Ce a hotărât Tribunalul Constanța în cazul adolescentului judecat pentru moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

  • Potrivit deciziei Tribunalului Constanța, arestul la domiciliu va fi menținut cel puțin până la data de 23 ianuarie 2021.
  • Împotriva hotărârii Tribunalului poate fi formulată contestație, urmând, în această situație, ca ultimul cuvânt să revină Curții de Apel Constanța.
  • În cauză, Daniel S., de 15 ani, este judecat pentru moartea lui Andrei, de 13 ani, ambii adolescenți fiind din Mangalia.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au hotărât menținerea în arest la domiciliu a lui Daniel S., de 15 ani, din Mangalia. Adolescentul este judecat pentru moartea lui Andrei, de 13 ani, de asemenea, din Mangalia.
 
Potrivit deciziei Tribunalului Constanța, arestul la domiciliu va fi menținut cel puțin până la data de 23 ianuarie 2021. Împotriva hotărârii Tribunalului poate fi formulată contestație, urmând, în această situație, ca ultimul cuvânt să revină Curții de Apel Constanța.
 
Următoarea înfățișare în proces este stabilită pentru data de 15 decembrie 2020, de la ora 8.30.
 
Amintim că, în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanța se arată că, pe 1 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 

Masaj cardiac

 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identificat o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos, în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care le-a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a existat o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.
 

„Victima era relaxată“
 

În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin în ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă, contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.
 
Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică, ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.

 
Andrei a decedat pe data de 12 martie.
 

Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 2 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.
 
În prezent, Daniel S. este judecat pentru omor, la Tribunalul Constanța. Verdictul Tribunalului va putea fi atacat la instanța superioară.
 
Citește și:

Filmul tragediei de la Mangalia!:
Rechizitoriu după moartea lui Andrei. Detalii știute până azi doar de anchetatori

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 639

Exclusiv! Șeful procurorilor din Mangalia, primele declarații după cererea de strămutare a dosarului privind tragedia de la 2 Mai

21 Mar 2024 1280

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2008

Averea și interesele Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, în atenția Inspecției Judiciare! Rudele tinerilor morți în accidentul de la 2 Mai vor strămutarea dosarului de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 4284

Și Consiliul Superior al Magistraturii sesizează Inspecţia Judiciară în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia!

23 Feb 2024 684

Bogdan Andrei Alexandru, propus șef, în continuare, al Parchetului Judecătoriei Mangalia

21 Jan 2024 593

Curtea de Apel Constanța, termen nou în dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia! (DOCUMENT)

17 Jan 2024 1022

Bătaie pe plajă! Final de anchetă după scandalul monstru de la Costinești, din august 2023. Patru bărbați, trimiși în judecată (FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 1838

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1030

Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, prima reacție după clasarea de la DNA – „M-am liniștit acum! Era și normal, sunt nevinovat!“

14 Dec 2023 1027

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2230

Dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia, amânat pentru decembrie! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 1269

Schimbări în conducerea Trident Construct Concept SRL din Valu lui Traian. Care este noua structură a capitalului?

25 Oct 2023 890

Societatea Derzis Dentalmax, înființată recent la Mangalia. Cu ce se ocupă

16 Sep 2023 766

Cine-l judecă pe Cristian Radu, primarul din Mangalia! (DOCUMENT)

26 Aug 2023 1921