Ce s-a întâmplat cu recursul în casație declarat de Mazăre în Dosarul Retrocedărilor

  • Dosarul are numărul 1721/1/2020 și va fi analizat pe data de 15 decembrie 2020 de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.
  • Radu Mazăre, dar și alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, au formulat recurs în casație împotriva hotărârii de condamnare.
  • Printre recurenții în casație, alături de Mazăre, se numără Nicușor Constantinescu, Dan Miron, Ion Marica, precum și alte persoane.
Magistrații Curții Supreme au hotărât să amâne pentru luna decembrie procesul în care fostul primar Radu Mazăre, dar și alte persoane condamnate alături de el în Dosarul Retrocedărilor din Constanța au formuat recurs în casație cu privire la acest caz.
Dosarul are numărul 1721/1/2020 și va fi analizat pe data de 15 decembrie 2020 de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Condamnat la nouă ani de detenție, edilul constănțean a formulat recurs în casație împotriva hotărârii care l-a trimis în spatele gratiilor.
 

Cine a declarat recurs în casație

 
Aceeași cale de atac a fost declarată și de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, dar și de Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu, Răsvan Mircea Tudorache, Paraschiva Barbu și Niculae Nejloveanu.
Lista recurenților nu se oprește aici, ci continuă cu Daniel Ene, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Valentin Gheorghe Ionescu, Cristi Borcea, Ruxandra Luminița Darie, Marius și Carmen Pușcași, dar și  Alin Horațiu Dima.
Prin Decizia definitivă 32/A din februarie 2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție, pentru nelegalități comise în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța.
Alături de Mazăre, mai multe persoane au primit pedepse în Dosarul Retrocedărilor, iar acum au formulat recurs în casație. Acestea sunt:
Nicuşor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare.
Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare.
Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare.
Ion Marica: cinci ani de închisoare.
 

Pedepsele din Dosarul Retrocedărilor

 
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Bogdan Ghiţulescu: patru ani de închisoare.
Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.

Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani.

Georgică Giurgiucanu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
Emil Dragoş Săvulescu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
Aurel Jean Andrei: doi ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare.
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare.
Ruxandra Luminiţa Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Marius Puşcaşi: trei ani de închisoare.
Carmen Puşcaşi: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Alin Horaţiu Dima: şase ani de închisoare.
În contextul recursului în casație declarat de acuzați, rămâne de văzut dacă aceste pedepse vor rămâne în picioare, în urma analizării cazului în această procedură.
 
Citește și:

Constanța retrocedată!:
Pronunțarea în dosarul celor 25 de hectare din zona Brătianu se lasă așteptată! Anunțul judecătorilor

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cercetare disciplinară sau apărarea imparțialității“ Bogdan Mateescu, șeful CSM, sesizează Inspecția Judiciară după achitarea lui Radu Mazăre!

22 Jan 2021 868

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, declarații după achitarea lui Radu Mazăre

20 Jan 2021 2374

Judecătoarea Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte, iese la pensie! Ce dosare a judecat de la Constanța

20 Jan 2021 820

Ce „spune“ Codul de Procedură Penală despre achitarea definitivă a lui Radu Mazăre și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

19 Jan 2021 2297

Exclusiv! Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

18 Jan 2021 12524

Radu Mazăre cere să fie reluată procedura de extrădare! Cine va judeca solicitarea fostului primar al Constanței

16 Jan 2021 983

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

15 Jan 2021 744

Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, nu ar fi vrut să-l judece pe Decebal Făgădău

14 Jan 2021 2103

Radu Mazăre ar putea fi pus în libertate mâine! Cine va lua decizia finală

13 Jan 2021 2135

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

08 Jan 2021 1059

Fostul primar al Constanței a luat cu executare la prima instanță Judecătorii Marius Cristian Epure și Adriana Ispas, așteptați să se pronunțe azi în dosarul lui Radu Mazăre

08 Jan 2021 3638

A fost ales magistratul care va judeca ultimul dosar al lui Radu Mazăre!

01 Jan 2021 2012

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

31 Dec 2020 1604

Oficial de la DNA! De ce au fost trimiși în judecată Radu Mazăre și Decebal Făgădău

30 Dec 2020 1285

UPDATE. Oficial de la DNA. Decebal Făgădău și Radu Mazăre, foști primari ai Constanței, trimiși în judecată în alte două dosare. Care este prejudiciul

30 Dec 2020 2020