Ce s-a întâmplat cu ancheta. Cine a luat deciziile Un an de la accidentul din județul Constanța în care a pierit designerul Răzvan Ciobanu (galerie foto+video)


28 spre 29 aprilie 2019, noaptea târziu. Cumpăna dintre primele două zile ale Paștelui Ortodox din 2019. O veste zguduie mai întâi Constanța, iar apoi România întreagă. Răzvan Ciobanu, îndrăgit creator de modă, a fost implicat într-un accident rutier, cu deznodământ nefast. Mașina pe care o conducea s-a făcut zob, după ce a intrat în mai mulți copaci de pe marginea drumului ce leagă Săcele de Năvodari.

Datele oficiale comunicate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța sunau așa: „în data de 29.04.2019, în jurul orelor 07.15, am fost sesizați de producerea unui accident mortal. Un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism, pe DJ 226, dinspre Năvodari către Săcele și ajungând la intrarea în localitatea Săcele, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra  autoturismului și a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ 850 metri, după care a intrat în coliziune cu mai mulți copaci. A rezultat decesul la fata locului a conducătorului auto“.
 

S-a declanșat airbag-ul


Răzvan Ciobanu se afla într-un autoturism marca Range Rover și, potrivit declarațiilor prietenilor săi făcute la momentul respectiv, încerca să ajungă în București, din Mamaia. Din nefericire, ar fi greșit drumul și așa a ajuns pe DJ 226, drum județean ce leagă Năvodari de comunele Corbu, Săcele, Istria, Sinoe și Mihai Viteazu.
Se afla în dreptul localității Sinoe când a pierdut controlul mașinii și autoturismul a ieșit în afara părții carosabile. Bolidul a rulat pe o distanță de aproximativ un kilometru în câmp deschis, cu viteză. În cele din urmă, mașina s-a izbit violent de mai mulți copaci. Airbag-ul s-a declanșat, însă Răzvan Ciobanu, care nu purta centura de siguranță, fusese deja aruncat în afara mașinii, în urma impactului violent. Imaginile cu ce a rămas din impunătorul bolid sunt grăitoare.
La fața locului s-au deplasat un echipaj SAJ B2 și o ambulanță SMURD C. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața conducătorului auto.
De la bun început, s-au vehiculat tot felul de ipoteze legat de moartea acestuia și de cum s-ar fi produs, de fapt, accidentul și cine ar fi fost responsabil pentru acesta. În presă s-a anunțat chiar că părinții creatorului ar fi apelat la serviciile detectivilor particulari pentru a descoperi ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea accidentului.
 

Oficial, de la Parchetul Judecătoriei


La Constanța, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au coordonat întreaga anchetă desfășurată de polițiștii de la Cercetări Penale din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Municipiului. Au fost audiate mai multe persoane, iar cercetările au durat mai multe luni.
La finele anului trecut, ancheta a fost închisă, dosarul a fost clasat. Oficial, decesul designerului Răzvan Ciobanu a fost rezultatul auto-accidentării.
Redăm, în continuare, poziția oficială comunicată la începutul lunii decembrie 2019 de către autoritățile din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța:
„Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Municipiului Constanța au efectuat cercetări privind împrejurările în care a decedat numitul Ciobanu Mihăiță Răzvan în noaptea de 28-29 aprilie 2019. Ancheta a vizat circumstanțele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima.

Prin ordonanța din 05.11.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus, în baza art. 16 al. 1 lit. f Cod procedură penală, clasarea cauzei privind pe Ciobanu Mihăiță Răzvan, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 și 2 Cod penal (auto-accidentare), și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. de art. 336 al. 2 Cod penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului“.


Așadar, dosarul a fost închis pe motiv că „făptuitorul“, identificat de procurori în persoana creatorului de modă, a decedat.
Răzvan Ciobanu a fost înmormântat la data de 2 mai 2019, în București. A fost condus pe ultimul drum de sute de persoane.



Citește și:

Imagini de la eveniment:
Accident rutier grav în judeţul Constanţa. Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit (galerie foto+video)

Județul Constanța. O săptămână de la moartea creatorului de modă, Răzvan Ciobanu. Cum arată acum locul accidentului (galerie foto+video)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru ani de la moartea îndrăgitului creator de modă Răzvan Ciobanu! Tragedia a avut loc în județul Constanța

29 Apr 2023 2637

Se schimbă încadrările juridice într-un dosar al DNA Constanța! (DOCUMENT)

16 Mar 2023 1458

Anul acesta, ar fi împlinit 46 de ani! Trei ani de la moartea îndrăgitului creator de modă Răzvan Ciobanu. Cum au închis procurorii dosarul (VIDEO)

29 Apr 2022 2349

Tragediile din zilele Paștilor, la Constanța. Un tânăr de nici 22 de ani a murit în Vinerea Mare! Ce alte drame s-au produs în anii trecuți

23 Apr 2022 4303

Îndrăgitul creator de modă Răzvan Ciobanu, mort într-un accident rutier în județul Constanța, ar fi împlinit 46 de ani

28 Jan 2022 8615

Îndrăgitul creator de modă Răzvan Ciobanu, mort într-un accident rutier în județul Constanța. Au trecut doi ani de la tragedie

28 Apr 2021 4392

Ziua Modei Designeri internaţionali care au adus cele mai noi tendinţe pe litoralul românesc (galerie foto)

21 Aug 2020 1810

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit într-un accident aproape de Săcele. Procurorii au clasat dosarul

04 Dec 2019 3025

Oficial! Procurorii au închis dosarul privind moartea designerului Răzvan Ciobanu

03 Dec 2019 2276

Decizia justiţiei în cazul morţii lui Răzvan Ciobanu Dosarul a fost clasat de procurori

30 Nov 2019 2816

Se caută răspunsuri după moartea designerului Răzvan Ciobanu. Anchetatorii vor percheziționa telefonul victimei

21 May 2019 2489

Legătura avocatei lui Răzvan Ciobanu cu Nicușor Daniel Constantinescu. Cum l-a ajutat pe fostul șef al CJC

18 May 2019 3364

„Au apărut detalii noi” Ce a declarat avocata familiei lui Răzvan Ciobanu la ieșirea din sediul Poliției Rutiere Constanța (galerie foto+video)

17 May 2019 4806

La Poliția Rutieră Constanța Persoane importante pentru declarații în cazul morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu (video)

17 May 2019 5976

Detalii din anchetă Polițiștii au stabilit ora la care creatorul de modă Răzvan Ciobanu a decedat

13 May 2019 2096