Justitie

Ce a vrut Direcţia de Control a Ministerului Turismului de la firma lui Barbu


Vizitată de echipa de control a Ministerului Turismului în cursul verii trecute, pe plaja din Mamaia, Seaview Advertising, firma în care afaceristul Ionuţ Barbu deţine pachetul majoritar, s-a ales cu o amendă pe care a contestat-o, ulterior, în instanţă. Motivul care a stat la baza emiterii sancţiunii de către Direcţia de Control a ministerului a constat în faptul că societatea ar fi încălcat prevederile legislative privind utilizarea plajei Mării Negre, după cum vom detalia în articol.


Nemulţumită de amenda primită, Seaview Advertising a contestat-o în instanţă, unde a cerut anularea acesteia, apreciind că putea primi avertisment în loc de amendă. Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa în luna iulie 2019, o primă sentinţă fiind pronunţată în cauză în ultimele luni ale anului trecut.


Potrivit cererii de chemare în judecată formulate de reprezentanţii Seaview Advertising, document citat pe Jurindex, afaceriştii au contestat situaţia reţinută în procesul-verbal de sancţionare. Astfel, potrivit sursei citate, aceştia au argumentat că procesul-verbal este lovit de nulitate întrucât nu ar fi fost consemnate toate împrejurările care pot conduce la aprecierea gravităţii faptei reţinute şi la evaluarea eventualelor pagube.


În replică, reprezentanţii Direcţiei de Control a Ministerului Turismului au solicitat ca plângerea Seaview Advertising să fie respinsă, ca neîntemeiată. Potrivit celor reţinute de instanţa de judecată, societatea a fost amendată la data de 28 iunie 2019. Se arată în documentele oficiale că, deşi societatea avea un contract de închiriere cu ABADL pentru plaja 5 Mamaia I zona I, reprezentanţii acesteia nu au prezentat echipei de control a ministerului autorizaţia turistică de plajă ori dovada că s-au efectuat demersuri în sensul obţinerii acesteia. Mai mult, conform sursei citate, „potrivit informaţiilor extrase din baza de date a ONRC, operatorul economic nu are punct de lucru înregistrat la adresa care face obiectul contractului de închiriere a subsectorului de plajă 5 Mamaia I zona I“.


Unitatea funcţionând cu încălcarea dispoziţiilor legale“


În aceste condiţii, se arată în acelaşi document, „se constată astfel încălcarea prevederilor art. 5 lit. a din OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile art. 6 din Anexa nr. 1 la OMDRT nr. 1204/2010 pentru aprobarea normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic“.
În urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, magistraţii Judecătoriei Constanţa au ajuns la concluzia că procesul-verbal contestat fusese întocmit cu respectarea dispoziţiilor legale.


„Referitor la gradul de pericol social al faptei săvârşite în cauză, se reţine că prin fapta comisă contravenienta (n.r. Seaview Advertising) a adus atingere valorilor sociale ocrotite de legiuitor, prin punerea în pericol a siguranţei turiştilor, unitatea funcţionând cu încălcarea dispoziţiilor legale, ceea ce creează prejudicii beneficiarilor serviciilor prestate“, se arată în hotărârea instanţei de judecată, citată pe Jurindex.


În aceste condiţii, plângerea formulată de Seaview Advertising împotriva Direcţiei de Control a Ministerului Turismului a fost respinsă, ca nefondată, de către Judecătoria Constanţa. Hotărârea poate fi atacată în apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
În ce priveşte Seaview Advertising, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, acţionariatul acesteia este format din Sorin Ionuţ Barbu, ce deţine 89,9963% din firmă, restul acţiunilor fiind împărţite între Carmen Antoanela Stăncescu (3,0094%) şi Geraldina Elena Neagoe (7,0015%). Obiectul principal de activitate este reprezentat de „activităţi ale agenţiilor de publicitate“.


Citeşte şi:

Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceristul Ionuț Barbu a renunțat la cererea de a i se șterge mențiunile despre sechestru pe unul dintre terenurile Seaview Advertising

16 Sep 2020 852

Răspunsul Primăriei Constanţa societăţii Seaview Media SRL. Firma controlată de Ionuţ Barbu vrea să ridice un bloc cu zece etaje pe bulevardul Tomis

15 Apr 2020 1899

Seaview Advertising și lupta pentru terenurile sechestrate. Demersuri suspendate de epidemia de coronavirus

03 Apr 2020 672

Continuă desființarea panourilor publicitare de pe bulevardele Tomis, Mamaia și Aurel Vlaicu din municipiul Constanța

20 Mar 2020 1758

Teren din Dosarul Retrocedărilor, scos de sub sechestrul instanței ce l-a condamnat pe Mazăre. Cui aparține și de ce s-a luat această decizie

17 Mar 2020 3553

Amânare Seaview Advertising rămâne, momentan, cu sechestrul pe teren

29 Feb 2020 2228

Cazul firmei lui Barbu, analizat de judecătorii Dosarului Retrocedărilor

26 Feb 2020 1204

Seaview Media desfiinţează mai multe panouri publicitare amplasate în municipiul Constanţa

11 Feb 2020 2087

Baftă la complet! Se schimbă judecătorii pentru cererea Seaview Advertising privind sechestrul DNA

03 Feb 2020 743

Firma Seaview Advertising, a lui Barbu, citată azi la Curtea Supremă

31 Jan 2020 633

De la CNSC, la două tribunale şi acum la Curtea de Apel Ce a vrut firma lui Ionuţ Barbu de la primăria lui Emil Boc

15 Jan 2020 599

Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

28 Nov 2019 2653

Rămâne cum au stabilit, acţiunea prefecturii e tardivă PUZ-ul Seaview Media, undă verde în justiţie pentru extindere

26 Oct 2019 1264

Au fost emise certificatele de urbanism Seaview Media începe degajarea domeniului public de panouri publicitare şi mesh-uri

11 Sep 2019 1479

Modificări importante în Seaview Advertising, firmă controlată de Ionuț Barbu, „regele panotajului“ din Constanța

28 Aug 2019 1354