Ce s-a întâmplat în procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța revendică terenul din Bulevardul 1 Mai

  • Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.
  • Reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
  • Magistrații instanței de apel au decis acordarea unui nou termen de judecată în toamnă, pe data de 29 septembrie 2021, pentru a se administra probele propuse în cauză.

Procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate se judecă pentru terenul de lângă unitatea medicală continuă, la Curtea de Apel Constanța.

Magistrații instanței de apel au decis acordarea unui nou termen de judecată în toamnă, pe data de 29 septembrie 2021, pentru a se administra probele propuse în cauză.

Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.

Reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.


Ce s-a decis în primă instanță

În primă instanță, Tribunalul Constanța a hotărât că cererea reprezentanților unității medicale este neîntemeiată și au respins-o ca atare.

În replică, avocații spitalului au declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar cazul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.

Amintim, în primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.

„În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.


„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.

Rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Dosarul Retrocedărilor a mai „adus“ Primăriei Constanța un proces! Oficial din instanță
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 48

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 81

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 72

Cumpărări directe Constanța Primăria Siliștea organizează activități de Ziua Copilului, în valoare de 5.000 de euro (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 69

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 141

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 184

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 506

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 314

Bucurie și tradiție de Paște la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul DGAS Constanța (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 278

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 449

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 405

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 452

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 607

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 321

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 336