Ce „miros“ au avut polițiștii de la Grupul de Nave Mangalia! Cum a ajuns un croitor din Bulgaria traficant de droguri în România


 
  • În mașina inculpatului, polițiștii au găsit un un telefon mobil Nokia, model N97, de culoare neagră, nefuncțional, având acumulatorul extras, pe a cărui tastatură se regăseau urme de materie.
  • În lăcașul aferent acumulatorului lipsă, se aflau două folii din material plastic de culoare neagră, fiecare conținând substanță vegetală de culoare verde, cu aspect și miros de cannabis.
 
 
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui cetățean bulgar, de aproximativ 39 de ani, croitor de meserie, pentru introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.
 
Pe scurt, în actul de sesizare s-a reținut, în fapt, că inculpatul (Yusuf S.), în iulie 2015, a introdus fără drept în România, pe la Punctul de Trecere Vama Veche, cu autoturismul marca Ford, model Galaxy, două folii din material plastic în care se aflau 0,5 grame de cannabis.
 
Detaliat, întrucât, pe baza documentelor prezentate și a altor indicatori specifici structurilor poliției de frontieră, s-a apreciat că inculpatul corespunde profilului de risc pentru segmentul traficului de migranți, echipajul Grupului de Nave Mangalia a trecut la percheziționarea corporală a sus-numitului, precum și la efectuarea unei percheziții asupra mijlocului de transport folosit.
 
În spațiul de depozitare amenajat în consola de bord, sub radio CD play-er, polițiștii au găsit un un telefon mobil Nokia, model N97, de culoare neagră, nefuncțional, având acumulatorul extras, pe a cărui tastatură se regăseau urme de materie. În lăcașul aferent acumulatorului lipsă, se aflau două folii din material plastic de culoare neagră, fiecare conținând substanță vegetală de culoare verde, cu aspect și miros de cannabis.
 
La fața locului, inculpatul a declarat că substanța găsită în interiorul telefonului mobil Nokia, model N97, îi aparține, este marijuana și o deținea în scop de consum propriu.
 

Audiat fiind, bulgarul a declarat: „prin 2000 am început să consum marijuana, acesta fiind singurul meu viciu. Nu fumez țigări doar cu tutun și nici nu consum băuturi alcoolice. Când am fost în Olanda am fumat în mod regulat cannabis. De asemenea, am fumat marijuana și când am stat în Belgia sau Spania, precum și acasă la mine în Bulgaria. În Bulgaria îmi procuror marijuana de la diverși dealeri. De principiu, în Bulgaria drogurile sunt interzise, dar se acceptă deținerea unei singure țigări pentru consum propriu. Eu fumez aproximativ 4-5 țigări cu cannabis pe zi, iar acestea îmi dau senzații de liniște, astfel că, de pildă, pot dormi noaptea mai bine. Când cumpăr marijuana, de regulă iau câte un gram maxim. În Bulgaria gramul de cannabis se vinde la negru cu 20 leva, adică aproximativ 10 euro“.

 

„Eu în România nu am fost propriu-zis, decât în tranzit, atunci când mergeam cu autocarul în alte țări din Europa. Nu știam că în România este atât de restrictivă legea în privința deținerii de droguri. Am ales să pun cannabisul în interiorul telefonului mobil pentru mai multă siguranță“, le-a mai spus inculpatul anchetatorilor români.

 
De precizat că bărbatul a mai fost condamnat în România la pedeapsa de doi ani închisoare, pentru trafic de migranți.
 
Pentru introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, dar și după contopirea cu pedeapsa pentru trafic de migranți, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului bulgar la aproape patru ani de închisoare cu executare.

 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Sursa: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Captură-record de droguri în judeţul Constanţa!
2.500 de kilograme de cocaină, într-un container, la Eforie Sud. Se cere rejudecarea dosarului

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 591

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1381

Poliția de Frontieră. Conferință de presă la sediul Grupului de Nave Mangalia (galerie foto și video)

16 Sep 2021 2343

Trecere frauduloasă a frontierei de stat și ultraj Garda de Coastă. Bărbat din Buzău, urmărit în trafic de polițiștii de frontieră

31 Aug 2021 2104

Autoturism de lux căutat de autoritățile norvegiene, găsit la un constănțean

26 Mar 2021 3714

Nava MAI 1103 a Poliţiei de Frontieră Române va supraveghea, timp de 3 luni, frontierele Europei din Marea Egee (galerie foto)

18 May 2020 1619

Au încercat să treacă graniţa ilegal dar au fost prinşi de poliţiştii din Mangalia

14 Sep 2017 3276

Pescari din Mangalia, rătăciți pe Marea Neagră din cauza ceții (galerie foto)

27 Nov 2016 2254

Mangalia Pescar salvat din largul mării de Poliţia de Frontieră (video)

26 Jun 2015 3945

Pescar a cărui barcă plutea în derivă, salvat de Poliţia de Frontieră, la Mangalia (video)

25 Jun 2015 3292

Patru sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

17 Apr 2015 1356

Sechestru dispus de IPJ Constanţa într-o cauză penală Autoutilitară Mercedes, depistată la Mangalia

28 Nov 2014 2069

Mercedes căutat pentru sechestru, depistat la Mangalia

27 Nov 2014 2070