Ce s-a întâmplat în procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța revendică terenul din Bulevardul 1 Mai

  • Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.
  • Reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
  • Magistrații instanței de apel au decis acordarea unui nou termen de judecată în toamnă, pe data de 29 septembrie 2021, pentru a se administra probele propuse în cauză.

Procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate se judecă pentru terenul de lângă unitatea medicală continuă, la Curtea de Apel Constanța.

Magistrații instanței de apel au decis acordarea unui nou termen de judecată în toamnă, pe data de 29 septembrie 2021, pentru a se administra probele propuse în cauză.

Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.

Reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.


Ce s-a decis în primă instanță

În primă instanță, Tribunalul Constanța a hotărât că cererea reprezentanților unității medicale este neîntemeiată și au respins-o ca atare.

În replică, avocații spitalului au declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar cazul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.

Amintim, în primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.

„În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.

„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.

Rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Dosarul Retrocedărilor a mai „adus“ Primăriei Constanța un proces! Oficial din instanță
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a eliberat noi autorizații de construire pentru panourile publicitare ale companiei Euromedia Grup

08 Aug 2022 166

Răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru firma care deține Nikos Greek Taverna. Ce investiție se dorea

08 Aug 2022 403

PUZ-ul pentru parcarea supraetajată din zona Casa de Cultură în analiza Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului

08 Aug 2022 251

Editorial Strategia culturală a municipiului Constanța transformată în maculatură chiar de autorii ei!

08 Aug 2022 746

Parcare publică în locul unui bloc de șapte etaje pe Aleea Lupeni din Constanța

07 Aug 2022 1077

Echipa PNL Agigea și Lazu Mihai Oancea - „Construim și dezvoltăm împreună o echipă formată din oameni minunați și responsabili”

06 Aug 2022 843

Primăria Saligny a delegat serviciul de capturare a câinilor fără stăpân, pentru următorii cinci ani (DOCUMENT)

06 Aug 2022 726

Primăria repară acoperișul fostei școli din Medeea. Întreaga clădire se află într-o stare deplorabilă

05 Aug 2022 597

Primăria Mircea Vodă a bătut palma cu Green Life Recycling, pentru cinci ani. Vor captura câinii fără stăpân (DOCUMENT)

05 Aug 2022 556

Declarații de avere Cum a evoluat averea deputatului Stelian Ion, fost candidat la Primăria Constanța și fost ministru al Justiției (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 719

PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 1019

Primăria vrea să cheltuiască peste 8 milioane de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Constanța

04 Aug 2022 384

Document de la Primăria Constanța Fiul celui mai bogat tulcean modifică o clădire din Piața Ovidiu și o transformă în imobil de trei etaje

04 Aug 2022 22747

Constanța. „Sunset Sea-mphony” Concert al orchestrei Bigg Dimm a’Band a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, pe faleza Cazinoului (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Aug 2022 1000

Autorizație de construire pentru Hornbach Centrala SRL! Este vizată investiția din municipiul Constanța

03 Aug 2022 782