Justitie

Rechizitoriu după tragedia produsă de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (document+video)


ZIUA de Constanța prezintă rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia privindu-l pe Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța. Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În prezent, fost prefect al județului Constanța se află în stare de arest la domiciliu.


Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secțiunea Documente.


Amintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, pe data de 1 aprilie, trimiterea în judecată a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.


Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.


După accident, Ioan Albu a fost internat în spital, ca urmare a rănilor suferite.
Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu.


Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Drept urmare, inculpatul Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu.Citește și

UPDATE 2. Județul Constanța Accidentul grav de pe DN3, produs de fostul prefect, Ioan Albu. O persoană a decedat (galerie foto)

Documentar ZIUA de Constanța Analiză pe infracțiuni - cum au fost soluționate dosarele de ucidere din culpă

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a ajuns la Curtea de Apel

12 Oct 2020 1042

Judecătorii și-au motivat decizia în cazul tragediei provocate de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

01 Oct 2020 2102

Nici Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu este mulțumit de decizia Judecătoriei Medgidia

21 Sep 2020 1270

Primele nemulțumiri după condamnarea cu suspendare a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Sep 2020 1552

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

03 Sep 2020 6728

Fostul prefect constănțean Ioan Albu, judecat pentru ucidere din culpă. S-a pronunțat o primă sentință, în urmă cu scurt timp!

02 Sep 2020 2030

Judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, s-a terminat de la primul termen. Când va avea loc pronunțarea

25 Aug 2020 1297

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, sub control judiciar

21 Aug 2020 1475

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, așteptat mâine la Judecătoria Medgidia!

19 Aug 2020 2072

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 1765

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Fost prefect al județului Constanța a scapat de arestul la domiciliu. Ce obligații are Ioan Albu

13 Jul 2020 1441

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Judecătoria Medigia, decizie importantă în dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

03 Jul 2020 1325

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Jun 2020 4075

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Începe judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța!

19 May 2020 2027

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu mai vrea să stea în arest la domiciliu

04 May 2020 3423