Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
  • Decebal Făgădău este reprezenat de avocații Adrian Gheorghiță și Radu Doicescu, în timp ce Marcela Enache este apărată de Ionuț Cazan, toți trei fiind din Baroul Constanța. Interesele Consiliului Local Constanţa sunt reprezentate în acest proces de avocat Constantin Cojocaru.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, a fixat un nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis!
 
Cauza a fost amânată pentru finele aceste luni, pentru a oferi părţilor şi reprezentantului D.N.A. posibilitatea de a lua cunoştinţă de răspunsul expertului la noile obiecţiuni formulate.
 
 
În cauză, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 

Consiliul Local Constanţa este parte civilă.

În actul de sesizare a instanței se arată că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri s-a ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai finalizat.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.

 
Decebal Făgădău este reprezenat de avocații Adrian Gheorghiță și Radu Doicescu, în timp ce Marcela Enache este apărată de Ionuț Cazan, toți trei fiind din Baroul Constanța. Interesele Consiliului Local Constanţa sunt reprezentate în acest proces de avocat Constantin Cojocaru.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Exclusiv - raport expertiză
Decebal Făgădău și Marcela Enache se îndreaptă spre achitare în dosarul terenurilor din Portul Tomis?!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Judecata s-a terminat! Când va avea loc pronunțarea în dosarul terenurilor din Portul Tomis

10 May 2023 8391

Imagini de la eveniment Accident rutier în Portul Tomis! Un motociclist a ajuns la spital (FOTO+VIDEO)

26 Apr 2023 2278

Asociația Resto Constanța organizează o nouă întâlnire cu managerii de restaurante

22 Apr 2023 678

Obiecţiunile DNA, respinse Adrian Gheorghiță, avocatul lui Decebal Făgădău – „în opinia mea, acuzația DNA a fost demontată!“

08 Apr 2023 1098

Uraganul imobiliar al Dosarului Retrocedărilor din Constanța, declanșat în București, a pus în stand by „descâlcirea“ Portului Tomis

16 Feb 2023 3037

Constănțeanul supărat Portul Tomis cu repetiție. Candidatul Chițac le-a promis un port pescăresc. Primarul Chițac vrea le demoleze barăcile!

14 Feb 2023 1910

Dosarul terenurilor din Portul Tomis! Tribunalul Constanța menține sechestrul pe averea lui Decebal Făgădău, până la concurenţa sumei de 133.688 euro

06 Feb 2023 2781

Lupta pentru port! Cum și-a recâștigat Tomis Marina Management șansa pentru Portul Tomis (MOTIVARE)

03 Feb 2023 1372

Furt dintr-un yacht ancorat în Portul Tomis! Condamnare

08 Nov 2022 1188

Municipiul Constanţa prin primar, citat în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

31 Oct 2022 1170

Primăria a atribuit serviciile de mentenanță la sistemele de securitate. Care este valoarea contractului (DOCUMENT)

20 Oct 2022 1095

Linia estivală City Tour se suspendă! Cât se mai pot bucura constănțenii și turiștii de o plimbare la înălțime

16 Sep 2022 1185

Omul de afaceri Sterică Paris, cooptat în Teragas & Oil SRL! În ce firme mai apare tulceanul

13 Sep 2022 1911

Explozie, urmată de incendiu în Tomis Nord! Intervin pompierii (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Sep 2022 6040

Constanța Cum vor circula autobuzele pe perioada festivalului Neversea

05 Jul 2022 2098