Ce spun procurorii despre dosarul lui Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia

ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Procurorii au sesizat instanţa de judecată la data de 21 octombrie 2016, în cauză Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia, fiind acuzat de furt calificat în formă calificată, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor intermediare de alcool - peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât berea şi vinul, peste 300 de litri, şi producerea şi vânzarea, cunoscând că sunt falsificate sau substituite, de vinuri şi produse vinicole care sunt vătămătoare sănătăţii.
 
În rechizitoriul cauzei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că „inculpatul Nicolae Marghiol, în perioada 9.01.2013 - 17.12-2015, folosind forţa fizică şi un buldoexacavator aparţinând Primăriei Cuza Vodă, a decopertat terenul aflat în folosinţa agricolă gratuită a Arhiepiscopiei Tomisului, respectiv Ferma nr. 8 Ovidiu - Nazarcea“.
 
În continuare, Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia, este bănuit că „a sustras mai multe tuburi premo din conducta principală a staţiei de punere sub presiune SPP 2+3 Saligny din amenajarea de irigaţii Carasu - CDMN, aparţinând ANIF - Filiala de Îmbunătăţiri Financiare Dobrogea, creând un prejudiciu de 551.202 lei“.
 
„Inculpatul a deţinut, în crama Ovidiu - Nazarcea, fără a fi antrepozitar fiscal, cantitatea de aproximativ 80.000 de litri de produs lichid, care se încadrează în categoria băuturilor fermentate, altele decât vinuri sau bere. Inculpatul a produs, în crama Ovidiu - Nazarcea, cantitatea de aproximativ 80.000 de litri de produs lichid şi a oferit-o spre vânzare, cunoscând că produsul este falsificat“, conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Până în acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Amintim că, puţin după trimiterea în judecată, Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, următoarele: „Sunt trimis în judecată pentru faptul că eu, la cramă la Nazarcea, unde sunt şi proprietar, am luat legal de la Fruvimed Medgidia 60 de tone de struguri. Am avut contract cu ADS Bucureşti. Am băgat strugurii în cramă, la mine, la Nazarcea. Vroiam să fac vin, dar nu s-a făcut şi nu s-a consumat. Sunt acuzat că nu am plătit taxe şi impozite pentru acel vin, care, de fapt, nu e vin, este un lichid. Sunt acuzat şi de furtul unor tuburi din ferma Nazarcea. Am document la mână de la ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, să le scot. Am scos aproape 30 de tuburi. Ce furt să fac eu?! Avem de luat 350 de milioane ca salarii. Mi-a dat adeverinţă ca să scot tuburile de acolo. Ce furt am făcut eu?! Dacă mă duceam fără documente… De unde să ştiu eu că terenul este al lor, dar că tuburile nu sunt ale lor?“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL Constanţa îşi alege şefii în teritoriu

07 Apr 2017 3057

„Sunt nevinovat! Am document de la IPS Teodosie Nicolae Marghiol, fostul edil din Ciocârlia, trimis în judecată pentru furt

14 Dec 2016 3000

UPDATE 2. „Este ca un satana” Marghiol şi Stere Beca, de dimineaţă, la sediul IPJ Constanţa (video)

20 Oct 2016 9253

UPDATE 2 Scandal la Nazarcea legat de ÎPS Teodosie (galerie foto)

21 Jul 2016 6194