Ce a vrut Direcţia de Control a Ministerului Turismului de la firma lui Barbu


Vizitată de echipa de control a Ministerului Turismului în cursul verii trecute, pe plaja din Mamaia, Seaview Advertising, firma în care afaceristul Ionuţ Barbu deţine pachetul majoritar, s-a ales cu o amendă pe care a contestat-o, ulterior, în instanţă. Motivul care a stat la baza emiterii sancţiunii de către Direcţia de Control a ministerului a constat în faptul că societatea ar fi încălcat prevederile legislative privind utilizarea plajei Mării Negre, după cum vom detalia în articol.


Nemulţumită de amenda primită, Seaview Advertising a contestat-o în instanţă, unde a cerut anularea acesteia, apreciind că putea primi avertisment în loc de amendă. Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa în luna iulie 2019, o primă sentinţă fiind pronunţată în cauză în ultimele luni ale anului trecut.


Potrivit cererii de chemare în judecată formulate de reprezentanţii Seaview Advertising, document citat pe Jurindex, afaceriştii au contestat situaţia reţinută în procesul-verbal de sancţionare. Astfel, potrivit sursei citate, aceştia au argumentat că procesul-verbal este lovit de nulitate întrucât nu ar fi fost consemnate toate împrejurările care pot conduce la aprecierea gravităţii faptei reţinute şi la evaluarea eventualelor pagube.


În replică, reprezentanţii Direcţiei de Control a Ministerului Turismului au solicitat ca plângerea Seaview Advertising să fie respinsă, ca neîntemeiată. Potrivit celor reţinute de instanţa de judecată, societatea a fost amendată la data de 28 iunie 2019. Se arată în documentele oficiale că, deşi societatea avea un contract de închiriere cu ABADL pentru plaja 5 Mamaia I zona I, reprezentanţii acesteia nu au prezentat echipei de control a ministerului autorizaţia turistică de plajă ori dovada că s-au efectuat demersuri în sensul obţinerii acesteia. Mai mult, conform sursei citate, „potrivit informaţiilor extrase din baza de date a ONRC, operatorul economic nu are punct de lucru înregistrat la adresa care face obiectul contractului de închiriere a subsectorului de plajă 5 Mamaia I zona I“.


Unitatea funcţionând cu încălcarea dispoziţiilor legale“


În aceste condiţii, se arată în acelaşi document, „se constată astfel încălcarea prevederilor art. 5 lit. a din OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile art. 6 din Anexa nr. 1 la OMDRT nr. 1204/2010 pentru aprobarea normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic“.
În urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, magistraţii Judecătoriei Constanţa au ajuns la concluzia că procesul-verbal contestat fusese întocmit cu respectarea dispoziţiilor legale.


„Referitor la gradul de pericol social al faptei săvârşite în cauză, se reţine că prin fapta comisă contravenienta (n.r. Seaview Advertising) a adus atingere valorilor sociale ocrotite de legiuitor, prin punerea în pericol a siguranţei turiştilor, unitatea funcţionând cu încălcarea dispoziţiilor legale, ceea ce creează prejudicii beneficiarilor serviciilor prestate“, se arată în hotărârea instanţei de judecată, citată pe Jurindex.


În aceste condiţii, plângerea formulată de Seaview Advertising împotriva Direcţiei de Control a Ministerului Turismului a fost respinsă, ca nefondată, de către Judecătoria Constanţa. Hotărârea poate fi atacată în apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
În ce priveşte Seaview Advertising, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, acţionariatul acesteia este format din Sorin Ionuţ Barbu, ce deţine 89,9963% din firmă, restul acţiunilor fiind împărţite între Carmen Antoanela Stăncescu (3,0094%) şi Geraldina Elena Neagoe (7,0015%). Obiectul principal de activitate este reprezentat de „activităţi ale agenţiilor de publicitate“.


Citeşte şi:

Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 640

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 548

Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, victorioasă la Curtea de Apel, în procesul contra Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

01 Mar 2024 873

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 950

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

18 Feb 2024 718

Seaview Advertising SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, cu cerere de revizuire la Curtea de Apel

25 Jan 2024 711

Primarul Constanței, cot la cot cu City Managerul, învingători la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Jan 2024 1014

Seaview Media SRL vrea să construiască două blocuri supraetajate pe bulevardul Tomis! S-a stabilit primul termen în rejudecare

10 Jan 2024 865

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 805

Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu firma unui important afacerist din oraș. Dosarul, azi, pe masa judecătorilor

10 Nov 2023 935

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

06 Oct 2023 8465

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 7626

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 2388

PUZ-ul Seaview Media pentru imobilele de pe bulevardul Tomis, analizat de Curtea de Apel Constanța

11 Sep 2023 779

Știri justiție Constanța Seaview Media SRL se judecă în toamnă cu Consiliul Local

06 Aug 2023 1238